שלום לכולם, שאלה לגבי ראש פינה

MomijiSan

New member
שלום ../images/Emo13.gif

בעוד כשלושה שבועות אני טסה ללונדון עם אימי ואחותי . היתי רוצה לדעת על אטרקציות , מחזות זמר , מקומות , ועוד דברים מעניינים שכדאי לראות בלונדון המתאימים גם לנוער וגם לגילאים המבוגרים יותר בסביבות גיל 24 [: תודה רבה! שקד

לונדון

בתור מישהי שלונדון זה הבית השני... אם זו פעם ראשונה, חשוב מאוד לבחור היטב את האופציות... נא חדדי, מה מעניין אתכן? איפה תלונו? כמה זמן תהיו בלונדון? האם בא לכם לנסוע מחוץ ללונדון (זה כמובן תלוי אם יש לכם את הזמן בשביל זה). לא רוצה לבאס אתכן אבל מאחר ואין לי תשובה לשאלות הללו, אני יכולה רק להגיד מה לא... בגדול קחו בחשבון שלונדון נ-ו-ר-א יקרה. אבל אפשר להסתדר. ניתן לזהות את הישראלים בלונדון מעבר לקולניות שלהם והדיבור עם הידיים, על פי הפרצוף שאומר "אוף הכל פה נורא יקר", כשתגיעי לאוקספורד סטריט תביני על מה בדיוק אני מדברת. אבל יש המון אטרקציות בחינם בלונדון. יש מוזיאונים שעולים המון כסף בדרך כלל, אבל, בימים מסויימים, בשעות מסויימות, הכניסה אליהם בחינם. צריך לבדוק באתר של המוזיאון, בדרך כלל רשום או אפשר לבדוק במלון בו אתן ישנות. לגבי מחזות זמר, בעייתי. יש המון מחזות זמר, לא זול בכלל. יש קופות שמוכרות כרטיסים לאותו יום בדיוק בחצי מחיר, התור בהן לוקח שעה לפחות ולא מבטיח שעד שיגיע תורכן ישארו כרטיסים לאותה הצגה. דבר שני, חשוב לא פחות, גיליתי שאנשים שמטיילים כל היום בלונדון, ויש ללונדון המון מה להציע, מגיעים עייפים שחוטים להצגה ונרדמים עוד לפני המחצית.
רעיון זול יותר וקל יותר זה ללכת להצגות לא מפורסמות כל כך ובשעות הצהריים זה אפילו זול מאוד. הייתי מוותרת על מאדאם טוסו, התור לוקח שעות ורוב הדמויות במוזיאון לקוחות מההיסטוריה האנגלית ומהטלויזיה האנגלית. במקרה הטוב תזהי 40 אחוז מהן. מקווה שלא ייאשתי אותך, יש לי המון הצעות מה כן, כשתעני לי יהיה לי יותר קל לכוון אותך.

אפשר לטפוס טרמפ?

מבקשת המלצות לאוכל לא יקר בלונדון. אני מכירה את NANDOS ו PRET A MANGER. צריכה עוד דברים לא יקרים לאוכל משביע. אבל מחפשת מסעדה טובה לערב הראשון (אני חוזרת מעבודה, ואגיש קבלה על הארוחה הזאת). ראיתי שתי מסעדות באינטרנט שהיו להן ביקורות שונות - את מכירה? 1. ABERDEEN ANGUS STEAK HOUSE 2. CALUCCIO'S או אם את ממליצה על משהו אחר, האיזור - BLOOMSBURY או במרכז (כלומר פיקדילי וכו') או אוקספורד (תלוי היכן אהיה).

תפסי טרמפ חופשי

הגעת לנקודה הכי כואבת בלונדון בפרט ובאנגליה בכלל. ה-א-ו-כ-ל האוכל לא רק שהוא נורא יקר, הוא גם מגעיל. מה לעשות המטבח האנגלי ידוע בחוסר אנינותו. ותעזבו את השף אוליבר. האוכל באנגליה גועל נפש, האוכל המהיר יותר טעים מהמסעדות. שלא תעיזי לנסות פלאפל ו/או שווארמה, צפויה לך אכזבה קשה (שלא לדבר על המחיר המטורף למנה). האוכל במסעדות נע בין מגעיל למזעזע. מסעדות הן בכלל שחיטה / שוד / גזילה לאור יום (או לילה), את המסעדה השנייה אני לא כל כך מכירה, הראשונה (ANGUS) טובה, כמה אפשר לטעות בסטייקים
אבל תתכונני לחשבון של 200-300 ש"ח לאדם במקרה הטוב. כדאי שתבדקי אם מחזירים לך סכום כזה. האיטלקיות מאוד נחמדות בלונדון, קשה לטעות בהן יותר מדי. הייתי במסעדה איטלקית מאוד נחמדה, לא רחוק מאוקספורד סטריט, בביקור האחרון (לפני חודשיים) הולכת לבדוק פרטים (אם זה מעניין אותך). אני הייתי מעדיפה או במילים אחרות, עצתי לך, תאכלי בפאבים. פאבים רבים מגישים גם אוכל, האוכל בסיסי, לא רע וזול (יחסית). הננדוס טובה ואפילו טובה מאוד וזולה יחסית את PRET A MANGER אני לא אוהבת, לא התחברתי. הקאנטקי פרייד צ'יקן טובה (הרבה יותר מוצלחת מזו שבארץ) וזולה. בגדול, פטנט לדיאטה - סעו לאנגליה, אתם חוזרים 2-3 קילו פחות.

דווקא לא סבלתי בפעמים הקודמות

לפני שנתיים הגעתי לשם באותן הנסיבות באופן דומה פעמיים. דווקא לא סבלתי. בלונדון עצמה אכלתי ננדוס, סאבווי,PRET ואיטלקית ששכחתי את שמה (יכולה להזכר אם זה חשוב למישהו). בליוורפול (שם רוב השהות שלי, 4 לילות) דווקא חגגתי.... מבחינת מחירים, הם בהחלט מכבדים 40 פאונד לארוחה. בגלל שהנסיעה העסקית נגמרת בעצם ביום הראשון של הבילוי בלונדון, יש לי רק ארוחה אחת בלונדון על חשבון הברון. כך שאני צריכה מקום אחד או שניים טוב לבחור ביניהם. אפשרות אחת הסטייק ANGUS וחשבתי על איטלקית טובה. אני בהחלט לא מחפשת את הכי יקר, אבל את הזולים אשאיר לכשאני אשלם בעצמי - כלומר בימים שאחרי זה.... כן, אם את זוכרת איטלקי טוב אשמח. הזכירו באחד הפורומים את BERTUCCI'S. חשבתי אולי על הודית/טאלי אבל חייבת להיות לא חריפה. תודה על העזרה.

storm9

New member
שלום לכולם, שאלה לגבי ראש פינה

אני נוסעת לצימר מחר 19/6 לראש פינה, האם יש איזה שוק או הפנינג באיזור? היכן אתם ממליצים לבקר לחובבי נוף, אומנות ו...שופינג...?

ווקשה ../images/Emo140.gif

טיול באתר המשוחזר של ראש פינה , ממליצה להצטרף לסיורים שעורך אביו של נמרוד שגב בבוקר שבת, כל ההכנסות מהסיור הן לטובת הקמת אתר ההנצחה לבנו שנהרג במלחמת לבנון. סיור באגמון החולה - מומלץ לפנות ערב בעת שהעופות נאספים ללינת לילה אם תגיעי לאיזור לפני כניסת השבת, תני קפיצה לאישור התעשייה של חצור הגלילית הסמוכה, שם יש האנגר ענק של יבואן כלים ממרוקו ...שווה ביקור! בימי שישי אין שווקים באיזור למעט בישובים הערבים, אולם הללו שווקי ירקות בעיקר כך שחבל על הזמן לדעתי. לעומת זאת צפת שווה בקור במיוחד בליל שישי . ממליצה על שהייה בעת תפילת השבת בבית הכנסת של הברסלבים. החצר סביב בית הכנסת , ברובע העיר העתיקה הופכת למיצג אנתרופולוגי אחד גדול, של טיפוסים שונים וססגוניים , ריקודים שירים ושמחה. (הקפידו ללכת בלבוש צנוע) הכביש בין מצודת כח לרמות נפתלי מלא הפתעות ואתרים קסומים עם תצפיות נוף, אם תערכי חיפוש כאן במאמרי הפורום או בשורת הטאגליינס תקבלי הצעות. להשביע את יצר השופינג תוכלי באיזור התעשיה של כרמיאל שם כל החנויות פתוחות, או בשוק השבת במעלות תרשיחא. עוד אופציה חמודה לקניות הוא שביל הלולים שבכפר גלעדי , מקבץ חנויות וגלריות מקסימות! אם אתם מוכנים להתאמץ ולצאת מגבולות ראש-פינה , אני ממליצה לנסוע דרך צומת מחניים לכפר האמנים אניעם ליד קצרין בכניסה לאניעם הקימו חבורת אמנים ויוצרים בוטיקים קטנים מלאים בעבודות יד, של קרמיקה , מתכת , אריחים מצויירים ועוד ועוד מומלץ ביותר! טיול נעים

storm9

New member
תודה, תודה, תודה../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

טיפ

ממליצה לעשות בתחתית כרטיס OYSTER לנסיעות זה מוזיל מאוד. ולחפש קופונים ל-1+1 למשל ב- http://www.daysoutguide.co.uk לקניות יש רשת שנקראת PRIMARK מוזלת באיזור אוקספורד.

למעלה