בלי קשר לאימוץ, אני לא אוהבת חשיפה פומבית,
בייחוד כשזה נעשה בסגנון צהוב וסנסציוני סטייל תכניות ריאליטי ודומיהן, אך לא רק. אפילו את עבודתי ויצירתי האישית בכל מקום שאפשר אני מבצעת ומפרסמת בעילום שם. זה האופי שלי, ככה יותר נעים ונוח לי. לכן באופן טבעי לא ארגיש בנוח אם אחד מילדיי יחליט לפרסם בפומבי פרטים אישיים (וזה לא משנה אילו, דווקא אימוץ בעיניי הוא הרבה פחות "אישי, ו"פרטי" מהרבה עניינים אחרים ויחסית פחות יפריע לי פרסומה של דווקא עובדה זו מאשר של פרטים אישיים רבים אחרים, והוא גם כך ידוע לרבים ולא משהו שאנו רואים צורך להפוך לסוד) על עצמו ועל משפחתו, כי מטבע הדברים ובהכרח זה יעמיד גם אותי באור הזרקורים במידה זו או אחרת. יחד עם זה, בהנחה שזה מותר, אצטרך פשוט להשלים עם זה כי אלה החיים ואני יודעת שאני די יוצאת דופן בגישה ובהרגשה שלי. אני כבר משלימה עם זה במידה כזו או אחרת. למשל, אני עצמי שומרת על פרטיות ילדיי ולא מפרסמת את שמם או את צילומי הפנים שלהם, ואילו הם כל הזמן מפרסמים ברשת, תחת זהותם האמיתית, את התמונות שלהם לבד או עם אחיהם ו/או חבריהם, תוך אזכור הנסיבות בהן צולמו התמונות, וזוכים לתגובות רבות. ודווקא הילדה המאומצת, שהכי מוחצנת באופייה מבין כל האחים, עושה זאת הכי הרבה. אמנם עד כה זה לא מלווה בחשיפת מידע אישי ואינטימי עליה או על משפחתה, אך זה עלול גם לקרות יום אחד. מעולם לא הגבלתי אותם בזה ומעולם לא ציפיתי שיהיו כמוני. מעבר לאזהרה כללית שחשיפה פומבית של פרטים אישיים זה משהו שאין ממנו דרך חזרה ועדיף לכל אדם להשאיר לעצמו פינה פרטית משלו, ברור שאין לי השפעה על זה ואני גם לא ארצה להכתיב להם מה לעשות. מה שכן - אצפה שבכל הנוגע אליי כן יתחשבו ויתייעצו איתי לפני שחושפים פרטים אינטימיים עליי אישית. לדעתי זו התחשבות אלמנטרית ומינימלית ברגשות הזולת, ועוד מישהו כל כך קרוב.
באשר להורים ביולוגיים - זה בעייתי כי זה עלול להיות מעבר ללא נעים, וממש להרוס להם את החיים, כפי שכבר נאמר קודם.
בקיצור, יש חוכמה רבה בחוק הקיים, אך יחד עם זאת נשאלת השאלה איפה עובר הגבול וזה כבר הופך לפגיעה בחופש האישי, ואיך למצוא את האיזון הנכון בין מימוש זכות זו לפגיעה בזכות לשמירה על פרטיות של המעורבים האחרים. אין לי ממש תשובה על שאלה זו, פרט לכך שזה מורכב ומסובך ורגיש ויש לנקוט משנה זהירות.