שלום לכולם, שאלה חשובה.

Joe Gideon

New member
שלום לכולם, שאלה חשובה.

אני כותב בעיתון לנוער, ואבקש לשאול אתכם שאלה חשובה בנוגע למאמר שאני כותב על אלימות בבתי הספר. כמו שאתם יודעים בוודאי, מדובר בתופעה שדי ניכרת ושמתפתחת לאיטה באופן שמתחיל להיות מעט בלתי נסבל, השאלה שהייתי רוצה לשאול אתכם היא למה לדעתכם מדובר בתופעה שעולה, ואיך וממתי העניין הפך לכ"כ שכיח? זה היה ככה תמיד? איזו תועלת אפשר להשיג מאלימות שכזאת, כשבין כה ידוע שהילדים האלימים בסופו של עניין ייענשו? מה מניע אותם למרות כל האיסורים לעשות זאת? (אשמח לתשובה מכולם, אם כי אעדיף תשובות מהורים לילדים, שחוו בעצמם מקרי אלימות או היו מעורבים בהם, אני מאד רוצה דעה בוגרת יותר על העניין). אלף תודות.

s h o o s h a

New member
אלימות בקרב בני נוער

אלימות לצערינו תמיד היתה אלא שבשנים האחרונות היא אכן עולה ומימדיה גדלים והופכים להיות על סף המפלצתיים (ובמקרים לא מעטים אפילו את הסף הם עוברים). למה נעשה הנוער כל כך אלים? תשובתי היא בשל הזלזול העמוק בערך חיי אדם. בשל הצורך הבלתי מוסבר להיראות יותר גברי, "מאצ'ו", מקובל. להסתובב עם אולר בכיס ולשלוף אותו בפוזה כזו, זה הפך להיות לסמל ה"אני הגבר כאן". ראה מה קורה בכבישים. ולא רק בקרב בני נוער אלא גם בקרב המבוגרים. מישהו עקף מישהו אחר ומתחיל מרדף מטורף שמסתיים במכות או בדקירה. ראה מה קורה בטיילות בערים השונות. שני כלבים רבים ביניהם והבעלים של אחד מהם דוקר את השני למוות. ראה את האלימות בתוך המשפחה. "רוצה להתגרש? בחיים לא תחיי בלעדי ולכן תמותי" ראה את האלימות במועדונים. והלא למועדון לא באים בשביל להינות? אז יש כאלו שלא חוזרים משם! כי מישהו החליט שהם צריכים למות. זילות בערך חיי אדם. זה מה שזה. והילדים? והמבוגרים? הם לא נענשים! "נו- נו- נו" והם נשלחים למעצר בית או שמוצבים לעבודות שירות למספר חודשים וגם אם הם נשלחים למאסר הרי שזה לתקופה מגוחכת ובניכוי 1/3 על התנהגות טובה הם בכלל לא זוכרים על שום מה ולמה נשלחו למאסר. אבל זה שאת חייו קיפדו לא ישוב לעולם. אם נשנה את יחסנו אל אותם פושעים ונתייחס אליהם כאל פושעים יתכן ונצליח בתחילה להקטין את התופעה וברבות הימים אולי אפילו למגרה.

aya_bsf

New member
מצטרפת לנאמר מעלה ומוסיפה

היי....... ראשית, נושא האלימות בבתי ספר כבר נטחן מבחינה מחקרית שנים רבות ולאו רק בישראל אלא גם בחו"ל. התופעה רק מתגברת ומחריפה וזאת בעיקר משום נושא הגבולות לטעמי. מערכת החינוך לא יודעת להציב גבולות לילדים בגלל שהם מפחדים מדי ואת האמת המורים בכלל לא מקבלים כלים כיצד לטפל בתופעה. מדי פעם יש פרוייקטים שמנסים לתת מענה אך אלו נעשים באופן לא מקצועי ולא עקבי. כדי לפתור את התופעה או לפחות לצמצמה יש להעניק: 1. למורים כלים להתמודדות ובכלל למערכת החינוך. 2. הילדים חייבים להבין שמדובר בעבירה על החוק ולכן על כל גילויי אלימות צריך לפנות למשטרה, ועד שלא יעשו כן הילדים לא ממש יענשו או יבינו שזה אסור. ובכך מערכת החינוך שסוגרת דברים כביכול בתחומי בית הספר מעניקה לגיטימציה לאלימות. ועוד הרבה הרבה, אין לי מספיק זמן בשביל לכתוב הכל..... בהצלחה לך בכתבה איה

delphie

New member
או במילים אחרות:

יש להשתמש באלימות ולהגביר אותה בשביל להחליש את "תופעת האלימות". גאונים ממש! למה לא פשוט לחוקק חוק שכל נער מגיל 6 עד 20 יהיה חייב להסתובב עם אזיקים על הידיים בכל פעם שהוא מחוץ לבית?! אני בטוח שזה יצמצם את "תופעת האלימות" למקרים בודדים.

למעלה