שלום לכולם - שאלה בנוגע לספר -

שלום לכולם - שאלה בנוגע לספר -

בסביבות וסף שנות ה-50, הוציא סופר בשם 'לורנס דארל' (באנגלית - Lawrence Durrell) סדרה בת ארבעה ספרים בשם "The Alexandria Quartet" (בתרגום לעברית, ייתכן 'הקוארטט האלכסנדרוני'). שמות ארבעת הספרים בסדרה - הראשון - Justine השני - Balthazar השלישי - Mountolive והרביעי - Clea מצאתי את הספרים האלו באנגלית ב'אמאזון', אבל אני מחפש אותם בעברית. מצאתי 2 מהספרים במיתוס, וגם באתר של 'רובינזון ספרים' http://www.robinson.co.il האם ייתכן שהוציאו רק 2 מתוך 4 הספרים בעברית? אני מאוד מעוניין להשיג את רבעיית הספרים בעברית. אשמח לעזרה!
בתודה, המתבונן

לורנס דארל: תורגמו לפחות 3 ספרים

אגב, בשביל לרכוש אותם ב"רובינזון ספרים" תצטרך למכור את הבית שלך...

debbijwolf

New member
ג'וסטין ובלשאצר- 70 ש כל אחד ובעניי

יתר החלקים חפש בגוף הספרים -השניים האלה

שַׁי

New member
האם יש בסיס להשמצה הזו?

אינני מבין מדוע הלשון קלה כל-כך, בכל הנוגע למחירים של רובינזון. רובינזון הוא אחד הסוחרים הרציניים ביותר והמבינים ביותר בארץ. נכון - המחירים שלו לא פעם גבוהים, אבל במקרים רבים, הוא היחיד שמחזיק עותק של ספרים מסויימים, ואז המחיר הוא בהחלט בהתאם. לרוב הוא גם קובע, באופן מסויים, את מחירי השׁוּק, ומכאן ניתן להסיק בכל הנוגע לכבוד, שניתַן לו ולהערכה שלו למחירי הספרים. אף אחד לא חייב לקנות ממנו ספרים; לא פעם קיימות אפשרויות אחרות להשיג ספרים במחירים זולים ובמצב מצויין. מה שבטוח הוא, שהשמצות כמו אלה, שפלוני יצטרך למכור את ביתו, או אפילו מעבר לכך, בשביל לקנות ספרים, הן חסרות בסיס בעליל, מכערות את הפורום, ואין להן שום תרומה או תועלת. ולתוהים - אינני עובד אצלו, אינני בנוֹ: רק נער בן 17, חובב-ספרים, עם מעט חוש-התמצאות בביצת-סוחרי-הספרים בישראל. שי.

זאת לא השמצה, זה דימוי מוצלח

המחירים הגבוהים ביותר לספרים משומשים נקבעים על ידי רובינזון. ומי שיקרן ביודעין שלא יחפש רחמים בענייני מחירים. וכמעט חובה קדושה להזהיר את הציבור מפני מכשול כזה. אם טוב לך לקנות הכי יקר שיש, תקנה שם. זאת מדינה חופשית. אם לא איכפת לך שמחיר מופקע לספר משומש הופך לערך, אז תקנה שם. להבדיל מהמנטרה הנאמרת שוב ושוב במקומותינו - לא הכל בחיים זה רק הצע וביקוש - יש גם דבר-מה שנקרא "מידה" - וגם באליל החדש המתחזה להצע וביקוש יש מגבלות, לעיתים אפילו, שומו שמיים, פיקוח. לצורך העניין שלי, רובינזון הוא מוכר מים - ואתה צמא ואין קיוסק בטווח הליכה - ואתה מבקש מים, רק כוס מים פשוטים, לא מים קדושים, לא מים צוננים, מים. ואז כשאתה צמא מאוד אתה מוכן לשלם כמעט כל מחיר. אז נכון שאתה לא "מוכרח" לשתות עכשיו, ואולי יכולת להתאפק עוד קצת, אבל מי שמכר מים כשהיית צמא מאוד, ובמחיר מופקע - שלא יבקש אחר-כך יחסי ציבור. צר לי שבגיל 17 אתה מקבל בכזאת הכנעה את "חוקי המשחק", אין חובה כזאת...

שַׁי

New member
אינני מקבל את חוקי המשחק בהכנעה

והאמיני לי, שאני נוהג להטיל ספק רב; על כן מקורותי לרכישת ספרים, בעיקר ישנים - מגוונים ורבים. צורם לי לקרוא ההשמצות אשר כותבים מקטרגיו של רובינזון. אינכם חייבים לאהוב אותו, גם לא לרכוש ממנו, אך לפחות לנהוג במידה מינימאלית של נימוס, ולא להשמיץ ולרמוס, לעוות ולהוציא מפרופורציה. רובינזון קיבל אותי בשמחה בתור לקוח, למרות שסוחרים מפורסמים אחרים, הידועים כ"נחמדים", עיקמו את האף לא פעם, למראה נער בן 17 המבקש לקנות ספרים ישנים ו/או נדירים. על-כן אני מרגיש עצמי מחוייב לעשות צעד מִזערי זה, גם אם הוא כמעט חסר-משמעות מבחינה מעשית, ולהשמיע דברי סנגוריה על רובינזון, (שאפילו פעם שלח לי ספר במתנה). אם לא בשביל לצאת חוצץ מול ההשמצות, אז לפחות עבור המצפוּן שלי. שי.

למעלה