../images/Emo41.gifעוקץ הדבורה
עוקץ הדבורה/ מתכון שקיבלתי מגיסתי/יוכי מתאים לתבנית מס' 24 החומרים לעוגה: 4 ביצים מופרדות כוס ושליש סוכר 1 שקית סוכר וניל 2 כפות שמן חצי כוס חלב אבקת אפייה כוס ושליש קמח להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר עד ליצירת קצף יציב. בקערה נפרדת לערבב חלמונים + שליש כוס סוכר + 2 כפות שמן + א. אפיה + חצי כוס חלב. להוסיף את התערובת הנ"ל קצף בתנועות קיפול. להוסיף בהדרגה כוס ושליש קמח בתנועות עטיפה. לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות. לקרר ולחצות לשניים. קרם: 1 שמנת מתוקה 1 חב' אינסטנט פודינג וניל חצי כוס חלב להקציף הכל לקצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר) ציפוי: 3 כפות סוכר - להמיס במחבת ליצירת קרמל - לא לשרוףףףףףףףףף להוסיף 100 גר' שקדים מולבנים ולערבב במהירות. במקביל מכינים רוטב מ: 6 כפות חלב 3 כפות גולדבנד/חמאה כף נס קפה אבקה 3 כפות סוכר/דבש לחמם על האש ולהוסיף את השקדים, לערבב היטב ולצנן מעט. לצפות את העוגה בקרם מכל צדדיה ומעל לשפוך את הרוטב המתוק........לצנן היטב לפני ההגשה. מומלץץץץץץץץץץ וטעיםםםםםםםםם.