שלום לכולם.. שאלה חשובה

AND23

New member
שלום לכולם.. שאלה חשובה

שלום לכולם, אני לא אחד שמדבר על מצבי בד"כ.. אבל יש לי שאלה.. מקווה שתעזרו.. אני בן 18, להורים נשואים.. כאלה עם בעיות.. נשואים, אבל רבים הרבה.. יש לי 2 אחים צעירים ממני.. רציתי לדעת אם בתור אח מעל גיל 18 יש לי אפשרות (פורמאלית) לקחת אחריות על האחים שלי..? אני כבר גדול ועברתי (ועדיין עובר) הרבה עם ההורים שלי.. אבל אני ממש לא רוצה שאחים שלי יעברו את זה גם.. להתגרש מבחינתי אף פעם לא היה פיתרון בשבילם.. אני באמת לא מסוגל לעכל סיטואציה כזו.. מפחד להיות "ילד להורים גרושים".. מה אתם ממליצים\חושבים\מרגישים? תודה רבה מראש

להתגרש מההורים......

אם הבנתי אותך נכון, ותקן אותי אם לא, אתה שואל אם ניתן לעזוב את הבית עם האחים שלך ולגדל אותם? אינני יודעת אם זה אפשרי מבחינה פורמאלית, אבל זה בהחלט רעיון חדש שלא דנו כאן בפורום אף פעם. בכל מקרה, אתה בן 18, ודווקא העתיד שלך הוא לעזוב את הבית, ואני מבינה עד כמה זה קשה לך להשאיר את האחים שלך עם הורים שרבים כל הזמן, יפה שאתה דואג לאחים הצעירים שלך, אבל איך תדאג להם אם אתה בעצמך תהיה בצבא, או תלמד או תעבוד...... (במקרים מסויימים אנחנו ממליצים כאן לחשוב על פנימיה, אבל לא נראה לי שזה שייך במקרה של האחים שלך). כתבת שאתה "מפחד להיות ילד להורים גרושים", זה לא משהו שאנחנו בוחרים בו, זה משהו שנכפה עלינו ע"י ההורים, מכאן נובע חוסר האונים שלנו להקלע למצב שאנחנו לא קשורים אליו בככל, ההורים שלי לא התייעצו איתי כשהם התגרשו כשהייתי בת 4, בעצם הם גם לא טרחו לספר או להסביר לי....... אנחנו כאן בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתם של שאר חברי הפורום. מאחלת לך הרבה חוזק אישי - המשפחה שלך זקוקה לך, ובמיוחד אתה - זקוק לכוחות האלה כדי להמשיך את החיים שלך הלאה ולא לשקוע לתוך הבעיות של ההורים שלך שכבר הרסו לעצמם את החיים - מאחלת לך חיים טובים ומאושרים!

M I K A 4 5 5

New member
כן זה חוקי ../images/Emo70.gif (כנס...)

מיבחינה חוקית זה בסדר... אבל.. תחשוב : א) ההורים שלך לא יסכימו ובניגוד למה שאתה חושב לפי דעתי האחים הקטנים שלך דווקא כן רוצים לחיות עם ההורים שלך.. ב) זה תיק כבד לגדל ילדים ... אולי אתה לא מספיק מוכן לזה ג) תחשוב על העובדה שאתה אמור להיות "אבא" שלהם ולידאוג להם אני בימקומך היתי חושבת שוב... ויש לי שאלה: אתה חושב שלהיות ילד להורים גרושים זאת בושה?? לדעתי אין בזה שום בושה... זה לא לבחירתינו... זה עדיף מליחיות בתוך ריבים.. מקווה שעזרתי
מיקה

AND23

New member
לא בושה.. אבל

זה אומר לשנות את כל החיים שלך מקצה לקצה... במיוחד בגיל יחסית מבוגר.. שלא לדבר על המשך החיים.. שלילדים שלי לא יהיו סבתא וסבא נורמליים מהצד שלי... ותקני אותי אם אני טועה, אבל זה גם מעמיד אותך בסטטוס חברתי שונה.. באמת שאין לי מושג ואני לא רוצה לפגוע חס וחלילה... אבל לא יצא לכם שהתסכלו עליכם במין מבט כזה "מרחם" או שכשיודעים שההורים גרושים ישר משליכים על זה הרבה עובדות מסביב... אני צודק או לא? אני אשמח לשמוע מישהו.. ותודה רבה לכל אלה שענו...

יש לי חדשות בשבילך חמוד

אתה לא יכול לבחור אם אתה רוצה להיות ילד להורים גרושים או לא, זה פשוט קורה והם גם לא שואלים אותך אם מתאים לך להיות עם הורים גרושים. אני לא נתקלתי באנשים שהשליכו עלי דברים כתוצאה מכך שהוריי גרושים ואם היו כאלה בסביבתי תהיה בטוח שלא הייתי רוצה להיות בקשר עם אנשים בורים. עדיף לגלות זת מוקדם ממאוחר. ולא יצא לי שהסתכלו עליי במבט מרחם, כי אני לא נותנת סיבה לאף אחד לרחם עליי. אם כבר, יש לי תחושת עצב בשביל מי שההורים שלו לא מסתדרים ולמרות הכל גרים יחד (לא אתה ספציפית ולא נאמר בכדי לפגוע) ולו מהסיבה הפשוטה שאני הייתי שם במקום של אותו האדם ואני יכולה לספר לך שמה שמגיע אחרי כן, לא ניתן לתאור מרוב שזה עולם שונה מבחינה חיביות. הרבה לחץ יורד, פתאום יש חיים נורמלים, כן גם אם ההורים כבר לא גרים יחד באותו הבית לעיתים זה עדיף על פני מגורים הרסניים אחד עם השני. לא הכל שחור או לבן.

M I K A 4 5 5

New member
אז אתה טועה...

הסבא והסבתא של הילדים שלי היו נורמאלים לחלוטין... רק לא יחיו יחד... ואני מאד מאחלת לשני ההורים שלי שהיה להם בן זוג(ושהיו מאושרים איתו) עד אז... מעמיד חברתי?? כן הרבה פעמים אמרו לי שאני מיסכנה... ואני ממש ממש לא... אתה חושב שאני מיסכנה?? אני לא מיתיחסת לזה!! ומה אם ההורים שלך יחליטו להיתגרש? הרי זה לא בשליטתך! בכל מיקרה זה חוקי לקחת את האחים שלך אבל תקרא את ההודעה שלי(הקודמת) שמחתי לעזור
מיקה

moonie1

New member
אני בספק גדול אם תוכל לעשות דבר כזה

אמנם אני לא מבינה גדולה, אבל אני מתארת לעצמי שזה בלתי אפשרי, או לפחות על הסף של זה. כשההורים מתגרשים זה לא פותר הכל, וגם יוצר צלקות חדשות. מצד שני, לגדול בבית לא בריא עלול להוות מודל ממש גרוע וגם להותיר משקעים עמוקים לא פחות ואפילו יותר. אין מה לפחד. אולי לאזור כוחות (במקרה ו..), אבל לא לפחד. אנחנו נשארנו די נורמלים. נדמה לי...

למעלה