שלום לכולם,צריך עזרה במציאת ציטוטים

Boogieman

New member
שלום לכולם,צריך עזרה במציאת ציטוטים

אני עובד על סמינר מחקרי שעוסק במשמעויות תרבותיות של נשק, בעיקר בימי הביניים והרנסאנס, הזווית, כרגע היא הקשר באישי בין הלוחם לכלי הנשק שלו. מה שאני צריך כרגע (די דחוף האמת), זה ציטוטים ספרותיים שקשורים לנושא. זה יכול להיות מסיפורים מיתולוגיים או מספרות בדיונית ששואבת מהם. ספרים, סרטי קולנוע, ספרות או שירה מהתקופה המדוברת או מתקופות אחרות וכל מקור אחר שעולה על דעתכם. נקודה חשובה, אני חייב את שם המקור ושם המחבר לפחות (במקרה של סרט, מספיק שם הסרט). כשאני מדבר על משמעויות תרבותיות של נשק אני מתכוון, לדוגמא, לנשק כמקור לגיטימציה (אראגורן או המלך ארתור), הנשק כסמל דתי (צורת הצלב של החרב האירופאית) או כסמל של השתייכות אתנית. נשק אופייני של טובים או רעים, נשק בעל אישיות (או לפחות שם פרטי) או כוחות מאגיים, נשק כסמל מין וכו' וכו' וכו'. רעיונות שלא חשבתי עליהם יתקבלו, כמובן, בברכה. תודה רבה מראש לעונים.

לגוטל

New member
כמה דברים בנושא

לדוגמאות מהסוג של אראגורן אני מציע שלא תיכנס, כי יש עשר מיליון כאלו בספרות הפנטזיה והמד"ב. אם אתה כן מעוניין בדוגמאות כאלו, משר הטבעות ומספרים אחרים של טולקין אני יכול לתת לך הרבה. בנוגע למיתולוגיות; נתחיל עם הקאלואלה, שהיא אוסף סיפורי המיתולוגיה הפינית. יש שם את הסיפור של קולרבו, שזה סיפור על בן אדם שהגורל דיי התעלל בו, ולכל מקום שהוא מגיע הוא מביא אסון, ולאחר שהוא מגלה שהוא שכב עם אחותו (שלא הכיר לפני) בטעות, הוא כבר מתאייש מהחיים ולבסוף מתאבד. הוא שולף את החרב שלו... : Kullervo, Kalervo's son snatched up the sharp sword looks at it, turns it over asks it, questions it; he asked his sword what it liked: did it have a mind to eat guilty flesh to drink blood that was to blame? the sword followed the man's drift it guessed the fellow's chatter and answered with this word: "why should I not eat what I like not eat guilty flesh not drink blood that is to blame? I'll eat even guiltless flesh I'll drink even blameless blood" ואז קולרבו מתאבד. כאן יש לך חרב מדברת, שלא נתקלים בזה הרבה... לחרב לא משנה האם היא לוקחת חיים של מישהו אשם או לא. במיתולוגיה אירית יש הרבה כלי נשק עתיקים שהם חזקים יותר מהרגילים (חלק עם כוחות מאגים) ומפחדים מהם והשם שלהם מפורסם, אם אתה רוצה ציטוטים קצרים על כמה ואת שמות הסיפורים בהם הם מוזכרים אשמח לתת. אני לא יודע פשוט אם זה מה שאתה מחפש. קטע מספר מחקר קצר על האלים האנגלו-סכסים: "The survivng material proof that the early English trusted these gods can be found in our museums. That is, the fact that they put themselves under these gods' protection in life and in death. They Put the Tiw Rune on their swords; they wore Thunor's hammer as an amulet and took it with them to their graves; Thunor's fyfot cross was stamped on their crmation urns. High-born warriors wore the sign of the Woden devotee, the spear-dancer, on their helmet-plates and brooches." וודן הוא כמו אודין, האל הראשי, Thunor או מקביל של ת'ור, וטיו או איך שתתרגמו את השם שלו, הוא מקביל שת תיר. צריך לזכור שלמרות שהאנגלו-סכסים התנחלו באנגליה המקורות שלהם הם מצפון גרמניה ודנמרק, כך שהמיתולוגיה שלהם והתרבות הייתה דומה לאלו של שאר העמים הגרמאנים והנורדים. לספר קוראים: 'Looking for the Lost Gods of England' מאת Kathleen Herbert. עוד מהאנגלו-סכסים יש את ביאוולף שמוצא חרב אדירה מהתקופה של הענקים שאיתה הוא הורג את המפלצת, אימו של גרנדל, בקרב מתחת למים, ולאחר שהוא מסיים את הקרב הלהב של החרב נמס ונשאר רק הקת הזהובה של החרב. מהמיתולוגיה הנורדית יש את החרב האדירה Gram שאיתה סיגארד הורג את הדרקון פאפניר, כמסופר בסאגת הוולסאנג. יש עוד נשקים אדירים במיתולוגיה הנורדית כמו החנית של אודין והפטיש של ת'ור, ויש סיפור על איך הגמדים הכינו אותם וכו'... חרבות אדירות וכדומה לא חסר לך, ובד"כ הן מגיעות לידיים של הגיבורים. במיתולוגיות הצפון אירופאיות הן מסמלות גבורה בד"כ, וככה גם זה הגיע אל ארתור, עם החרב אקסליבר.

Boogieman

New member
אשמח לקבל ציטוטים מרוב המקורות הנ"ל

כלי נשק ששייכים לאלים מעניינים אותי פחות, אבל כל השאר בהחלט הולך, גם טולקין. תודה רבה.

Y. Welis

New member
לטולקין יש לך פורום שלם...

ומגוון חרבות, חניתות, חרבות קצרות עם להבים שנמסו, קרדום, קסדת-דרקון, קסדת-כתר ועוד. טולקין אסף למעשה את מרבית אותם נשקים שטל הזכיר, ושילב אותם בעולם שיצר.

לגוטל

New member
בסופ"ש אני אשים כאן כמה...

אגב, עוד רעיון, לרבים מהצלבנים במסעות הצלב (ולאבירי המסדרים הנוצרים) היה סמל של צלב על המגן, שזה גם דבר חשוב שיתאים לעבודה שלך. כלומר למגן יש עוד כוח לתפקיד הרגיל שלו, הוא מגן עליך גם עם 'כוחו של האל' או איך שתקרא לזה.

למעלה