שלום לכולם, צריך ייעוץ.

שלום לכולם, צריך ייעוץ.

שבוע טוב, אני בן 17,תלמיד כיתה י"א,לומד בכיתת טכ"מ [הנדסת תוכנה] . במסגרת הלימודים שלנו אנו עושים 5 יחידות מדעי המחשב[פסקל,עיצוב תוכנה..] +יחידה באינטרנט[html,js,asp] +יחידה במדעי הטנולוגיה+5 יחידות בניתוח מערכות וויזואל בייסיק[פרויקט]... רציתי לדעת ממישהו שהוא בוגר מגמה כזו עד כמה באמת הצגה של תעודת בגרות של מגמה כזאת עוזרת בעתיד?, כלומר עד כמה באמת זה יעזור לי בכניסה לאונברסיטה או לאחר הצבא או לפניו.. בקיצור האם זה באמת נחשב ליוקרתי כמו שהציגו לנו בתחילת התיכון? תודה מראש-בן.

vinney

Well-known member
המם...

זה לא יעזור לך בעבודה, ובאוניברסיטה זה יעזור לך רק אם זה יעלה ממוצע הבגרויות, לא כי זה טכ"מ. בצבא אולי יעזור לך אם תאותר ליחידות מחשבים, אבל זה לא יקרה כנראה אם יש לך פרופיל קרבי. זה יעזור לך בתור ידע, כשתלך לאוניברסיטה, לא תתחיל מ-0, ולא תהיה בהלם מהמושגים הבסיסיים, וזה לא מעט. זה גם יכול לעזור לך אם תרצה להעביר שיעורים פרטיים

DNile

New member
פרופיל עורפי רלוונטי רק במקרה

של קורס תכנות, ששם גם ככה לא משנה מה הוא למד. כל שאר המסלולים שמקבלים חיילים לתפקידי פיתוח מתעלמים מנושא הפרופיל. מה שכן, אם הידע שלו מסתכם רק במה שהוא למד במגמה, יהיה לו די קשה להתקבל על סמך זה למסלול שכזה.

ביאסת לי את השבוע

חחחחח בביה"ס שלי המורים כל כך עשו את המגמה הזו ליוקרתית!!! הביאו לנו 4 בוגרים שהם היום עובדים בחברות הייטק "שנחטפו" ישר לאחר סיום הביה"ס... כולם התלהבו ובזמן האחרון אני שומע מכמה וכמה אנשים יודעי דבר שזה לא כל כך כמו שעשו מזה...

DNile

New member
אם הם נחטפו,

זה רק לתפקידים בינוניים, או שהם גם השכילו ורכשו נסיון מחוץ למסגרת הבית ספר.

vinney

Well-known member
דעתי האישית

שאם הנייר של תעודות בגרות היה רך יותר, זה היה מצוין לנגב את התחת. לא מצאתי שום תועלת אחרת בתעודה הזאת.

gil levi

New member
לדעתי אתה קצת מגזים.

אבל למרבה הצער, לא מגזים בצורה קיצונית.

yoniBLA

New member
לגמרי מסכים ../images/Emo45.gif

זאת הסיבה שהחלטתי לוותר עליה, עד עכשיו זה עוד לא הפריע לי.

DadleFish

New member
אם אתה לא רוצה להיות מוגבל לאו"פ,

אתה חייב בגרות, וכדאי שזו תהיה בגרות מוצלחת.

vinney

Well-known member
המם...

מקצועות חובה + מוגבר אחד או שניים, כמה זה - 25 י"ל גג זה מספיק, לא? הרבה יותר פשוט לקבל ממוצע גבוה אם אתה לומד 25 שעות בשבוע ולא 40, אז למה להשקיע בהרבה מקצועות כבדים בבגרות? תעשה את המינימום, תקבל יותר. הרי זה הגישה של משרד החינוך בארץ כבר שנים...

DadleFish

New member
כי...

אני אישית הוצאתי מאיות ב-15 יחידות מחשבים, ופחות במקצועות אחרים. זה שיפר לי משמעותית את הממוצע, פשוט מאוד - זה למה כדאי לעשות יותר
בכל מקרה, השאלה (לדעתי, תקן אותי אם אני טועה) הייתה "בגרות - לעשות או לא לעשות?" ולא כמה בגרות לעשות...

gil levi

New member
../images/Emo45.gif

על מקצועות של 5 י"ל (מוגברים) מקבלים בונוס בחישוב הממוצע כאשר מנסים להתקבל לאונ' ומצד שני, אם הם מורידים את הממוצע- אפשר לחשב את הממוצע בלעדיהם. זה התמריץ להגביר כמה שיותר מקצועות.

לא חייב

אתה יכול לעבור על סמך הישגים אקדמיים באו"פ. לבחור ששאל - זה כנראה יעלה לך את הסכם (בהנחה שתוציא ציונים גבוהים בניגוד לתלמידי מגמת טכ"ם בבי"ס שלי) בקבלה לאוניברסיטה, בצבא זה יוכל לעזור לך לקבל מיונים למסלולים אליהם מאתרים בעלי ידע מוקדם, אך אם זה כל הידע שבאמתחתך לא יהיה לך קל להתקבל...

DadleFish

New member
נכון מאוד,

אבל צריך להשיג הישגים באו"פ. למי שלא קל ללמוד לבד, זו פשוט לא אופציה.

DNile

New member
יש הבדל "קטן" בין ללמוד נושא לבד,

לבין ללמוד נושא אקדמאי, ברמה אקדמאית, כולל עבודות ומבחנים, לבד.

DadleFish

New member
ראי את תגובתו של דניאל

חוץ מזה, למה ללכת רחוק? אני לא התמודדתי טוב עם קורס שלקחתי בזמנו בפתוחה. אין לי תירוצים - אני פשוט לא טרחתי להשקיע. טוב לי כשיש לי מסגרת מסודרת שדורשת שאגיע פעם בשבוע ל-4 שעות, אשב על כסא ואלמד את החומר. טוב לי כשאני יודע שאם לא אגיע תהיה לי בעיה להשלים את החומר. ככה אני מחייב את עצמי להגיע. אבל מצד שני, בהתחשב בכך ש-90% מהידע שלי במחשבים (ובעצם בכלל) למדתי לבד מיוזמתי, אני לא חושב שאפשר להקביל בין לימודים אקדמיים (שלא תמיד יש לך חשק אליהם בדיוק באותו רגע), לבין לימודים בזמנך הפנוי, כשבא לך.

זה כבר עניין אחר

של מה שנקרא "משמעת עצמית". צריך אחת כזו גם בשביל לבוא להרצאות

DadleFish

New member
אוקיי,

אז אני אישית מוצא את המשמעת העצמית של "ביום חמישי בין 5 ל-9 אני לומד" הרבה יותר קלה ליישון מאשר המשמעת העצמית של "יש לי ממ"ן לעוד 3 שבועות אז צריך לקרוא את יחידה 5 בשבועיים הקרובים". זה לגמרי עניין אינדיבידואליסטי ולי אין אותו

למעלה