שלום לכולם!!! שאלה חשובה........!

michi82

New member
שלום לכולם!!! שאלה חשובה........!

שמי מיכל ואני סטודנטית לקולנוע וטלוויזיה. סיימתי עכשיו שנה ג' וכעת אני שוקדת על עבודת הסמינר שלי, כנושא למחקר בחרתי - איך לא, בסדרה המגן. רציתי לשאול אתכם - הפנאטים לדבר.... האם קיימת סדרת משטרה נוספת הדומה למגן וניתן להשוות ביניהן או שמא המגן היא סדרה ייחודית באופייה? אשמח אם תייעצו לי בהרחבה על שאלתי מיכל

RBA

New member
העיצה שלי

לא הייתה אף סדרת משטרה שדמתה לקונספט הזה. תוכלי לראות את זה כשתשווי מול כל סדרת משטרה החל משנות ה-80. בעיקר מבחינת התסריט. מה הרעיון של המחקר שלך? העיצה שלי: תקשיבי לקומנטרי של הסדרה ב DVD(כל העונות) - ותביני כמה הסדרה ייחודית. אני חושב ששון רייאן מדבר באחד הקומנטרי על סדרות משטרה(עונה 1 אני חושב) בהצלחה ותשתפו אותנו בתוצאות.

Carpet Crawler

New member
דעתי

באופן אישי "המגן" היא סדרת המשטרה הראשונה שאני צופה בה באדיקות, כך שקטונתי מלהשוות אותה לסדרות משטרה אחרות. ובכל זאת כמה הבדלים מהותיים בעיניי: למיטב ידיעתי רוב סדרות המשטרה שבאו לפניה שודרו בארה"ב ברשתות ארציות, בעוד "המגן" משודרת ברשת כבלים בסיסית, מה שכבר מבדיל אותה מהן כי יש פחות הגבלה על דברים שמותר להראות ולהגיד. סדרות כמו "NYPD" ו"רצח מאדום לשחור" השתמשו בטכניקות צילום דומות, אבל גם בזה "המגן" הלכה כמה צעדים קדימה. רוב הצילום נעשה במצלמת כתף תזזיתית יחסית, השימוש בפוקוס לא תמיד נראה מקצועי, וזוויות הצילום מגוונות. אני לא יודע כמה מזה מכוון עד הסוף, אבל זה בהחלט מורגש. אבל ההבדל העיקרי כנראה טמון בעובדה שהגיבורים של הסדרה הם שוטרים מושחתים, בעוד בסדרות משטרה אחרות הדמויות הראשיות רודפות אחרי אנשים כמוהם. ודמויות כמו ג'ון קאוונה (פורסט וויטאקר, עונה 5) מהמחלקה לחקירות שוטרים, שפועל בשם המוסר, מוצג בתור אויב. ומעל הכל, הגיבור הראשי של הסדרה רוצח שוטר אחר בדם קר בפרק הראשון - מה זה אם לא חסר תקדים.

דון גל

New member
אני מסכים. אם כבר סדרות "דומות" הן

"הסופרנוס" ו"אוז" שם הגיבורים הם פושעים רוצחים ואנסים. אפילו יותר קיצוני מ"המגן", אבל בכולם יוצא בסופו של דבר שאנחנו מעודדים את הbad guys... הדון.

yasmine2

New member
אלא שב'סופרנוס' יש הצדקה

מסוימת לשחיתות. מדובר במאפיונרים. כאן מדובר בשומרי חוק, לכאורה או שלא לכאורה.... ועוד משהו: שימי לב לאסתטיקה של הכיעור. תחנת המשטרה עלובה וחומה, הגיבורים עצמם לא יפים כמו בסדרות משטרה אחרות (או בכלל סדרות אחרות).

מיכל גם אני עושה סמינר על המגן

מיכל, אני לומדת במכללה למנהל - תקשורת ועושה עבודה על המגן הדמות שאני חוקרת היא אסוודה. מי המרצה שלך?...אולי יש לך ביבליוגרפיה מעניינת?

michi82

New member
היי.......

למיטב ידיעתי, המרצה שלי לא מלמדת במכללה למנהל, היא מתמחה בלימודי החוק והסדר בסדרות אמריקאיות ושמה הוא ד"ר איבון גוזלובסקי-גולן (מרצה מדהימה). הרשימה הבביליוגרפית שלי מתעסקת בעיקר בשחיתות באופן כללי ועל ההיסטוריה של סדרות דרמה משטרתיות...... אין לי משהו ישיר על "המגן", את זה אני כותבת מהידע האישי שלי.

תגובה למיכל

היי מיכל, אם יש לך את הביבליוגרפיה או סקירת ספרות כבר מוכנה, אשמח אם נוכל להחליף...החומר שלי מתעסק יותר בגבריות, מאציסמו וסטריאוטיפים גזעניים. אני חושבת שזה יעזור לשתינו.. ממש אשמח. תודה יעלה.

michi82

New member
היי יעלה....

הרשימות שלי עדיין מאוד חלקיות.... אבל בכל מקרה אני צריכה לסיים את העבודה הזאת עד יום ראשון גג, ככה שאם תרצי אני בכייף אוכל לשלוח לך את הרשימה המלאה כשאסיים.... ביי

למיכל

קודם כל, תודה רבה על ההענות אשמח עד מאוד לקבל את הרשימות... דבר שני שכבר שאלתי בפורום - האם את זוכרת מהו טיב היחסים של אסוודה עם אשתו ובתו לפני האונס שעבר? לגבי מה ששאלת על גילרוי, אני לא כל כך זוכרת מה היה תפקידו , את יכולה לבדוק באתר הסדרה אולי.. מה שאני כן זוכרת זה שויק ואסוודה כרתו סוג של "ברית" בינהם כנגד גילרוי שמושחת כמעט כמוהם ומנסה להשתמש בהם על מנת להציל את הקריירה שלו. יעלה.

michi82

New member
יעלה

למען האמת.... לפני שהתחלתי לעבוד על הסמינר המייאש הזה, לא צפיתי במגן מעולם וכשבחרתי בו כנושא, הורדתי את עונה הראשונה והיא היחידה שצפיתי בה עד כה, כך שאין לי מושג על אונס שהוא עבר (למרות שהבנתי במהלך העונה כי לפני 15 שנה הוא הואשם באונס שהוא לא ביצע ע"י מישהי שרצתה סקס כואב הכולל קשירות, חניקות וכו'). אני מניחה שאם אנחנו מדברות על אותו הדבר, אז בתו כלל לא היתה קיימת לפני 15 שנה כי היא קטנה יותר.... מקווה שעזרתי לך קצת. מיכל.

sagd

New member
הכוונה היא

לאונס שאסוודה עבר בעצמו במהלך העונה הרביעית כמדומני. הוא נקלע לעימות עם שני עבריינים ואחד מהם אילץ אותו, תחת איומי אקדח, לבצע בו מין אוראלי ( למצ...). בכל אופן, היחסים בינו לאישתו היו טובים, היא תמכה בו ועזרה לו בכל, כולל במירוץ למועצת העיר.

yasmine2

New member
צפית בעונה אחת בלבד ואת עושה עבודה

על 'המגן'....? זה מוזר. זאת סדרה מדהימה שמשתבחת בשחיתות ובאי המוסר, מעונה לעונה - כשהשיא (ואני מבינה בטלוויזיה, וגם סיימתי לימודי תקשורת וקולנוע) היא העונה החמישית, שהיא הדבר המדהים ביותר שראיתי אי פעם בטלוויזיה מעולם. פאר היצירה, פשוט מהפנט. לא ישנתי במשך כל המוצ"שים שאחרי הפרק. מעונה אחת אי אפשר לחקור סדרה שעומדת בפני עונתה השישית ושהיא כל כך דינמית. הכל משתנה כל הזמן, שום דבר לא נשאר אותו הדבר.

michi82

New member
היי יסמין...

כן, כי אמנם ההתמקדות בעבודה היא על המגן, אבל רק כדי לקבל מושג על האופי שלה ולא לנתח ולהכנס לסצינות. סתם לידע כללי, המגן מצטטת בכל פרק סרט ידוע אחר, מבחינת אלמנטים או סתם קווי עלילה זהים. לדוגמא: הפרק הראשון של העונה הראשונה הוא העתק מדוייק של הסרט "הארי המזוהם" משנת 1971 וזה מדהים לראות.... מעבר לזה.. כשאני אסיים את העבודה אני אוכל להתפנות לצפיה בשאר העונות שכבר ירדו לי במחשב, כי אכן העונה הראשונה השאירה עליי רושם טוב ואני סקרנית לגבי ההתפתחויות בהמשך...... :- ) יום מקסים מיכל

בוריטו ממולכד יאמי

חבל לי להרוס לך אבל הסוף של העונה החמישית לא הכי שמח שמה מגלים למה לאכול אוכל מקסיקני זה לא דבר טוב

dan the man

New member
טוב אז דעה שלי

בעיקרון סדרת השוטרים שהכי אהבתי הייתה כמובן NYPD....אבל זה בגלל ההומור שבסדרה.. המגן היא סדרה כל כך טובה בגלל הדמויות שבנויות בצורה פשוט מושלמת והעלילה שהדמות הראשית שאנחנו בעצמינו לא יכולים להחליט אם היא רעה או טובה כמובן שכל זה משתלב בעליה טובה ובמקרים דיי מיוחדים ובעיר אחת משוגעת שמה אין בה... אז תשובה חד משעמית..זאת סדרה ייחודית...

סדררה נוספת-''הצילו''

''הצילו'' בכיכובו של דניס לירי מדובר על צוות כבאים וההתמודדות של עם חיי היומיום. גם הם לא הבכאי היפה והטוב וגם שם יש מחזות מזעזעים כמו במגן/סופרנוס/אוז

למעלה