שלום לכולם, רציתי להתייעץ. לא לציטוט.

ויקה1222

New member
שלום לכולם, רציתי להתייעץ. לא לציטוט.

הבן שלי בכיתה ו חוגג יום הולדת ורוצה להזמין רק את החברים שלו. הענין הוא שרוב החברים שלו הם דווקא לא מהכיתה (חלק מהכיתה המקבילה). בכיתה שלו הוא היה בקשר לסירוגין עם כמה בנים. בתחילת השנה היו יחסים יותר טובים ונכון להיום הוא אומר שרק אחד מהם נחמד ושניים האחרים לא ואפילו מציקים לו. אני מכירה את הילדים והם אכן קצת מעצבנים כך שאני מאמינה לו. כמו כן אני רואה אותו בסיום בית ספר ואין קשר ביניהם. אחרי הלימודים ובסופי שבוע הוא באמת נפגש רק עם החברים מהכיתה המקבילה או בכלל לא מהשכבה. זה מצער אותי מאוד,אבל השלמתי עם זה. הוא אומר שכנראה יזמין ליום הולדת רק את הילד האחד שהוא נחמד (יחסית) ואת השניים האחרים לא ואני מתלבטת האם לייעץ לו להזמין גם את השניים כי הם היו חברים בתחילת השנה ולכן אם לא יזמין אותם, זה ייצא הפגנתי. אני בעצם מפחדת שהיחסים ייהרסו, למרות שכנראה הם כבר הרוסים. יש לי נטייה להתערב קצת בענינים חברתיים ולכן אני חוששת להגזים ורוצה לשאול מה דעתכם האם לשתוק או לא. תודה מראש.

לא להתערב אבל לדבר על זה

שלום ויקה. זה באמת קשה להורים לראות את הקשיים החברתיים של הילדים, אם זאת צריך לזכור שזו התנסות חשובה בחיים. ובעצם זה שלילד יש חברים, והוא יודע להוציא מהחיים את עלו שלא מתאימים לו מעידה על הקישורים החברתיים שלו. כמו כן העובדה שאת יודעת את כל זה גם היא לא מובנת מאליה - יפה מאוד שהוא משתף אותך בכלל. לשאלתך: לא כדי להחליט בשבילו וללחוץ אליו לעשות משהו שהוא לא רוצה, בטח לא מבחינה חברתית, ובטח לא ביום הולדת שלו. אבל אפשר לשבת לשיחה פתוחה ובוגרת, ולחשוב ביחד על התוצאות האפשרות של כל סיטוציה. האם אי הזמנה תיהיה אפגנתית, ואיך יראו היחסים בהמשך. ומצד שני מה יקרה עם הוא כן יזמין, איך תיראה היום הולדת עצמה, ואיך יהיה בבית ספר בהמשך. אחרי ששוקלים איתו ביחד את כל ההופציות, כדי לתת לו להחליט בלי הכוונה ובטח בלי לחץ, אבל עם הרבה תמיכה ואמפיה, גם להחלטה עצמה וגם לתוצאותיה באשר יהיו. שיהיה בהצלחה. עדי

anati278

New member
טיפ נוסף במסגרת השיחה

אני הייתי נותנת לו טיפ נוסף כדי שיעזור לו בהחלטות . שיחשוב איך היה מרגיש אם הוא היה במקום של החברים שהוא לא רוצה להזמין. זה הרבה פעמים עוזר שיוצאים מעצמנו ומסתכלים מלמעלה. זה דרך מחשבה לחיים...

keren kr

New member
אני לא הייתי מתערבת

אם הסביבה שהבן שלך בחר , ניראית לך לגיטימית, אז לדעתי הוא עושה את ההעדפות שלו וזה בסדר.

ויקה1222

New member
תודה לשתיכן על התגובות.

מה שקצת מדאיג אותי זו העובדה שהם היו חברים רק בתחילת השנה וזה יוצא קצת הפגנתי.

לא נראה לי הפגנתי

אם הוא היה מזמין את כל הכיתה ואותם ספציפית לא, אז זה היה נחשב להפגתי, אבל בסה"כ הוא רוצה להזמין כמה ילדים ואפילו לא מאותה הכיתה, אני לא רואה בעיה בזה, תני לו את המקום שלו.

למעלה