שלום לכולם-שאלה לגבי גידול תרנגולים ואפרוחים.

שלום לכולם-שאלה לגבי גידול תרנגולים ואפרוחים.

(לא למאכל) יש לי חצר קטנה של הבניין ואני גרה בדירת גן ממש פיצית וצנוע. והייתי מעוניינת לגדל תרנגולים ואפרוחים. רציתי לדעת ראשית איזה קריטריונים צריך להיות בחצר עלמנת לגדל: אין דשה מסודר בחצר, יש ריסוס בחצר נדג ג'וקים, ובכול זאת יש הרבה ג'וקים - הם אוכלים ג'וקים? רוב היום החצר מוצלת, ויש 2 עצים. אני מתכוונת לבנות מתחם מגודר בעצמי כדי שלא יברחו - ושחתולים לא יפגעו בהם. לשאלות: 1) מאיפה אני מסיגה רשת שתתאים לגידור השטח? 2) איזה גודל רצוי שיהיה השטח שלהם? 3) מה רצוי שיהיה בשטח שלהם (קש,ארגזים)? 4)איפה אני מסיגה/קונה אפרוחים או תרנגולים צבעוניים (כאילו שאף אחד לא רוצה בהם)? 5) איזה אוכל הן צריכות - וכמה פעמים ביום רצוי להאכיל אותם? ואם משהו יודעת מה ההשקעה החודשית הממוצעת בערך לגידולם? אשמח לתגובה ועזרה בנושא.

תרנגולות אוכלות הכל!!

כן אפילו בשר
1. חנויות חומרי עבודה/עזרי השקיה/גינון וכו', מומלץ רשת עם חורים קטנים ככל האפשר משום שאם לוקחים אפרוחים אז כדאי למנוע מהם לעבור את הגדר, גם בגג כדאי לכסות כי תרנגולות עפות!, אפשר במקרה כזה להשתמק ברשת צל. 2. גודל כמה שיותר יותר טוב בהתאמה לכמות התרנגולות הרי לא תרצי שיהיו מחלות בגלל צפיפות. 3. אין צורך בקש האדמה מספיקה, אבל לארגן להם מקומות מסתור בשביל שיהיה להם נוח להטיל ביצים, גם מקומות גבוהים כדי שבלילה הן ירגישו בטוחות כי הן יושנות גבוה כהגנה מטורפים זה רלוונטי אפילו אם המקום מוגן. 4. אין קשר ללא רצויים, קונים בכל מקום שמגדלים חפשי ביד2 למשל מודעות של מכירה. 5. הן אוכלות הכל אז מאוד נוח לגדל אותן, שאריות מהבית של ירקות פירות בשר וגם סתם דברים שאכלתם כמו אורז קטניות למיניהן וכו' פשוט הכל, אפשר לקנות תערובת מטילות לחיזוק אבל לא לתת הרבה, והן גם אוכלות בשטח חרקים וזרעים שונים, כך שהתקציב לגידולם לא גדול במיוחד אם לא דוחפים להם את התערובת (שק 50 קילו עולה 100+- ש"ח)

shroomann

New member
אפרוחים לא רצויים

תוכלי למצוא אפרוחים זכרים שנזרקים לפח במהלך הניפוי ללולי ביצים. אבל הם כולם (או רובם הגדול) יהיו תרנגולים... והם יהיו לבנים ולא צבעוניים.

תודה רבה לכם מאוד עזרתם לי -

גיליתי עכשיו התנגדות של אחד השכינים למרות שזו חצר שלי. אני ינסה לפתור את זה לפני שאני יכין את השטח ויביא את ההפרוחים. אני מקווה שהשכנה תתפשר, כי אם לא הצטרך לבדוק את זה משפטית אם היא יכולה לאסור את זה. תודה ויום טוב.

משפטית אין לך ממש ברירה

אם השטח שלך לא נחשב חקלאי את תלויה באישור השכנים, אני קיבלתי אישור גורם מכל השכנים שלי אחרת זה היה יוצר בעיות, למרות שחוקית מותר לגדל חיות משק בשטח היישוב שלנו יש כללים ואחד מהם זה אישור שכנים.

היתר לגידול תרנגולות

זה תלוי במקום המגורים שלך.את צריכה להתקשר למחלקה הוטרינרית במקום מגורייך. אני גרה בפ"ת. התקשרתי למחלקה הוטרינרית בעיר ופשוט שאלתי אותם. הם ענו לי שניתן לגדל עד שלוש תרנגולות נקבות ללא זכרים. שלוים-ללא הגבלה (כמובן בגבול הסביר). בגלל כל מיני אילוצים, טרם יצא לי להקים את הלול אבל זה בתכנון. אשמח להעזר, בבוא היום, באנשים כאן. שיהיה המון בהצלחה

לא יעזור הרבה המחלקה הוט'

ת"א היא עיר, וככזו היתרים לגידול בעלי חיים (בעיקר חיות משק) תלויים בהסכמת השכנים, למעשה זה נכון לכל מקום שהוא יישוב מגורים ולא נועד מלכתחילה לגידול חיות משק, אי לכך אם השכנה לא תתחרט ותאשר לך אין לך הרבה מה לעשות בנידון.

אוקי, תודה.

האמת היא שאני גם לא רוצה לריב כל כך עם השכנים. ולכפות עליהם את אהבתי לחיות. אני מבינה את השונה ממני. שאלתי כי רציתי לשכנע אותה, וחשבתי שאם זה חוקי אני הסביר לה, כדי שתשתכנע. כמובן בטוב שלא תרגיש שאני מנפנפת בזה ותעשה לי אנטי. תודה רבה ויום טוב.

שאלה-תרנגולות יכולת להטיל ביצים ללא זכר?

אני זוכרת שהתוכי של חברה שלי הטילה ולא היה לה זכר, (שנה שלמה חשבנו שהוא בן, עד שיום אחד היא מתקשרת אלי ואומרת לי "קרה דבר מוזר לשוקי צריך דחוף לקחת אותו לוטרינר" אני נבהלתי, ואמרתי לה שאני הבוא איתה, וכששאלתי מה קרה לו היא ענתה" "הוא הטיל ביצה" - אז אמרתי לה מזל טוב זו בת - והרגתי אותה שהוא/היא בסדר. היא המשיכה לקרוא לו בלשון זכר, לא יכלה להתרגל לזה שזו נקבה.

תרנגולות מטילות ללא זכר

בלולים תעשייתיים אין זכר בכלל, רק נקבות שמטילות כמובן בצורה לא טבעית אבל מטילות. אין צורך בזכר לביצים למאכל, כמובן המצב שונה אם רוצים להרבות ולשם זה צריך זכר.

תודה רבה.

שמחתי מאוד לתגובות - עזרתם לי מאוד. תחזיקו לי אצבעות במסע שכנוע השכינה.

כפכפית1

New member
אזהרה!!!

שלום! רציתי לעדכן אותך בכמה נקודות חשובות! 1. עדיף לך לקנות זן קטן של תרנגולות משום שהערבים הגדולים מסוגלים לעוף גבוהה! זה לא אומר שהם יברחו רק יכולים לעוף לשכנים שלך ואז תאלצי לקצר להם את הכנפיים ועדיין הם עלולולות להצליח ולעוף מעבר לגדר (בעיקר אם את קונה אותם בוגרות) 2. אם את קונה בוגרים תוכלי לקנות רק נקבות ואז לא יהיה רעש ולשכנים יהיה פחות על מה להתלונן (קריאות בחמש בבוקר עלולות מאוד לעצבן שכן קרוב בעיקר אם יש לו תינוק או אם הוא עצבני ורגיש במיוחד) 3. ממליצה לך לקנות ברווזים - הם שקטים נוחים וחכמים יותר

למעלה