שלום לכולם! שאלה לגבי קריאה חריגה

Jordan232

New member
שלום לכולם! שאלה לגבי קריאה חריגה

שלום!
לפני כחודש קיבלתי צו עם חריגה של מרווח מסדיר (השתחררתי לפני שלושה חודשים), ומכיוון שאינני מעוניין להגיע לא שלחתי אישור קבלת צו. לפני שבוע קיבלתי תזכורת לשליחת אישור, עם הודעה שאם לא אשלח אישור קבלת צו, יינקטו נגדי צעדים משמעתיים.
התקשרתי למשרד הקישור כדי לשאול אם אני צריך לשלוח אישור קבלה למרות שאינני מגיע, והיא אמרה לי שאני צריך לשלוח טופס 58 כדי להשתחרר מהמילואים הקרובים. זה הגיוני? הרי הבנתי שאם אינני מעוניין להגיע, אני פשוט לא מגיע.. אשמח אם מישהו עם יידע בנושא יוכל לעזור לי.
תודה!

מחפצה

New member
מרווח הזמן בין שירות סדיר ובין שירות מילואים

הלו ג'ורדן
לפי פקודת מטכ"ל
31.0801 שירות מילואים שנתי
הנה הקישור לפקודות מטכ"ל
http://dover.idf.il/IDF/info/information_resources/pkodot/02.htm

מרווח הזמן בין שירות סדיר ובין שירות מילואים
12. חייל, שסיים שירות סדיר לא ייקרא לשירות מילואים של יומיים ויותר, אלא אם כן עברו מיום שחרורו משירות סדיר פרקי הזמן האלה:-
א. שנה מיום השחרור, ואולם לאחר 180 יום מיום שחרורו אפשר לזמנו:-
1) חוגרים - עד 14 יום לצורך אימונים ותרגילים;
2) קצינים - עד 21 יום לתע"מ או לאימונים.
ב. חייל שערב שחרורו היה בדחיית שירות, בגרעין נח"ל, או חייל ששירת בשירות סדיר פחות מ6- חודשים - 42 יום מיום השחרור.

למעשה לפי מה שכתוב בפקודה, אפשר לקרוא למילואים של יום גם אם עברה פחות משנה מהשחרור מסדיר
לאחר 180 ניתן לזמן למילואים בתנאים מסוימים.
ובחלק מהמקרים אחרי 42 יום

בנוסף לפי פקודת מטכל
31.0807 קריאת חיילי מילואים להתייצבות

בחלק שנקרא נוהל הכנת הצו למשלוח מזכירים כי:
יב. הוצא צו קריאה לשירות מילואים בחריגה מכללי הקריאה לשירות מילואים פעיל הקבועים בפקודות הצבא בטרם אושרה החריגה על ידי הגורם המוסמך לאשר חריגה כאמור - יירשם על צו הקריאה, בסעיף "הערות", הנוסח הזה:
"קריאה זו, שנעשתה תוך חריגה מכללי הקריאה לשירות מילואים פעיל הקבועים בפקודות הצבא, טרם אושרה על ידי הגורם המוסמך לפי פקודות הצבא לאשר חריגה כאמור. עם קבלת אישור לחריגה זו יישלח לך אישור לצו הקריאה. אם לא יתקבל אישור חריג כאמור, עד ארבעה עשר ימים לפני המועד המיועד לתחילת השירות, בטל צו זה."

כלומר לעיתים מוציאים את הצו קריאה עוד בטרם התקבל האישור לחריגה כאשר הוא מותנה בקבלת האישורמהגורם המוסמך

לכן אם קבלת צו ואתה רוצה לדחות את ההגעה עליך להגיש
בקשה לביטול/ קיצור/ דחיית שירות המילואים
הנה הקישור
http://www.miluim.aka.idf.il/1214-he/Miluim.aspx

שבוע טוב והצלחה.

Jordan232

New member
תודה על התשובה, אבל אוסיף-

על הצו ישנה הודעת חריגות, וכתוב כי גיוסי יותנה בחתימתי על כתב ויתור. מכאן אני מבין, כי כל עוד לא חתמתי על כתב ויתור, אין לי חובה להתייצב. אני לא מבין איך אני מגיע למצב שאני צריך לשלוח טופס 58. אגב, המילואים הם לחמישה ימים, ושוחררתי לפני 3 חודשים.

למעלה