שלום לכולם - שאלה בנושא קוד משרד הבריאות

שלום לכולם - שאלה בנושא קוד משרד הבריאות

אין מנוס והגיע הזמן להכניס את אמא למוסד.
המטפלת כבר לא מצליחה לטפל בה כראוי וכל הנוחות של הבית אובדת, כשעניינים שבשגרה - כמו מקלחת - הופכים למשימה בלתי אפשרית..

קראתי באתר משרד הבריאות על הקוד, אבל לא הבנתי מי זכאי לו - האם משרד הבריאות משתתף בהוצאה רק כשאזלו המשאבים הכספיים של החולה והמשפחה, או שההשתתפות אוטומטית כשהקשיש סיעודי או תשוש נפש?
אשמח לשמוע מנסיונכם כל מה שידוע לכם בנושא.

שלום אופה קטנה

אני לא מומחית אך הבנתי מחברות בפורום שמשרד הבריאות דורש דוחות כספיים של הקשיש עצמו, הכנסות של ילדיו ולפי זה מחליט כמה כל אחד ישלם.
איני יודעת מה תקרת ההכנסה של החולה שלפיה הם מחליטים.יש לשער שאם יש לו הכנסה גבוהה , הם לא יתנו קוד משרד בריאות.
אני מקווה שמי שכבר עבר את זה , יענה לך ובכל מקרה תנסי לבדוק באתר של משרד הבריאות וגם להתקשר אליהם
ליבי אתכם, כי כבר אין בררה
בהצלחה, טובה

ענתי44

New member
קוד משרד הבריאות

לפחות כשהעברנו את סבתא שלי לבית אבות קוד = מיטה. כלומר האישור להכנסת האדם לבית אבות, כשלגבימימון עלות בית האבות תלוייה ברמת הכנסה של הנכנס לבית אבות וילדיו. כלומר אם רמת הכנסתו של האדם רבה הוא יממן את עלות השהות בבית האבות. אם אין לו כסף אז בודקים את כל ילדיו ומחלקים ביניהם, על פי רמת הכנסתם. במידה וגם לילדים אין אפשרות אז משרד הבריאות נושא בחלק גדול מעלות השהות בבית אבות. ואגב אם לאמא שלך יש חוק סיעוד מביטוח לאומי אזי כשהיא נכנסת לבית אבות זה מתבטל.

ושאלה נוספת לבעלי נסיון

האם ההתדרדרות בחומרת המחלה מקנה תוספת בקצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי? (או שכשמקבלים 100 נכות אין עוד לאן לעלות?)

התקרה יותר מ 100 %

שלום לך, ישנה קיצבת נכות כללית ובנוסף ישנם שרותים מיוחדים.נראה לי שלבעל של "בת גלימית" הלא היא ניצה שלנו יש משהו כמו 165%.
אז יכול להיות שאימך זכאית לתוספת
בברכה, טובה

טובל'ה תיקון קטנטן..

לטובי יש , לצערי, 170%!!!!!!!!!!!!
אם היה 200% הוא היה מקבל בלי מאמץ מיוחד!!!

חיבוק ענק,
ניצה.

למעלה