שלום לכולם- שאלה בקשר לאימון משקלות

HBSFC1

New member
שלום לכולם- שאלה בקשר לאימון משקלות

שלום אנשים! בשבועות האחרונים התחלתי לעסוק בריצה 2-3 פעמים בשבוע.. אני רוצה בשלב זה להתחיל לשלב גם הרמת משקולות, ורציתי לדעת האם להרים משקולות לאחר אימון הריצה, או שכדאי להרים משקולות ביום שבו אני לא רץ?
תודה רבה לכולם!

חן M

New member
HBSFC1

שלום לך:) כמה זמן משך הריצה? מהם מטרותיך,איזו תכנית אתה מבצע? בעיקרון נהוג לבצע פעילות משקולות לפני הפעילות האירובית....

HBSFC1

New member
אמממ אז ככה

קודם כל נעים להכיר:) יש לי קצת בטן, והמטרה שלי היא לנסות להוריד אותה. אני תוך כדי הריצה גם עוסק בהפחתת קלוריות ואחוזי שומן(בעיקר מתמקדת על אי אכילת שטויות ונשנושים, והקפדה על מאכלים שלא מכילים הרבה אחוזי שומן). הריצה שאני עושה היא מסלול מסויים בשכונה בה אני גר, והיא לוקחת לי בערך משו כמו 25-20 דק' בערך, ואני נוהג לרוץ מבלי סיבה מסויימת בשעה 8-9... מקווה שתעזור לי אחי:) איציק.

חן M

New member
עדיף לך..........

לבצע לפני הריצה את אימון המשקולות את כל השאר אתה כבר מבצע: פעילות אירובית,תזונה[לדבריך..] מה שנשאר זה התמדה וסבלנות. ואם בנית תכנית ע"י מדריך מוסמך ויהיו לך שאלות בנושא אתה מוזמן להעלות אותן בפורום המון בהצלחה

HBSFC1

New member
תודה רבה רבה לך!

יש לי עוד כמה שאלות קטנות ככה על הדרך.. - יש תרגילים טובים לשיפור סיבולת לב ריאה? - יש המלצות כלשהן על מאכל שכדאי לאכול לאחר הפעילות הספורטיבית..?

HBSFC1

New member
מידע בקשר לתרגילי אימון..../images/Emo180.gif

שלום שוב! רציתי לשאול כמה שאלות לגבי מס' תרגילים.. אני בתהליך של שריפת שומן.. הגובה שלי הוא 1.78 שוקל 75 בערך.. אני התחלתי לעשות מעין דיאטה שהיא כוללת הפחתת מאכלים שומנים, הפחתת קלוריות מיותרות, והפסקת שתיית מיצים. רציתי לדעת איך אני יכול ליצור לעצמי מעין תוכנית אימונים בה אני אראה תוצאות.. הבעיה שקראתי באיזה מאמר שעבודה ללא הגדלת מסת שריר תפגע בעיצוב הגוף ותגרום לפעולה הפוכה- גוף רופס.. -רציתי לדעת בבקשה כמה ימים זקוקים לפעילות גופנית בכדי לגרום לשריפת שומן בכמות טובה? (הכוונה שלי היא למשל יום ראשון ריצה קלה+ משקולות, יום שני טיפוס מדרגות, יום שלישי ריצה קלה + משקולות וכו'...) - הבנתי שעבודה עם מדרגות מאוד עוזרת לשריפת שומן.. האם במקום לעשות תרגיל טיפוס על מדרגה אחת, אפשר אולי לעלות במדרגות בבית רב קומות (8 קומות) וזה ישמש כתחליף דומה, ואם לא אז כמה סטים של עליות לבצע?? תודה מראש ומצטער על הבלבול שכל קצת שיצרתי... תודה מראש

חן M

New member
HBSFC1

אין דבר כזה תהליך "שריפת שומן" כי בשביל להשיג זאת אתה אמור להיות במאזן קלורי שלילי אך הגוף ינצל אנרגיה לא רק ממאגרי השומן אלה גם גלוקוז/גליקוגן וחלבונים. אני מקווה שבמקום המיצים אתה שותה מים והרבה... ליצור תכנית אימונים?? לא אתה תיצור לעצמך מכיוון שאין זה מקצועי... בשביל זה יש מדריכים מוסמכים שיבנו לך תכנית.... לא חושב שהבנת את המאמר כיאות... גם אם לא תתאמן במכשירים זה לא מחייב שהגוף יהיה "רופס" ברור שאם תתאמן גם באירובי וגם בתרגילי כח אז התוצאות יראו יותר יפה... שוב כמות האימונים היא לא האישיו של "שריפת השומן" שדרך אגב אני לא אוהב כ"כ את המושג הזה.... מה שכן יעזור זו נוסחא פשוטה של הוצאה קלורית מול הכנסה קלורית פשוט מאוד... עבודה במדרגות תעלה את עצימות האימון אך אל תעשה אימוני ריצה/עליית מדרגות יום אחר יום... אתה צריך לתת לגוף להתאושש מהמאמצים... בלבול שכל לא יצרת... אך אני מקווה בשבילך שלא תבלבל בהיבט של האימון הגופני מכיוון שאל תשכח שהמטרה העילאית היא להיות ולהישאר בריא ולא להיפצע מעבר לתוצאות... כך כדי שלא יהיה בלבולים תתאמן עם מדריך מוסמך

למעלה