שלום לכולם - צריכה עיצות וטיפים.

שלום לכולם - צריכה עיצות וטיפים.

שמי הוא אלייה ברגר, הייתי פעילה פעם קצת בפורום הזה כדי לקבל מידע על התכנון שלי לעבור מהארץ המייגעת הזו לארץ רחוקה - נגיד ארה"ב. עכשיו, השתחררתי לפני חודשיים וכבר יש לי ויזה אבל יש לי עוד כל כך המון שאלות שאני צריכה תשובות עליהן....וחשבתי שפה זה המקום לא? אז ככה ביררתי עם חברת נסיעות לגבי מחירים......יש את אל על בטיסה ישירה מעל 1000 דולר.....זה פשוט קטסטרופה אז יש חברות זרות שלוקחות פחות מ 700 וזה יותר הגיוני אך הן עוצרות באירופה ויש המון זמן המתנה בין טיסה לטיסה. זה משתלם? זה שווה? זה בטוח?? עכשיו נגיד אני קונה כרטיס פתוח לשנה מה זה אומר?? אני ב-א-מ-ת יכולה להשאר לשנה? או שיש לי מגבלה אבל עם אופציה להאריך שהות עד שנה?? מי מתמצא בדברים האלו? מה עוד מה עוד.......מה הם כל הדברים שאני צריכה לדאוג להם? כגון ביטוח רפואי וכדומה ואיך אני מטפלת בזה כמה יעלה לי? עכשיו עוד שאלה - נגיד אני מגיעה לאמריקה אז הבנתי שהולכים לשאול אותי שאלות כל מיני אחראים ממשרד ההגירה , זה נכון? מה שואלים? מה צריך לענות כדי שיאשרו לי להכנס ? יש מיסים או כל מיני דברים שאני אצטרך לשלם עליהם חוץ מהטיסה? אני צריכה עיצות וטיפים וזהו, יום טוב לכולם ומקווה שתחזרו אליי.

מילי33

New member
טיסה באליטליה למשל

עולה בסביבות 700$ ומחכים במילנו רק שעה וזה בטוח אם כי זאת חברת תעופה לא משהו. יש הרבה דילים מוזלים אחרים דרך אירופה ומקסימום מחכים כמה שעות בשדה התעופה.

Boston Guy

New member
אולי כי אלו שאלות לפורום טיולים ?

נסי את פרומי המטיילים או התרמילאים - הם יותר בכיוון.

תשובות חלקיות

לגבי טיסות וכדומה אני לא בטוחה שזה המקום לשאול, נסי בפורומי טיולים או בפורום ישראלים בחו"ל, אולי שם ידעו. לגבי הכרטיס, אם את קונה כרטיס פתוח לשנה זה לא אומר שקצין ההגירה ייתן לך אישור שהייה לשנה. רוב הסיכויים שתקבלי אישור לשלושה עד שישה חודשים. לא ידוע לי שנותנים אישור שהייה לשנה בכניסה לארה"ב. זה לא קשור לכרטיס, אלו חוקי ההגירה של ארצות הברית. אם תקבלי אישור לשלושה או שישה חודשים תוכלי להגיש בקשת הארכה. רוב הסיכויים שהבקשה תידחה אבל זמן העיבוד שלה מקנה לך המשך שהייה חוקית, ולרוב הוא בסביבות שלושה חודשים. ביטוח רפואי, כדאי לשאול את סוכן הנסיעות לגבי ביטוח נוסעים או לפנות לדייויד שילד. כמה יעלה, תלוי במצבך האישי, אנחנו לא יכולים לענות על זה. בכניסה ישאלו אותך למה באת, לכמה זמן, מה בכוונתך לעשות כאן ואיפה תשהי, ואיך בכוונתך לממן את הביקור. המטרה שלהם היא לוודא שאין לך כוונות להשאר מעבר לזמן המוקצב או לעבוד בצורה לא חוקית. צריך שיהיו לך כתובות של לאן את נוסעת, הוכחות שיש לך מספיק כסף לטיול ותכניות מדוייקות איפה תשהי וכמה זמן תהיי שם. בהצלחה.

kerend

New member
בדיוק רשמתי על זה לא מזמן...

מהנסיון שלי- אני כבר חודשיים מטיילת בניו יורק- אנסה לענות לשאלותייך..... בקשר לטיסה- אני טסתי עם אל-איטליה והטיסה איתם היתה בסדר גמור. העצירה במילאנו היתה בעצם להחליף מטוס ולא היה זמן המתנה . אפילו להפך- זה היה ממש כמו "לרוץ" ממטוס למטוס. מה הם כל הדברים שאת צריכה לדאוג להם?.. הכי הכי חשוב-> כסף... והרבה... עדיף ואפילו חשוב להביא כרטיס אשראי בינלאומי. תדאגי לביטוח רפואי- אני עשיתי דרך קופ"ח- עולה 450 ש"ח ל- 3 חודשים. את צריכה לשאול את עצמך מה את מתכוונת לעשות כאן? כל השאר תלוי בתוכניותייך... לא ברור מה הם בדיוק...אבל שתדעי שזה ממש לא כזה פשוט. אם את אחרי צבא- אולי תשקלי להיות אופר עם חברה מסודרת. יש לי בדיוק חברה שהגיעה לכאן השבוע להיות אופר והתנאים ממש נחמדים (זה עד גיל 26 אז אני כבר "זקנה" בשביל זה
) נקודה חשובה נוספת- אני חייבת לציין שאני לא יודעת למה אבל בארץ יש מעין "מסע הפחדה אינטנסיבי" לכל הנוגע לכניסה לארה"ב. מהירידה מהמטוס ועד היציאה מהטרמינל זה משהו כמו 10 דקות עד רבע שעה. את מגיעה לפקיד ההגירה- בדרכך הוא הראשון- קודם כל הטיפ הכי הכי חשוב זה שיהיה לך איתך צמוד את הכתובת שאת הולכת להיות בה בארה"ב. יכול להיות כתובת של חברים,משפחה, בית מלון- העיקר שיש לך את הכתובת והטלפון שלהם. במטוס את ממלאת טופס לבן שבו את צריכה בין היתר את הכתובת הזאת ( זה בין הדברים הכי חשובים לפקיד ההגירה)ואח"כ הוא שואל אותך למטרת הביקור. המילה "הנאה" - plasure מספקת אותו.הוא שואל עוד שאלה-שתיים ושם לך אוטומטית כמעט חותמת ויזה לחצי שנה. (אלא אם כן הוא חושד בך פלילית או משהו- אבל זה מקרים חריגים) בקיצור- תבואי בצורה הכי פשוטה,תביאי רק בגדים חמים,תעני לפקיד ההגירה לפי מה שרשמת בטופס (אם הוא שואל לכמה זמן-תעני חודש-שום דבר לא יקרה...)ושתהיה לך שהות נעימה- המקום פה מדהים לראות- ושתחזרי לארצינו הקטנטונת בשלום ( אני בעצמי לא מאמינה עלי- אבל אני מתגעגעת לארץ - עם כמה שאני תמיד "קיטרתי" שאני רוצה לעזוב את ישראל- אני חוזרת בינואר) ואם יש לך עוד תהיות-אענה לך בכיף... טיסה נעימה!!!

למעלה