שלום לכולם, רציתי לשאול כמה שאלות

james p

New member
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה שאלות

וואו כמה שנים כבר לא כתבתי בפורום כלשהו בתפוז (נאלצתי לשנות סיסמה לפני שנכנסתי) אז אני מקווה שזה בסדר לשאול ככה שאלות אצלכם.
שבוע נפלא לכל אוהבות ואוהבי ששאו"ק היקרים והיקרות

נעים מאוד כולם! אני James ואני ממש אוהב את הספרים של מרטין עם העומק המדהים והכנות הברוטליות שלו. (יותר בקטע של הספרים מאשר של הסדרה)
אני רוצה לחזור קצת על הספרים ואני קולט שאני מתבלבל ולא ממש זוכר דברים.
אני זוכר שהייתה אנציקלופדיה נהדרת של כל מיני מושגים קרבות דמויות תקופות של העולם הזה של שיר של אש ושל קרח שהיה לי נחמד מאוד לקרוא יחד אתה ולהיזכר.
חיפשתי את האתר ולא מצאתי אותו.
מישהו יודע מה קרה לו? יש תחליף?

בנוסף רציתי לשאול בנוגע למשחק הלוח של משחקי הכס,
מעולם לא שיחקתי את כל המשחקים המורכבים האלו אבל פשוט נדלקתי כשראיתי שיש דבר כזה בעברית ומישהו אמר לי שזה משחק ממש מרתק ושווה אז קניתי אותו בשבוע הספר בהנחה.
רציתי לשמוע מאנשים שמשחקים את המשחק,

האם יש עדיפות לשישה שחקנים או שעם שלושה וארבעה יכול להיות נחמד לא פחות? (אין לי כל כך הרבה חברים שהם בקטע)
כמה זמן לוקח לשחק משחק?
בכלל אני אשמח מאוד לשמוע כל דבר שתוכלו לספר לי בנוגע למשחק ולחווית המשחק שלכם. אני עדיין לא קלטתי את כל ההוראות....

המשך יום ושבוע נפלאים!!!

Macphista

New member
ברוך הבא

כמובן שאתה יכול לשאול ככה שאלות, זוהי מטרת הפורום...

אתה מדבר על הוויקיפדיה של אש וקרח?
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Main_Page

ובכן, יצא לי לשחק במשחק הקופסא פעם אחת.
היינו שישה אנשים, המשחק לקח נצח. אני לא צוחקת, נצח. שעות על גבי שעות.
מהטראומה שהמשחק השאיר לא העזתי להשתתף בערב משחק כזה שוב.

james p

New member
תודה רבה
ובנוגע לאנציקלופדיה:

אני מדבר על אנציקלופדיה בעברית.
היה אתר עם כל מיני חדשות על העונות של הסדרה וגם מאמרים על הספרים וכל מיני תיאוריות שונות על דמויות וקווי עלילה.
הוא היה מעוצב מאוד יפה והיו שם איורים יפים של הדמויות. היה קישור לאנציקלופדיה שהייתה נראית כמו ויקיפדיה אבל היה לה שם אחר. נראה לי שווינטרפל או ווסטרוז.
מישהו זוכר????

james p

New member
אכן
אבל האתר הזה עוד קיים??

אפשר להיכנס אליו?

מישהו מכיר את מנהלי האתר? אפשר לפנות אליהם?

RoyBehar

New member
לגבי המשחק

בהחלט עדיף משחק של שישה שחקנים, הוא הרבה יותר מאוזן מהאופציות האחרות (במשחק של חמישה, אם בראתיון לא ניצח, הוא לא יודע מה הוא עושה) משחק של 4 גם יכול להיות מאוזן, אם סוגרים את הצפון ומשחקים עם לניסטר, ברתיאון, מרטל וטיירל (יש הוראות לוריאציות ל-4 שחקנים באינטרנט, חפש את הוריאציה שבה משחקים בלי סטארק וגרייג'וי), אבל הוא הופך להיות הרבה יותר אגרסיבי משום מה, קרבות כבר מהתור השני או השלישי.
המשחק אכן לוקח הרבה מאוד זמן (הממוצע בקבוצה שלנו הוא 3.5-4 שעות), וזה אחרי שמשחקים תקופה ומכירים את החוקים היטב. אם הקבוצה היא של מתחילים, זה יכול לקחת גם יותר (אני זוכר משחקים מלפני שנה ומשהו שלקחו אפילו 5 שעות ויותר).
יש את ההרחבה של Feast שהיא ל-4 שחקנים, משנה לחלוטין את חוקי המשחק והמטרות והופכת את המשחק לקצר יותר (כשעה וחצי) אבל לדעתי הופכת אותו לפחות מהנה (פחות חשיבה לטווח ארוך ויותר משימות קצרות טווח).
אנחנו הזמנו עכשיו את ההרחבה של Dance, שאמורה להפוך את המשחק לקצר יותר (רק 6 תורות), אבל לצערי עוד לא הספקנו לשחק בה.

לדעתי זה משחק אדיר, אנחנו משחקים בערך פעם בשבוע כבר שנה וחצי בערך והוא רק הולך ונהיה יותר מרתק ויותר מהנה.
צריך כמובן שכולם יהיו בעניין ושפחות או יותר יהיו בעלי אותה רמת ניסיון, אחרת זה לא ממש הוגן.
וכמובן, לקחת בחשבון שהוא עלול להוביל לריבים די רציניים אם המשתתפים תחרותיים מידי (ובינינו, מי שמשחק במשחק הזה נהיה תחרותי מידי די מהר...)

זה אולי נשמע קצת מפחיד, ואני באמת מכיר אנשים שנשברו כבר בשלב של הצגת החוקים וגם כאלה שאחרי משחק אחד החליטו שזה לא בשבילם, אבל באמת שזה ממש כיף. צריך לעבור את המשחק הראשון והשני בלי להתחרפן ואז זה זורם וזה ממש כיף.
כשמגיעים לשלב שבו כולם פחות או יותר מכירים את כל קלפי הבית, זה בכלל זורם (כי אפשר לוותר על שלב ה"תראה לי את הקלפים שלך" לפני כל קרב, מה שבתכלס גוזל המון זמן). עם האנשים הנכונים, מובטחות לך שעות של הנאה :)

CallMeCavanaugh

New member
אבל ל"תראה לי את הקלפים שלך" יש מטרה נוספת

והיא לראות מה הסידור של הקלפים או להזיז קלפים ממקום למקום בשביל לדעת אם מתכננים לתקוע לך סכין בגב. במשחק הראשון ששיחקתי הייתי מתחיל יחיד בשולחן עם כמה די מנוסים וכמה מנוסים, ואחד המנוסים מאוד עשה לי תרגיל כזה והוציא קלף עם שני סכינים שניצח את הקלף שאני הנחתי, מה שפשוט מאוד גמר לי את המשחק.

RoyBehar

New member
יש בזה משהו, אבל ברגע שכולם שחקנים ותיקים...

חייבים לערבב את הקלפים קודם.
לפני שאתה מעביר למישהו את הקלפים שלך לראות, אתה חייב לערבב אותם, שלא ידע איזה קלף אתה מתכנן לשלוף לו.
בגדול, במשחקים שלנו הפעמים היחידות שמישהו עוד מבקש לראות קלפים זה אם הוא מתכנן לתקוף את גרייג'וי (לבדוק אם יש לו עדיין את באלון ביד) או את מארטל (לבדוק אם יש לו את "קלף יום הדין" שמוריד אותך באחד המדדים).
אנחנו בתכלס כבר במצב שכולם די יודעים בע"פ את הקלפים ואת היכולות המיוחדות שלהם, אז פשוט שמים לב מי שיחק איזה קלף בסיבובים הקודמים ולוקחים בחשבון את כל האופציות.
במשחקים שלנו, אנחנו כבר במצב שאנחנו לא נכנסים לקרב בלי לעשות מראש את כל החישובים של הכוח המלא שיכול להיות ליריב עם הקלף הכי חזק.

CallMeCavanaugh

New member
כן, אבל זה היה המשחק הראשון שלי

אז הוא עבד עלי במו"מ שניהלנו לפני הקרב ושכנע אותי שאם אשלוף את הקלף הכי חזק שלי אני סתם אבזבז אותו כי הנזק שייגרם לו מההתקפה שלי לא יהיה רציני, ואז שלף קלף אחר מזה שהוא הציג בתור הכי חזק שלו, כזה שגם ניצח את הקלף המעט חלש יותר שאני הוצאתי וגם העלים לי שני צבאות לחלוטין.

במבט לאחור זו הייתה התנהגות מחורבנת מצידו כי הוא גרם לי להבין את חוקי המשחק אחרת ממה שהם באמת כשהוא שלט בהם היטב ואני לא הכרתי אותם בכלל. מצד שני, In the game of thrones you win or you die. חוץ מזה שאני הייתי סטארק והוא היה לאניסטר, אז זה יצא נחמד בכל מקרה.

RoyBehar

New member
זה באמת לא נחמד מצידו

נכון, זה המשחק, אבל זה די מלוכלך לעבוד על שחקן חדש.

זה קטע, כי גם אני הייתי סטארק במשחק הראשון שלי. נורא התלהבתי שקיבלתי אותם, עד שהבנתי שזה בית שמאוד קשה לשחק בו, בעיקר אם אתה מתחיל. באותו משחק הוכתרתי בתור The King who lost the north, כשגרייג'וי לקח לי את ווינטרפל בתור האחרון (והוא גם עשה את זה עם תמיכה מלאניסטר, שהבטיח לי שהוא תומך בי. בקיצור, הסכין בגב מעולם לא הייתה כואבת יותר...)

james p

New member
עם כל התגובות על המשחק עשיתם לי חשק...

אם כי אני חושב שאני מאוד רחוק מההבנה והניסיון שלכם כך שכנראה יהיו לי כמה משחקים דיי מעאפנים בהתחלה אבל מקווה לטוב.

מישהו מכם שיש לו משחק כזה-
איך אתם אורזים את כל החלקים של המשחק זה מ'זה בלגן כל כך המון חלקים קטנים ומכל כך המון סוגים?

RoyBehar

New member
תכלס, זה לא נורא מסובך

חשוב לשמור על הקופסא המקורית, כי הכל נכנס בה בדיוק.
לכל בית יש לנו שתי שקיות:
חיילים
קרטונים (פקודות, כסף וקלפים)

עוד שקית עם קרטונים "ניטרליים" (סמנים למדדי ההשפעה, טירות ניטרליות, סמן הפראים וכו')
עוד שקית עם קלפים "ניטרליים" : חבילת קלפי ווסטרוז וקלפי הפראים

וזהו, כל השאר (החרב, העורב, הכסא והמעמדים של הבתים) פשוט בתפזורת בתוך הקופסא. הם מספיק גדולים בשביל לא ללכת לאיבוד.

תכלס, בגלל שאנחנו משחקים בחנות שמוכרת את המשחקים, יש לנו עוד קופסא שכל המטרה שלה היא לספק "חלקי חילוף" לדברים שנהרסים או הולכים לאיבוד, אבל אנחנו משתדלים לשמור טוב על החלקים, כי ממש מבאס אם משהו הולך לאיבוד.
לי בבית יש את המשחק באנגלית, אז אני ממש פדנט בכל מה שקשור לשמירה על החלקים השונים. אני עושה ספירת מלאי בסוף כל משחק, אבל זה אני, אני קצת OCD בקטע הזה...

CallMeCavanaugh

New member
בגלל זה אני רוצה לשחק דיפלומטיה

משחקי הכס שאב ממנו את המכניקה המגניבה (והוסיף עוד הרבה, לא הכל מגניב). כל מה שיש בדיפלומטיה זה המון צבאות (אני לא זוכר אם 70 או 140) ומפה. שום קרטונים, סמנים, חרבות או בלגאנים.

אגב - החברה שמייצרת את המשחק, Fantasy Flight, הם ממש סבבה. קניתי פעם משחק יד שניה שלהם (Warrior Knights) והיו חסרים בו כמה קרטונים. שאלתי אותם איפה אפשר לקנות אז הם פשוט שלחו לי מעטפה עם החלקים החסרים, אפילו לא חייבו אותי על המשלוח.

CallMeCavanaugh

New member
הבהרה - החברה שמייצרת את משחקי הכס סבבה

לא יודע בקשר לדיפלומטיה אבל זו חברה אחרת.

דיפלומטיה זה לגמרי משחק מבוא נהדר למשחקי הכס

ולמעשה הייתי ממליץ לכל שחקני משחקי הכס לשחק ולהבין קודם את דיפלומטיה. זה מבוא נהדר.

לא יצא לי לשחק במשחקי הכס, אבל עברתי על החוקים ועל הקלפים. חבל שהם צמצמו את האלמט הסימולטני של דיפלומטיה והחזירו הרבה מהאלמנט של תורות, וההגבלה של מספר הפקודות: במשחקי הכס מותר רק 3 פקודות צעידה, 3 הגנה וכו'. בדיפלומטיה אפשר לתת לכל היחידות (מקסימום 36 על הלוח בכל רגע נתון ולא יותר מ-17 יחידות ששייכות לצד בודד. כשצד אחד משיג 18 יחידות הוא ניצח) אבל די נחמד המנגנון לקביעת מנצח (בדיפלומטיה רוב המשחקים מסתיימים בתיקו 3 או 4, ורוב האתגר הוא לשרוד עד 1905 בערך. במיוחד אם אתרע מזלך לשחק את אוסטריה).

דיפלומטיה גם אפשר לשחק די בנוחות בלי לקנות לוח (וגם ניירות ועטים) ולמצוא 6 חברים. יש את droidippy למכשירי אנדרואיד ואפשר לשחק דרכה גם מהמחשב, למי שאין לו אנדרואיד. וגם לא חסרים שם שחקנים מתחילים, בפרט במשחקים לבעלי דירוג אמינות נמוך (בגדול דירוג שעוקב אחרי עמידה בדדליינים לביצוע מהלכים, עם 24 שעות דדליין ברוב המשחקים. בהתחשב בזה שיש שחקנים מכל העולם זה דדליין סביר וגם נוח, אבל צריך לצפות שכל משחק מתארך שבועיים גם אם משקיעים בו משהו כמו 10 דקות ביום בממוצע).

james p

New member
רעיון נהדר לסדר של המשחק.

באמת לא ידעתי איך לארגן כמות גדולה כל כך של חלקים מסוגים שונים.
ולשחק בחנות משחקים נשמע כיף

james p

New member
מישהו יודע מה קורה עם האתר וינטרפל???

האם המנהלים חברים כאן בפורום?

Serf SaN

New member
האתר נעלם כזה, לא?

גם אני כבר כמה זמן לא מצליח למצוא אותו בגוגל

למעלה