שלום לכולם רציתי לעדכן אתכם בקשר

batelav

New member
שלום לכולם רציתי לעדכן אתכם בקשר

לעמית שלי היום בן 11 חודשים עם קלאב פוט בשני רגליו לפני חודש וחצי עבר ניתוח בקרסול לשחרור פורמלי של הגידים הניתוח עבר בהצלחה רבה ועמית גובס למשך חודש וחצי התקופה הזאת ברוך השם עברה ללא כל בעיות אם כי הלילות היו קשים ובקושי אני ישנתי..אתמול הינו אצל דר' בור והורידו לו את הגבס דר' בור מבסוט מהתיקון אבל רגל שמאל{זאת שנותחה} יש באזור האצבעות נטייה כלפיי פנים הרופא אמר שאם זה לא יסתדר נאלץ לעבור ניתחון קטן להעברת הגיד, אנחנו עכשיו עם הדניס בראון לתקופה של חודשיים למשך כל היום וזה קשה והילד התעורר מספר פעמיים בלילה ממש ריחמתי עליו אני מפחדת שזה ממש עוצר לו את כל ההתפתחות ואני לא מבינה איך ילדים אחרים עושים משהו מלבד לשבת עמית בנתיים יושב בלבד וזה נראה מתסכל בגלל שזה מה שנראה לי שהוא יהיה מסוגל לעשות הניתוח מדר' בור נשמע פשוט כל כך ועכשיו אני קוראת שזה סיוט וסבל נוראי לילד ואני ממש פוחדת שאנחנו נאלץ לעבור את זה גם אני מתפללת לה' שזה לא יקרה אני אעדכן אתכם בהמשך סמדר

קודם כל תגידי ברוך השם שהכל בסדר...

שנית, תודה על העדכון. אם זה מעודד (למרות שזה לא כל כך), הילד עצמו לא מודע למה שקורה איתו למרות שלהורים זה סבל מעין כמוהו.... גם אנחנו עשינו ניתוח לשחרור של הגידים בערך בגיל שלכם וגובסנו בגבסים וסדים לאחר מכן.. אחרי זה, גם אנחנו שמענו את האפשרות של הניתוח אז ככה: אם מדובר באותו ניתוח, וזה סביר להניח שזה הניתוח הזה, לא עושים אותו, לפי מה שהסביר לי הרופא לפני גיל 3-4. אנחנו בני שלוש וחצי ובינתיים הרופא יחסית מרוצה. אתם במצב טוב יותר מאיתנו כיוון שעמית עדיין לא הולך וברגע שהוא מתחיל ללכת המתיחה, מתיחת הגיד נעשית יותר משמעותית. אז תני לזמן לעשות את שלו ונקווה שלא נקבל עדכונים לא טובים.. תמיר אגב התחיל ללכת בשנה ועשרה חודשים ונעמד לא הרבה חודשים לפני... בהצלחה ועדכונים טובים אורית

batelav

New member
באיזה גיל הילד שלכם עבר את הניתוח

, רק רציתי לעדכן שזה לא ניתוח גיד אכילס מה שרוב הילדים עוברים בגיל חודש וחצי בערך, מה שגם עמית עבר, אלא ניתוח נוסף רק ברגל שמאל והניתוח קצת יותר רציני משחרור גיד האכילס האם הוא עבר את אותו הניתוח?

רגע, לא הבנתי...

הניתוח שאת מתכוונת זה הניתוח שהוא כבר עבר או שהוא אמור לעבור אם בכלל מתי שהוא? אנחנו עברנו תודה לאל באמת רק ניתוח אחד בשתי הרגליים, בכדי להאריך את גיד אכילס אך דיברו איתנו ועדיין לא הוכרעה הכף, שיש ניתוח יותר גדול כנראה זה שמשחרר את גיד אכילס... ואותו עושים בגיל 4 לערך.... נקווה לא להצטרך... תרגישו טוב אורית

יחיאלוש

New member
קצת עידוד

יחיאל עבר ניתח להארכת הגיד ברגל שמאל בגיל 8 חודשים. נראה לי שזה הניתוח שאתם עברתם. הוא היה צריך להיות מגובס 4 שבועות, אך למזלינו התקופה קוצרה בשל ה"מופרעות" שלו. הוא פשוט שחק את הגבס ושבר אותו לחלוטין, כך שבאתי להחליף ד"ר שינדלר בדק וראה שאין צורך בשבוע גבס נוסף. זה היה ממש כיף.... יחיאל עשה הכל עם הד"ב! הוא זחל, טיפס על מדרגות, נעמד- כך שנראה לי שזה תלוי ילד ללא כל קשר למכשיר. פשוט יש ילדים זריזים ויש כאלו איטיים. אל דאגה- בסוף הם הולכים ואת קצת תתגעגעי לתקופה שהוא ישב ולא עשה כלום... בואי ננסה להנות מכל שלב ולמצות אותו עד תום. יום טוב, חיה.

טאניוש

New member
מקווה שלא תצטרכו ניתוח נוסף

לגבי דניס בראון- הילד שלי התחיל להדביק את הפערים רק כאשר הורדנו את שעות הדניס בראון, לו המכשיר בפירוש הפריע, אבל כיום (בן שנה וחצי) הוא עושה את כל מה שבני גילו עושים, והרגל נראית מצויין
, וזה מה שחשוב. יש ילדים שעושים את הכל עם דניס בראון, אבל גם אלה שלא (כמו שלי) מתפתחים ולומדים לעשות את הכל, רק לוקח להם טיפה יותר זמן.

שלום לך סמדר

אינני יודעת לאמר לך על הניתוחים. אני יכולה לאמר לך שנטע שלי היה עם דניס בראון 23 שעות ביממה עד גיל שנה! הוא ישב, זחל, עמד ואפילו התקדם עם רגל ציר יחד עם המכשיר על הרגליים. כך שבעניין זה אין לך מה לדאוג לדעתי. לעומת זאת ביתי הבכורה ללא ק"פ כמובן שהיתה איטית מאוד או "עצלנית" מאוד התהפכה מהגב לבטן פעם ראשונה בגיל תשעה חודשים. היא היום מסיימת כתה יא' ואני יכולה לאמר בוודאות ששום פגיעה אנטלקטואלית לא נגרמה לה מהקצב האיטי. אל תלחיצי את עצמך מנושא ההתפתחות. הייתי גם מנסה לברר עם הרופא על איזה ניתוח הוא מדבר ומתי ואם בכלל. כדאי לך לברר את הדברים עד הסוף עם גורם מקצועי לפני שאת נלחצת.חבל על העצבים ועל לילות ללא שינה. בהצלחה, אורנית

batelav

New member
תודה על מילות העידוד

אני יכולה להגיד שבאמת אני לא ישנה מאז שהילד נולד רק דאגות וחרדות אני נורא מפחדת שהקלאב פוט יחזור לו הניתוח שהרופא מדבר עליו זה ניתוח להעברת הגיד בגלל שבכף רגל שמאל{הבעייתית}יש נטייה של האצבעות כלפיי פנים ואם זה לא יסתדר אז עמית יעבור ניתוח לקראת גיל שלוש או ארבע. אז ככה שזה נורא מדאיג וגם מלחיץ אני מקווה שהקטן גם יעשה את מה שהנטע עשה כי נכון לעכשיו ברצפה הוא מפחד לזוז רק יושב וכשאנחנו שמים אותו במיטה אז הוא מתהפך עומד על שש וגם יושב לפעמיים בכוחות עצמו.

עוד מילה לעידוד

רציתי להוסיף על כל הדברים שנאמרו שחשוב לשדר לילד בטחון והרגשה שהכל בסדר, אם נמצאים כל הזמן בתחושה של רחמים הילד קולט את זה, ואז יהיה הרבה יותר קשה לעמוד במבטים המסכנים שלו. תזכרו שאתם עושים את הדבר שנכון לעשות לו וזה רק לטובתו, ברגע שהוא יקלוט את המסר החיובי החיים יהיו יותר קלים. לגבי קצב ההתפתחות אפשר לעזור לו להבין את השיטות לזוז אבל מהנסיון שלנו כח הרצון שלהם הוא גדול מאוד ואפרת שלנו שהיום תכף בת שלוש (עדיין עם דניס בראון בלילה) עמדה הלכה זחלה ועוד (לפני גיל שנה) עם הדניס בראון עליה. אז תתעודדו והכל יראה יותר טוב עם הזמן בע"ה.

אבל זאת לא אפרת עכשיו, לא??? ../images/Emo35.gif

הכוונה שכיום היא יותר גדולה ולא נראית כך? אני טועה?

את צודקת-רציתי להציג את הגיל המקביל

היום אפרת בת כמעט 3 ותוך מס' ימים יגיעו תמונות עדכניות. התמונה העדכנית ביותר בנתיים - מצורפת.

למעלה