שלום לכולם! ראיתם אתמול

s o m e o n e19

New member
שלום לכולם! ראיתם אתמול

או ביום ראשון את התוכנית בניישונל ג'יאוגרפיק על מצב קריטי- מבצע אנטבה ? אני קראתי (מזמן) את הספר מבצע אנטבה- טיסה 139 של איתן הברף ישיעהו בן פורת וזאב שיף, בנוסף קראתי על המבצע בביוגרפיה של אהוד ברק ובספר על סיירת מטכ"ל, קראתי גם באינטרנט על המבצע וראיתי כמה תוכניות שעסקו בנושא. כשראיתי אתמול את התוכנית בניישונל, הרגשתי שיש הרבה סתירות בין מה שידעתי (מהמקורות השונים) לבין מה שהוצג בתוכנית. כל התכנית אתמול התבססה על מוקי בצר (סגנו של יוני נתניהו ז"ל). בהתחלה נאמר שהוא היה "מפקד היחידה ללוחמה בטרור". ראשית סיירת מטכ"ל היא לא רק יחידה ללוחמה בטרור (וזה אפילו במקור לא ייעודה ולא עיקר פועלה), אבל זה עוד בסדר לקרוא לה כך, בהקשר של המבצע. אבל מוקי בצר היה מפקדה? יוני נתניהו כמובן היה מפקד היחידה, ומוקי בצר היה סגנו. האי-דיוק הזה מפליא אותי מאוד, במיוחד מערוץ שאמור להיות מאוד רציני. בנוסף, כל התכנית השתמע כאילו מוקי בצר תכנן הכל כמעט לבד, כאילו כל הרעיונות היו שלו וכו' (באחד הקטעים נאמר ש:חיילי המכ"מ של בצר" היום עקבו אחר תנועות המטוס לאחר החטיפה, כאילו מוקי בצר אחראי גם על חיל האוויר). אני לא אומר שזה לא נכון, זה פשוט לא מה שמשתמע מכל מה שקראתי\ראיתי על המבצע. אני לא מזלזל חלילה בחלקו של מוקי בצר במבצע, אבל האם זה היה כך שפי שהוצג בסדרה הזו? יוני נתניהו הוזכר בכל התוכנית פעמיים בלבד, ובסוף אפילו לא הוזכר שהוא נהרג, אלא נאמר שחייל נהרג (ולא הזכירו שהחייל שנהרג הוא מפקד היחידה שפרצה לטרמינל). יש לציין שמוקי בצר רואיין לאורך כל התכנית (לצד 2 חטופים וטייס ההרקולס הראשון), ללא נציגות כלשהי ממשפחת נתניהו. ממה שקראתי פעם באינטרנט הבנתי שיש ויכוח בין משפחת נתניהו למוקי בצר על חלקו של בצר מול חלקו של יוני במבצע. הויכוח הזה, כך הבנתי, מתגלה גם בספרו של עדו נתניהו על מבצע אנטבה (ספר שאני מתכוון לקרוא בעתיד הקרוב). משפחת נתניהו, כך אני מבין, מאשימה את בצר בניכוס חלקים גדולים מהאמת במבצע. ממה שקראתי, הבנתי שיוני לפני החטיפה והמבצע היה בדיכאון עמוק, ובעת החטיפה הוא היה בתרגיל (עניין התרגיל צויין גם בסדרה), כך שיש שאלות רבות לגבי חלקו במבצע. למישהו מכם יש יותר מידע על הויכוח הזה ועל מה שקרה שם (ופה בתכנוני המבצע) באמת?

למעלה