שלום לכולם. צריך את עזרתכם

שלום לכולם. צריך את עזרתכם

אני ומכרה הפעילה באחד הארגונים למען בע"ח, יוזמים להביא למודעות בחברה הדתית, החרדית והרבנית מה עוברים האווזים והעגלים שמהם מכינים כבד אווז ועגל חלב. אני כאדם דתי, אין לי כמעט ספק שמה שבעלי חיים מסכנים אלה עוברים גורם להיותם לא כשרים למאכל. ידוע לי שלפני מס´ חודשים פורסמו פסקי הלכה בעניין זה, אך איני זוכר מי הפוסקים ומה מסקנות הפסקים. הייתי מאוד שמח, לו יהיה מישהו שיודע על פסקי הלכה אלה ויוכל להביא את הפסק או לפחות לכוון אותי במציאתו. נראה לי שלו יהיו פסקי הלכה אורטודוכסיים האוסרים אכילת כבד אווז ועגל חלב, הרי שציבור גדול יפסיק לצרוך אותם והיצרנים ייפגעו מאוד. לכן אני רואה בכיוון זה משימה חשובה. בתודה

shanty.G

New member
פיטום אווזים ועגל חלב ביהדות

ראשית כל, ברוך הבא לפורום
לגבי עגל חלב לא ידועים לי פרטים, אך אולי אשפוך מעט אור בנוגע לפיטום אווזים. אתה צודק, אכן לפני מספר חודשים התבטא הרב עובדיה יוסף כנגד פיטום אווזים ודבריו פורסמו בעיתון חרדי/מקומי כלשהו שאין בידי. ישנם רבנים נוספים המתנגדים לנושא, אך מכיוון שאיני יכולה לתת את כל הפרטים ע"ג הפורום, אשמח אם תפנה אלי במסר אישי או במייל. בכל מקרה, אתה צודק במאת האחוזים בנוגע לפסקי ההלכה הניתנים ע"י רבנים ראשיים. באגודת אנונימוס יש את כל הפרטים בנוגע לכך, וישנם מהלכים נוספים הנעשים בכוון הוצאת הנושא אל מחוץ למגוון המאכלים הכשרים. (האם ד"ר יעל שמש בסביבה לעזור?)

=Wednesday=

New member
תבורך!!! ../images/Emo141.gif

זה כל כך חשוב! בציבור הדתי (לא רק החרדי) ממש חסרה מודעות לנושא של זכויות בעלי החיים...
אפשר בבקשה לקבל מידע על הפעילות שלכם?

vegan

New member
דעות רבנים

ניתן למצוא חלק בקישור המצורף. מומלץ לפנות לאנונימוס 5226992-03 ושם יוכלו להפנות אותך לאנשים המטפלים בנושא ולחומר נוסף לגבי התעשיות ולגבי השקפת היהדות ודעות רבנים.

למעלה