שלום לכולם. רציתי לספר שוב שאנחנו

שלום לכולם. רציתי לספר שוב שאנחנו

נפגשים עם האדריכלית שלנו היום בערב, ונראה את העיצוב שלה למיטבח שלנו. חוץ מזה, רציתי להזהיר אתכם מפני משהו נורא מעצבן, לא ממש בעיניני שיפוץ, אבל בעיניין רכישת דירה: כשסגרנו עם הבנק על אחוזי הריבית, סיכמנו על אחוז מסוים. מאחר ואף חלק מהמשכנתא אינו יכול לעבור לרשותינו, אלא רק למוכר או לבנק של המוכר - לצורך כיסוי המשכתא, המשכנתא חולקה לשתיים: 1. חצי הועבר לבנק איגוד - הבנק שהעניק משכנתא למוכר 2. חצי יועבר למוכר ברגע שהמוכר יציג נסך טאבו אשר לא כולל את בנק איגוד עליו, לאחר שבנק איגוד מוציא מיכתב המאשר שהמשכנתא שולמה במלואה. בקיצור, כבר שבועיים שאנחנו מחכים שבנק איגוד יוציא את המיכתב הזה, ולאחר לחצים מאד כבדים על המוכר, המכתב יצא אתמול אחה"צ. אז הלך המוכר לטאבו, שם אמרו לו שתהליך מחיקת הבנק מנסך הטאבו לוקח יומיים לפחות. ה ב ע י ה היא, שהבנק שלנו רוצה להעלות לנו את הריבית על הסכום שעדיין לא נילקח, כלומר החצי השני של המשכנתא, כי הריביות עלו בינתיים. כולם מסכימים שזה שלקח שבועיים זה לא אשמתינו, כי אנחנו עשינו הכל בשיא המהירות, אבל זה לא מעניין אף אחד - אנחנו נשלם על זה. כמובןם שזה לא סוף פסוק, כי אנחנו עוד נדבר עם המנהלים והמנהלים של המנהלים, אבל זה ממש מעיק הויכוח הזה ונורא מלחיץ, כי זה אלפי שקלים של הבדל!! בקיצור, היום איימתי על הפקידה שאם הבנק לא משאיר את הריבית על כנה, אז אנחנו ניקח את החצי השני של המשכנתא בבנק אחר, למרות שניצטרך לעבור את כל הטירטורים שוב, כי זה רמיה והטעית הציבור. אני מקווה שזה יעבוד... עוד רעיונות?

ERADIKAL

New member
דווקא זה מתאים מאוד

גם אני נפגעתי מאותה התעללות בנקאית מרושעת. קהל היעד של הפורום הזה שמח ומעוניין להוציא את האף שלו מהגבס והטיט מידי פעם, מה גם שהנושא קשור בחבל עבותות לנושאים של הפורום.

אני דווקא חשבתי שזה כן מעניין את

הפורום, כי רוב האנשים שמשפצים הם אנשים אשר קנו דירה חדשה, או דירה ראשונה, ולכן עינייני המשכנתא הכרוכים בעינייני עלות השיפוצים רלוונטיים מאד. אם זה לא מעניין אותכם, אז פשוט אל תגיבו.

שירי71

New member
משכנתא

אני לא בטוחה אם אפשר לחלק משכנתא על בית אחד על שני בנקים שונים, כי כל בנק משעבד את הבית על שמו אצלנו היתה בעיה דומה וחמורה לא פחות והצלחנו בדיבור שקט להוריד אותם לריביות שהציעו לנו בהתחלה למרות שעברו יותר מעשרה ימים מיום ההצעה של הבנק ועד יום הלקיחת משכנתא שלנו.

למעלה