שלום לכולם, צריכה עצה!!!

RORRI 2003

New member
שלום לכולם, צריכה עצה!!!

אני מגיעה אליכם מפורום הורים לתינוקות, אבל שם לא ממש הצליחו לעזור לי אני מנהלת משאבי אנוש שעובדת,אבל מחפשת...הרבה זמן לא הייתי בראיון כי במקום העבודה שלי אני נמצאת כבר הרבה זמן. העניין הוא שיש לי ראיון בקרוב ואני לא יודעת מה קורה במשכורות היום בתחום, כמה לדרוש שזה לא ירתיע אבל גם לא יפגע בי, האם מקובל לתת רכב?? אם יש פה מישהו/מישהי מהתחום אשמח לקבל עצה, או שאולי אתם יודעים על קיומו של פורום שמקשר בין אנשים בתחום שלי מחכה לתגובתכם תודה, רורי

mrona

New member
הסנדלר היחף

קצת מוזר שתשאלי אותנו שאולות שאת אמורה להתמחות בהן. הלו בתפקידך כמנהלת מ"א בטח את מראיינת אנשים כל הזמן, ואני מניחה שיש לך גישה לכל מני מאגרי מידע לגבי תנאי העסקה... לא? לאנשים שאת מגייסת היום, איך את יודעת איזה תנאים להציע להם?

RORRI 2003

New member
עם כל הכבוד למשל הסנדלר היחף...

אם שאלתי, אז כנראה שהתשובה לא כל כך ברורה לי... אני עובדת בחברת היי טק והחוזים שאני עוסקת בהם הם של אנשי תוכנה כך שזה לא ממש קשור למקצוע שלי, אני יודעת כמה יכול לדרוש היום בשוק כל תוכניתן או מנתח, אבל בתחום שלי גם אם אני מכירה אנשים בתפקידים מקבילים לי אני ממש לא מרגישה נוח להשוות איתם משכורות, זה לא משהו שמדברים עליו בתחום הזה מאחר והשוק די פרוץ. ככה שלאנשים שמתקבלים אצלנו לעבודה אני יודעת בדיוק אלו תנאי העסקה להציע (זה לא משהו שאני מחליטה בעצמי, מן הסתם) ואת הידע הרב שלי בנושא לא ממש נכון להשוות לסנדלר יחף... היה נראה לי שאני אוכל לקבל פה עזרה, אבל כנראה שלא... נראה לי שהדברים נכתבו קצת בטון ביקורתי, ואם לא אז אני מתנצלת מראש

pixiER

New member
אז אולי נשתמש קצת בידע שלך

אם יש לך אפשרות לחשוף קצת נתונים, אני ועוד הרבה אחרים נשמח אם תתני קצת מספרים לדוגמה. היה פה בעבר דיון לגבי השאלה של מה לענות בראיונות כששואלים על השכר, אז נשמח אם תזרקי כמה מספרים ואולי גם טיפים על תשובות לשאלות כאלו אם את גם מראיינת בתפקידך. תודה

RORRI 2003

New member
היי, סליחהרק עכשיו קראתי את ההודעות

אני כן מראיינת וכן נותנת הצעות שכר לכן אשמח לייעץ לגבי השכר המקובל היום במשק אם זה תחומים שאני מבינה בהם, מי שרוצה לדעת כמה כדאי לו לדרוש יכול לשאול אותי במסר (או כאן) אבל לציין פרטים כמו מה הנסיון (מתכנת ? באיזה שפה? כמה ניסיון?) בעיקרון לפני שבאים לראיון חשוב לעשות טוב טוב שיעורי בית על כמה אנשים מקבילים לך מרוויחים היום, יש אנשים שבאים עם דרישות מוגזמות שאופיניות לשוק של פעם, כשברור שהם פשוט לא יודעים מה קורה היום בחוץ (או יודעים ומתעלמים), וזה מצטייר מאוד לא טוב, ואפילו מרתיע, משפטים כמו "בעבודה הקודמת שלי הרווחתי 20+רכב", לא עושים את זה היום לאף אחד, צריך להיות ריאלים להגיד כמה את/ה דורש/ת באופן חד וברור, לא לתת טווח כי זה לא ריאלי, אם זה יגיע לחוזה אז יציעו לך את הסכום המינימלי שציינת, אפשר פשוט לציין את הסכום הקצת גבוה ממה שאת/ה חושב להתפשר עליו, ופשוט להוסיף את המשפט "זה גמיש", או "יש על מה לדבר" ואז ברור למראיין שיש פה מקום למו"מ וכדאי להתקדם גם אם זה קצת גבוה ממש שהחברה חושבת עלין. מהצד השני של המטבע לא כדאי אף פעם להגיד משפטים כמו "אני לא יודע, לא חשבתי על זה" או "אני מוכן לשמוע הכל" זה לא עושה רושם טוב, ומציג בנאדם שמחפש נואשות עבודה (מה שיכול להיות נכון, אבל המעסיק לא צריך לדעת את זה, מעסיקים אוהבים להרגיש שהם בוחרים באנשים מבוקשים), זהו בינתיים, אם יש שאלות נוספות תשאלו רורי

ShY7258

New member
שכר ממוצע

שלום ותודה מראש על העזרה. האם תוכלי לומר מהו השכר הממוצע בתחומים הבאים: - ניסיון של יותר מ-10 שנים בבדיקות של ישומים בתחום עיבוד הנתונים (בדיקות ידניות), בדיקות מערכת, מודולים, תוכניות קלט/חישוב וכד' - ראש צוות QA - תיעוד וכתיבה טכנית (עברית/אנגלית) (שילוב של כל התפקידים או כל אחד מהם לחוד)

inbal76

New member
כמובן שיש!

מה שכתבת כבר עזר מאוד, תודה! כל טיפ נוסף שתוכלי לתת בקשר לראיונות יתקבל בברכה. ואם לא אכפת לך לענות, נדמה לי שכולנו כאן רוצים לדעת מה יכולה להיות תשובה טובה לשאלה: "מהן התכונות השליליות שלך?" (בענייני שכר שלחתי לך שאלה במסר)

mrona

New member
אי הבנה

אחרי שכתבתי את התגובה שלי חששתי שמה תקבלי את זה כביקורת או תגובה שלילית. זה לא היה זה בכלל. ההתלבטות שלך מוכרת לכולנו מכיוונים שונים, והפתיע אותי שדוקא מנהלת משאבי אנוש תשאל את השאלות האילה. לא היתה שום כוונה לבקר או לפגוע...

למעלה