שלום לכולם - שאלה לגבי וויקה

Belisana

New member
שלום לכולם - שאלה לגבי וויקה

שלום חברים. אני חדשה בפורום ורוצה לשתף אתכם בתחושה מוזרה שלי לגבי הוויקה ולשאול לעצתכם. במשך שנים אני קוראת על וויקה, כל מה שאני מוצאת כתוב - עיתונים, ספרים ובאתרי אינטרנט. המשיכה שלי לנושא התחילה בגיל צעיר והיא רק הולכת ומתעצמת. מצד שני, בכל פעם שרציתי ללמוד משהו בנושא בצורה מעשית יותר (קורס, סדנא וכו'), היתה לי תחושת בטן חזקה מאד שאסור לי לעשות זאת. מישהו מכיר את התחושה? מבין אותה?

Heathen Dawn

New member
את באה מרקע דתי מונותאיסטי?

אני יודע שמי שגדל על שטיפת המוח האנטי-פגאנית של היהדות, הנצרות והאסלאם תמיד מתקשה להשתחרר מתחושת הטומאה ורגשות האשמה הבאים עם הבאת הפגאניזם לידי מעשים.

gwizard

New member
אכן מוכר לי

אני חושב שהרגשה זו באה מכיוון שכניסה לוויקה בארץ ישראל זה לא משהו שעושים אותו באופן פתוח לכל. יהדות לא מכירה בוויקה כדת (מן הסתם) וזו מצווה להוקיע עובדי אלילים ומכשפות, אז אנשים אשר נכנסים לתחום חוששים ובצדק. להיכנס לסדנא או קורס (=מסגרת) זה אומר להתחייב לזה גם במפני עצמך וגם בפני הסביבה שיכולה לגלות בצורה יותר קלה. אמא לאן את הולכת ? אני הולכת לחברים. אז למה יש לך ספר על כישוף בתיק ?
זה יעבור לך אחרי זמן מה. האמת את ממש לא היחידה שזה קורה לה...כמה מהאנשים אשר יצרו איתי קשר בנוגע לקורס שאישתי ואני פותחים השמיעו חששות דומים. אני תמיד ממליץ לכל מי שפונה אלי בנושא לשבת עם עצמו ולחשוב טוב טוב עד כמה הם נמשכים לנושא הוויקה ועד כמה הסביבה שלהם יכולה להתפוצץ. אם את ממש ממש רוצה ללמוד בתוך המסגרת של הקורס - לכי על זה. לעומת זאת, אם את באה מבית חרדי - שלא תעיזי. כל השאר אשר באמצע לשיקולך. אלון.

graciella

New member
התלבטויות

הרבה מתחילים בנתיב היוצא דופן של וויקה פוגש בדרך כמה מוקשים אידיאולוגים או צריך לשחוט כמה פרות קדושות כבר כתבו כי בתורת הוויקה המתבססת על פנתיאוניזם, מגיה וחיבור לטבע מרוכזים פילוסופיות חיים שונות השוברות טאבו ונורמות החברה המערבית במיוחד מה מושך אותך לוויקה בעצם? זאת השאלה המרכזית זה בסדר להתלבט, זה נכון להתלבט כי זאת ההוכחה שאת מתחילה להפנים דברים. לגבי קורסים וסדנאות - למה את מפחדת כל כך? וכבר כמה קורסים מתקיימים בארץ על וויקה ספציפית? כתבת שיש לך תחושת בטן -יופי את אינטואיטיבית, את יודעת מה טוב לך, אולי את עדיין לא מוכנה להתחייב, וזה גם בסדר.

למעלה