שלום לכולם- שאלה ככ טריביאלית שאני מתביישת לשאול

שלום לכולם- שאלה ככ טריביאלית שאני מתביישת לשאול

ובכל זאת:
איך עושים סלט כרוב וגזר באופן הכי קל?...
כרוב - האם כדאי סגול או ירוק?..
ואז אם קונים זה תמיד ענק ואז אני זורקת כמעט את כולו?..
האם יש דרך לרכך (או משהו את הכרוב) כדי שיהיה יותר קל לעיכול?..
והגזרים -
איך למען השם לא עובדים שעות לחתוך אותם?...
או שעם הקולפן?...
ובמה כדאי לתבל (רצוי בריא)?...
ושאלה אחרונה - כמה זמן נשאר בטריותו במקרר?...

תודה רבה
 

ימימה

New member
למה להתבייש?

זה לא ידע שנולדים איתו....
אני עושה עם כרוב ירוק, הרבה פעמים אפשר למצוא כרובים קטנים ואז אם את משתמשת בחצי זה ממש לא המון (החצי השני יישמר במקרר הרבה זמן, אז אין בעיה).
חותכים דק דק את הכרוב (זה נראה המון, אבל הנפח יורד אחרי הוספת הרוטב), מפזרים עליו קצת מלח ומערבבים בידיים, ו"מעסים" אותו לתוך הכרוב ונותנים לו לעמוד כמה דקות. זה מרכך אותו, אם כי לא יודעת אם זה מקל על העיכול....
את הגזר אני מגררת על פומפייה גסה, לא פורסת. שני גזרים - ממש לא המון עבודה
תיבול - מלח (שמת כבר בכרוב, לא להוסיף אוטומטית, כן?), חומץ/לימון, טיפה סוכר וקצת שמן.
לפעמים אני גם מוסיפה מיונז (טבעוני תוצרת בית) - אבל זה כבר קצת פחות בריא, וביקשת בריא....
נשמר יומיים שלושה ואפילו יותר, אבל כמובן נעשה קצת יותר סמרטוטי עם הזמן.
 
לדעתי אפילו עוד יותר קל זה

לגרר את הגזר במעבד מזון, לחתוך את הכרוב במעבד מזון. שניהם יוצאים דקים שזה פחות נפח, אם כי אותה כמות [יותר קל לאכול את זה ולשבוע לאורך זמן], זה גם יותר מהר.
כל השאר כבר נענה
 

ימימה

New member
צודקת

אני באופן די טפשי, אני מודה, מתעצלת לרחוץ את מעבד המזון וכבר מעדיפה לפרוס ולגרר ידנית
 
בדיוק השבוע שמעתי על "קולפן כרוב"

משהו שנראה כמו קולפן ומשמש לחיתוך דק של כרוב, אז מעולה אם אין מעבד מזון או מנדולינה
[URL]http://goodtobuy.co.il/index.php?route=product/product&product_id=51[/URL]

כשהסלט מוכן אפשר לשמור אותו לפחות ארבעה ימים במקרר בקופסה אטומה. עם הזמן הוא מתרכך ונהיה יותר "כבוש" - אני מאד אוהבת.

אני מכינה כל מיני סלטי כרוב, הקל ביותר הוא:
הרבה-הרבה כרוב פרוס דק
מלח - מפזרים ומערבבים-מעסים בקערה גדולה
3 כפות שמן קנולה + 3 כפות חומץ הדרים (הכי פושט)
חופן חמוציות
חופן שקדים פרוסים מטוגנים בשמן עד שישחימו

שני האחרונים אני מוסיפה רק בהגשה, וגם זה לא תמיד
 
המון המון תודה לכולכם

אז אם יש מוכן לקנייה אז למה בעצם לעמוד להכין...
כי יותר טרי - אוקיי.
וגם יותר זול?...

זה באמת נשמע פשוט כמו שאתם מתארים.

תודה רבה רבה
 
למעלה