שלום לכולם!!!! צריך עזרה בדחיפות..

דורררי

New member
שלום לכולם!!!! צריך עזרה בדחיפות..

אני לפני בחינה בתנ"ך ולא מצליח לענות על השאלות האלו. אני ממששששששש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי כמה שיותר מהר!!!.. מתוך אנסין על מלכים א', ט"ו. 1)לציין 2 דוגמאות מפס' 9-15 המבססות את הקביעה שאסא עשה הישר בעיני ה. 2) מה הפגם לדעת הסופר המקראי בהצלחתו של אסא? (פס' 11-15) 3)עפ"י פס' 17, מה היתה מטרתו של בעסא מלך ישראל בבניית הרמה? והבא הוכחה אחת מפסוקים 18-21 המלמדת שפעולתו של בעסא השיגה את המטרה. מצפה לתשובה, תודה מראש, דורי.

DonaldDick1

New member
תשובות

1) "הישר בעיני ה'"(פס' 11) מפורט בפס' שלאחר מכן (12-13): "ויעבר הקדשים מן הארץ" - הקדשים היו אנשים שהיו מפקירים את עצמם למעשי תועבה לשם פולחן (זה היה מנהג אצל הכנענים ועמים קדומים אחרים) - כפי שנכתב במלכים א', י"ד, 24: "וגם קדש היה בארץ עשו ככל התועבות הגויים אשר הוריש ה' מפני בני ישראל". "ויסר את כל הגילולים אשר עשו אבותיו"- את כל פסלי האלילים שעשו אבותיו הוא הסיר. "וגם את מעכה אמו ויסרה מגבירה, אשר עשתה מפלצת לאשרה, ויכרת אסא את מפלצתה וישרוף בנחל קדרון" - הוא הוריד את אמו מדרגתה הגבוהה (התואר גבירה ניתן בד"כ לאמו של המלך), כי היא גם עשתה פסל לאשרה, שאותו כרת ושרף אסא. 2) הפגם, לדעת הסופר המקראי, מופיע בפס' 14: "והבמות לא סרו", "ומלחמה היתה בין אסא ובעשא מלך ישראל כל ימיהם". אחרי שמציין הסופר את הדברים הטובים שעשה אסא, הוא מציין שני דברים רעים שקרו בזמן המלוכה שלו. 3) "ויבן את הרמה לבלתי תת יוצא ובא לאסא מלך יהודה" - בעשא ביצר את הרמה הסמוכה לגבול שבין יהודה לישראל, כדי שחיילי ותושבי ממלכת יהודה לא ייכנסו לממלכתו-ממלכת ישראל וכדי שתושבי ממלכת ישראל לא ייכנסו לממלכת יהודה (מעין גדר הפרדה שכזו). בעשא מלך ישראל רוצה להראות לאסא מלך יהודה מי קובע את העובדות בשטח, והוא רוצה, שאסא יכיר בכך שבעשא חזק ממנו, וההוכחה מגיעה מיד אח"כ: "וישלחם המלך אסא אל בן הדד...לך הפרה את בריתך את בעשא מלך ישראל ויעלה מעלי"(מלכים א' ט"ו, 18-19) - אסא שולח שליחים עם שוחד לבן הדד מלך ארם, כדי שבן הדד יפר את הברית עם בעשא ובכך יגרום לבעשא לעלות מעל אסא (=בסלנג שלנו בדיוק ההפך: לרדת ממנו). בן הדד מפר את הברית: הולך עם אסא ויהודה ובוגד בבעשא וישראל. לאחר מכן מפסיק בעשא לבנות את הרמה, אסא מפרק את הרמה ובונה לעצמו את גבע בנימין והמצפה. אז אמנם פעולתו של בעשא השיגה את המטרה והוא הצליח לבנות את החומה, אך ההצלחה היתה זמנית בלבד, שכן לבסוף פרק אסא את החומה- וכך בעצם לא השיג בעשא את מטרתו...

דורררי

New member
אחי תודה יא מלך!! הוצאת אותי מהבעשא

=] תרתי משמע!! תודה גבר, ממש עזרת לי!

למעלה