שלום לך
ללמוד לתקלט אפשר ב-2 דרכים עיקריות : 1. ללמוד באופן עצמי - זאת הדרך הארוכה והמעט יותר קשה . היתרונות שלה? חיסכון בעלויות של קורס בבית ספר ל-DJ . על מנת ללמוד באופן עצמי דרוש ציוד , מובן מאליו . "פלטה" (זוג נגני קומפקט דיסק ומיקסר DJ , לא כולל השאר) בסיסית ביותר אך בעלת רמה איכות , אמינות ודיוק גבוהה מתחילה בעלויות של כ-6800+\- (ומגיעה עד מספרים קשים , ניתן בקלות לעבור ת ה-70 אלף ש"ח...) . 2. ללמוד בקורס DJ -גם כאן 2 אפשרויות : א. ללמוד בבית ספר למוזיקה (למשל BPM או Muzic) - היתרון הוא מהירות הלימוד , יעילותה (בלימוד מאדם אחר בעל ניסיון לא ניתן לטעות , ככה שלומדים שיטות עבודה נכונות מהתחלה) והיקף החומר הנלמד (דברים שהיינו עלולים לא לדעת ללא לימוד שלהם מגורם אחר) . החיסרון היחיד הוא המחיר , קורס מהלא מומלצים מתחיל ב-5 אלף ש"ח , כך שהמומלצים כפולים פי 2-4 ממנו בעלויות ב. מחבר או מאדם פרטי שמלמד - היתרון? עלויות , בד"כ . החיסרון? ובכן , קשה להגיד , אך בד"כ מן הסתם מדובר בצורת לימוד מקצועית פחות . לימדתי עד כה מאות תלמידים באופן אישי , אני חייב לציין שהתוצאות תמיד היו מספקות , גם אצל אלו שהיו בעלי חוש קצב פחות מפותח . אך כאשר מדובר בלימוד פרטי , אני דוגל בשיטת "למד זאת בעצמך" . כלומר ללמד את התלמידים את כלל הידע התאורטי בנושא , אך להתאמן עליו בעצמם בבית שלהם ולא בזמן השיעור (חוסך בעלויות השיעורים , בזמן שלי ושלהם , ואני גם מוצא את זה יעיל בצורה מעולה כדי להצדיק שיטת לימוד זאת) . כך שאם תלמדי מאדם פרטי (בתשלום או חבר שיעזור בחינם) , מומלץ לך ללמוד גם בשיטה זו . בכל מקרה תצטרכי ציוד , גם אם בחרת בשיטת לימוד שהיא לא הראשונה . מבלי ציוד לא תוכלי להתאמן באופן מספק , הידע שלך יהיה במרביתו תאורטי , ואף יש סיכוי שתשכחי אותו (היות ולא תתרגלי אותו מספיק ללא ציוד) . בנתיים , תוכלי לקרוא על
"ביט מיקס" , שהיא : (אין להעתיק את הערך הבא המוגן בזכויות יוצרים מלאות) "שיטה ליצור חיבור (מיקס) בין 2 שירים או יותר ע"י סינכרון הקצב ותזמון הביטים של השירים . מקור המונח בשפה האנגלית "Beat Mix" . כל עוד ניתן לבצע שיטת חיבור זו , תמיד היא תהיה עדיפה (ניתן לשלב שיטות נוספות ואפקטים ביחד עם שיטה זו) . לכן שיטה זו פופולארית בקרב תקליטנים , תוכנות חיבור ועוד ." בהצלחה!