שלום לכולם. צריך ייעוץ.

avi32636

New member
שלום לכולם. צריך ייעוץ.

ניגשתי ביולי וקיבלתי 583, בזמן שהמטרה שלי היא סביבות ה700.
אני מתכנן לגשת שוב בפבואר/אפריל כדי להגיע לציון הנחשק, כך שיש לי תקופה ארוכה לשיפור נקודות החולשה שלי.
בכמותי אין לי בעיה וזאת הנקודה החזקה שלי. קיבלתי 129 ועם עוד מאמץ אעבור את ה140.
במילולי יש לי בעיה באוצר מילים מה שהשפיע על כמה שאלות באנלוגיות, ובשאלות לוגיקה.
באנגלית... אני צריך להשתפר ממש. קיבלתי 92. האוצר מילים לא מספיק טוב.

איך הייתם ממליצים לי ללמוד כך שאגיע לתקופה של חודשיים לפני המבחן אחרי שחיזקתי את נקודות החולשה שלי?
אין לי בעיה לקנות ערכה אם זה מה שנחוץ...

yo2031

New member
תשובה

תראה מניסיון אישי, אנגלית הוא אחד הנושאים הכי ברי שיפור.
כשהתחלתי ללמוד לפסיכומטרי האנגלית שלי הייתה ברמה בינונית. את תהליך הלמידה התחלתי בקריאת ספרים באנגלית. כמובן שלא התחלתי עם ספרים ברמה גבוהה במיוחד.
אני ממליץ לך לגשת לספרייה הקרובה למקום מגוריך ולעשות מנוי שלדעתי מצריך צק פיקדון בלבד. תבחר ספר באנגלית, פתח באמצע ותתחיל לקרוא. אם הספר קל לך מידי תעלה רמה, אם וא קשה מידי תמצא ספר קליל יותר.
קריאת הספרים תורמת המון הן מבחינת הבנת ההקשר, מכיוון שלא תמיד אתה מבין את כל המילים אתה תלמד באופן אוטומטי להשלים פערים מהדימיון ולפי ההקשר- דבר שאתה צריך לעדות גם בבחינה.
כמו כן, הקריאה משפרת את המיומנות שלך ואת הזריזות כך שאתה מתרגל לראות אנגלית ולא להיבהל.
כמובן שלכל זאת נלווה תהליך של לימוד מילים בצורה יסודית. אני מציע לך ללמוד במנות קטנות, 8-10 מילים ביום ככה שכל יום אתה חוזר על המילים שלמדת קודם לכן.
אני לצורך העניין שיפרתי באנגלית מ-104 ל-138 רמת פטור. דבר שהוא לא קל אבל בהחלט אפשרי.
בהצלחה :)

יואב0075

New member
תעשה מכינה והפסיכומטרי ישתפר

לי היה 3 יחידות במתמטיקה והחלטתי שאני בכל זאת רוצה להיות מהנדס תוכנה.
הוצאתי 550 בפסיכומטרי וחשבתי אולי שכבר עדיף לי להיכנס לעולם השיפוצים
אבל אז חבר דרבן אותי להתחיל איתו את המכינה בקמפוס של הטכניון בירושלים ונרשמתי איתו.
אני אישית לא הייתי לחוץ עם הלימודים, עבדתי כברמן ומאוד נהנתי אז עשיתי פסיכומטרי שוב ויצא 670 שלי זה הספיק כי השלמתי מתמטיקה ל-5 יחידות
ממליץ לא להילחץ, נכון שכולנו רוצים לחסוך זמן וכסף אבל חשוב לא להתפשר על המקצוע שאתה רוצה לעסוק בו רוב החיים

למעלה