שלום לכולם! צריכה את עזרתכם......

שלום לכולם! צריכה את עזרתכם......

החלטתי להכין לחבר טוב שלי מתנה. העניין הוא כזה- הוא סולם בלהקת רוק ישראלית, ויוצר דברים יפים. לאחרונה כתב שיר שמאוד אהב, אבל חברי הלהקה לא אהבו וטענו שהוא אמנם שומע מוסיקה איכותית, אך מועטה מאוד. (אביתר בנאי למשל) והוא צריך לפתוח את אופקיו לדברים חדשים, לסגנונות שונים, ולקלאסיקות. הוא לקח את זה קשה אך הסכים איתם אני רוצה להכין לו מין... אנציקלופדיה שכזו.. עם כל הז'אנרים והסיגנונות. רוק, קלאסי, רגיי, נשמה, פופ, ג'אז, ישראלי..... בקיצור, כל סגנון אפשרי- לחפש בו את המיטב, ולקבץ אותו למספר דיסקים. על כן, אם כל אחד יוכל לתרום את עזרתו..... בינתיים עלו לראשי רק ג'וני מיטשל, ג'ניס ג'ופלין, דמיאן רייס, בוב דילן, הדורס, פינק פלויד, נושאי המגבעת (מה לעשות- זו חולשה שלי) מאיר אריאל, עמיר בניון, וכמובן- לאונרד כהן. רעיונות נוספים? אני לא מכירה את כל הסגנונות.. אני מודה שאני שומעת רק קלאסית ואת מה שכתבתי למעלה... אז... רעיונות?... אודה מאוד!

itoosh2

New member
אני אנסה לתת קצת דברים...

סתם מה שעולה לי לראש... ראגיי - בוב מארלי ומשפחתו... מטאל - ACDC פאנק - סקס פיסטולס, דה רמונס פולק - בוב דילן, ניל ינג גראנג' - אליס אין צ'יינס, פרל ג'אם, סמשינג פאמפקינס (לא נירוונה!) טוב... אין לי כל כך זמן עכשיו, אני אולי אמשיך קצת אחר כך...

nemoalive

New member
הנה עוד כמה

frank zappa- הבן אדם עשה כל דבר אפשרי כך שאי אפשר להגדיר אותו תחת כותרת של סגנון אחד. אבל מומלץ בכל זאת (חובה אפילו). The Churchill's- למי שלא מכיר, הם היו להקה ישראלית, ועברו בה כמה מהמוסיקאים המוכשרים בארץ. ממבט ראשון קשה להאמין שהם ישראלים, וזה נחמד להקשיב למשהו ישראלי שנשמע כמו שנות השבעים. alice cooper- שלא יבלבל אותך המראה, הבחור יודע לעשות מוסיקה טובה (שלא כמו חקייני אלטרנטיב למיניהם). Radiohead - צריך להקשיב להם מידי פעם, זה אומנם מוזר לפעמים, אבל צריך להרשיב להם. Jetro Tull - הם גם מגיעים לארץ, כדאי ללכת להופעה. dire straits- תמיד טוב. ואחרונים חביבים (אני לא מאמין ששכחתם אותם) queen- איך שכחתם אותם?

itoosh2

New member
../images/Emo45.gif

על פראנק זאפה באמת אי אפשר להגדיר אותו בתור סגנון ויש מבקרי מוזיקה שכבר הגדירו בשבילו ז'אנר חדש וקראו לו Zap... הצ'רצ'ילס הם באמת אחלה להקה... אבל בתור דוגמא לאיזה סגנון הם? הם הרי בכלל לא פורצי גבולות... הם המשך של זאנר שהתחיל בחו"ל בכלל... רדיוהד הם באמת הבשורה הגדולה של האלטרנטיב רוק... יחד איתם אפשר לשים גם את REM ואז זה גם יותר מראה את כל הפנים של האלטרנטיב רוק... ג'טרו טול הם באמת פורצי דרך בפרוגרסיב רוק... דייר סטרייטס וקווין... הם באמת פורצי דרך... אבל קשה להגדיר להם סגנון...

מרי לי

New member
לד זפלין, אירוסמית', SKUNK ANANSIE

PHIL KEAGGY, NINE INCH NAILS, DOOBIE BROTHERS, לואיס ארמסטרונג, אלה פיטסג'רלד, NNENNE FREELON, בילי הולידיי, STING, TAKE6

למעלה