שלום לכולם....שאלה לי אליכם....

שלום לכולם....שאלה לי אליכם....

אני מניחה שאני הבת היחידה פה...חפיף... אני מאוד חובבת מוזיקה...והמקצוע "דיג'יי" ממש ממש מושך אותי... יש לי גם תוכנה כזאת במחשב שאני משחקת איתה.. זה מן חלום בשבילי.. לקנות כזה ציוד ולדעת איך עובדים איתו.. הייתי רוצה לשאול אם יש איזשהו קורס כזה , ללימוד , בכללי כזה איך עובדים עם ציוד ומה עושים ואיך עושים.. תודה מראש ,

Sunlight Theory

New member
שלום לך

ללמוד לתקלט אפשר ב-2 דרכים עיקריות : 1. ללמוד באופן עצמי - זאת הדרך הארוכה והמעט יותר קשה . היתרונות שלה? חיסכון בעלויות של קורס בבית ספר ל-DJ . על מנת ללמוד באופן עצמי דרוש ציוד , מובן מאליו . "פלטה" (זוג נגני קומפקט דיסק ומיקסר DJ , לא כולל השאר) בסיסית ביותר אך בעלת רמה איכות , אמינות ודיוק גבוהה מתחילה בעלויות של כ-6800+\- (ומגיעה עד מספרים קשים , ניתן בקלות לעבור ת ה-70 אלף ש"ח...) . 2. ללמוד בקורס DJ -גם כאן 2 אפשרויות : א. ללמוד בבית ספר למוזיקה (למשל BPM או Muzic) - היתרון הוא מהירות הלימוד , יעילותה (בלימוד מאדם אחר בעל ניסיון לא ניתן לטעות , ככה שלומדים שיטות עבודה נכונות מהתחלה) והיקף החומר הנלמד (דברים שהיינו עלולים לא לדעת ללא לימוד שלהם מגורם אחר) . החיסרון היחיד הוא המחיר , קורס מהלא מומלצים מתחיל ב-5 אלף ש"ח , כך שהמומלצים כפולים פי 2-4 ממנו בעלויות ב. מחבר או מאדם פרטי שמלמד - היתרון? עלויות , בד"כ . החיסרון? ובכן , קשה להגיד , אך בד"כ מן הסתם מדובר בצורת לימוד מקצועית פחות . לימדתי עד כה מאות תלמידים באופן אישי , אני חייב לציין שהתוצאות תמיד היו מספקות , גם אצל אלו שהיו בעלי חוש קצב פחות מפותח . אך כאשר מדובר בלימוד פרטי , אני דוגל בשיטת "למד זאת בעצמך" . כלומר ללמד את התלמידים את כלל הידע התאורטי בנושא , אך להתאמן עליו בעצמם בבית שלהם ולא בזמן השיעור (חוסך בעלויות השיעורים , בזמן שלי ושלהם , ואני גם מוצא את זה יעיל בצורה מעולה כדי להצדיק שיטת לימוד זאת) . כך שאם תלמדי מאדם פרטי (בתשלום או חבר שיעזור בחינם) , מומלץ לך ללמוד גם בשיטה זו . בכל מקרה תצטרכי ציוד , גם אם בחרת בשיטת לימוד שהיא לא הראשונה . מבלי ציוד לא תוכלי להתאמן באופן מספק , הידע שלך יהיה במרביתו תאורטי , ואף יש סיכוי שתשכחי אותו (היות ולא תתרגלי אותו מספיק ללא ציוד) . בנתיים , תוכלי לקרוא על "ביט מיקס" , שהיא : (אין להעתיק את הערך הבא המוגן בזכויות יוצרים מלאות) "שיטה ליצור חיבור (מיקס) בין 2 שירים או יותר ע"י סינכרון הקצב ותזמון הביטים של השירים . מקור המונח בשפה האנגלית "Beat Mix" . כל עוד ניתן לבצע שיטת חיבור זו , תמיד היא תהיה עדיפה (ניתן לשלב שיטות נוספות ואפקטים ביחד עם שיטה זו) . לכן שיטה זו פופולארית בקרב תקליטנים , תוכנות חיבור ועוד ." בהצלחה!

למעלה