שלום לכולם - שאלה לגבי לימודים

black tulipe

New member
שלום לכולם - שאלה לגבי לימודים

אני יתום צה"ל. כיום אני סטודנט שנה ראשונה ואני מקבל דמי מחייה חודשיים. העניין הוא שנאמר לי שדמי המחייה מותנים מ22 שעות שבועיות. רציתי לברר האם ייתכן? בשנים מתקדמות יותר לא בטוח שאגיע לשעות האלו, האם אני צריך להירשם סתם לקורסים, זה הרי מגוחך. מישהו יודע פרטים לגבי זה או מה ניתון לעשות אני אשמח. תודה וחג שמח. רועי.

שלום רועי

ברוך הבא, כמעט פספסתי את ההודעה שלך משרד הבטחון דורש מינימום שעות שבועיות כדי לוודא שאתה לומד לתואר ולא סתם לוקח קורסים בשביל הכסף. זה קצת מתסכל אני מבינה את זה: א. התשלום גם מוגבל אך ורק לשנים הנדרשות לסיום התואר. אני פרסתי את לימודיי על 4 שנים במקום 3 ובשנה האחרונה נאלצתי לממן את הלימודים בכוחות עצמי למרות שמשרד הבטחון לא החזיר לי שכר לימוד של 3 שנות לימוד (משהו כמו 2.7 שנים) ב. אחי שסובל מלקויות למידה לא מסוגל לעמוד בעומס של 22 שעות שבועיות וכיוון שבעצמו לא הצליח לממן את הלימודים (ולא מוכן לקבל עזרה מהמשפחה) הוא פשוט הפסיק ללמוד. מה אתה לומד? אל תיקח קורסים סתם כי משרד הבטחון לא ייתן לך החזרים לנצח.

black tulipe

New member
אני לומד כלכלה

ובשנה הראושנה אין לי בעיה של מינימום שעות, הבעיה מה יהיה הלאה. למה קיבלת החזר רק בגין 2.7 שנים ולא לכל השנים? חשבתי ש22 שעות זה רק התניה לדמי המחייה לא לכל התשלום של התואר. אם אני לא אלמד 22 שעות נניח בשנה שלישית משרד הביטחון לא יממן את השנה הזו?

את שנה א' פרסתי על שנתיים

והיו מספר קורסים שנאלצתי לחזור עליהם
, בנוסף קיבלתי מלגת מצטיינים קטנה מהאוניברסיטה (בעצם זיכו אותי על שכר לימוד) בפועל יצא שבמשך 3 שנים שילמו לי אבל לא שכר לימוד של 3 שנים. לפני שאתה נוקט פעולות דרסטיות, תבדוק את זה עם עובדת השיקום.

למעלה