שלום לכולם, שאלה למי שמבין

שלום לכולם, שאלה למי שמבין

כשאנו עושים פעילות גופנית אנו שורפים אנרגיה. לפי חוקי הפיזיקה "חוק שימור האנרגיה/המסה" - האנרגיה מומרת לצורה אחרת. כמו כן, בתהליך של ירידה במשקל, הקילוגרמים שהיו על הגוף - הרי לא יכול להיות שהם נעלמים פתאום, אלא מומרים. מישהו יכול להסביר על התהליך הזה? מה קורה ולמה כל הדברים האלה מומרים אם בכלל?
 

oridoron77

New member
חילוף חומרים

אם אתה רוצה תרשים מלא שיסביר איך העסק העובד חפש "מעגל קרבס" בגוגל. בקצרה, הכל עניין של חילוף חומרים, מהרמה הכי בסיסית של האורגניזים - התא. רקמת השומן שאתה רואה מורכבת מתאי שומן. כאשר אנחנו מבצעים פעילות גופנית (ובייחוד בזמני התאוששות) בהם הגוף מפרק שומנים, כלומר מחמצן חומצות שומן לשם הפקת אנרגיה, מה שיוצר בצורת חום מהגוף, וגם מים מהתאים. מה שנשאר בגוף הוא תאי שומן "ריקים" אשר רק במקרה של עלייה באחוזי השומן, יתמלאו שוב. בכל אופן, סחטיין על הסקרנות אורי
 

הר ניר29

New member
הגוף

ממיר אנרגיה מהמזון שהוא אוכל לחום (בעיקר) או לביטוי מכאני בעבודה חיצונית. תהליך המרת האנרגיה נעשה ב 3 דרכים עיקריות. 2 תהליכים ללא חמצן ותהליך נוסף באמצעות חמצן
 

Dark Muse

New member
זה די פשוט...

האנרגיה מומרת לתנועה, שזאת אנרגיה קינטית. רוב הארגיה כפי שנאמר, מומרת לחום גוף, לפעולות מחיה של הגוף (המוח והשרירים תמיד עובדים, גם כשישנים). הירידה במשקל מתבצעת בשריפה גדולה יותר של אנרגיה, מאשר צריכה שלה. מסת השריר והשומן בגוף מספקים אנרגיה כאשר יש מחסור, לכן אנחנו יורדים באחוזי שומן (ושריר, אם אין שימוש בהם) כאשר יש מחסור כזה.
 

goanin

New member
אנחנו נושמים אותם החוצה

כשאנחנו שורפים פחמימות, שומנים וחלבונים, אנחנו מייצרים מים ופחמן דו חמצני. את המים אנחנו מאבדים בדרכים המוכרות, ואת הפחמן הדו חמצני אנחנו נושמים החוצה. כל הקילוגרמים ששמן מאבד בתהליך ההרזיה, יוצאים החוצה בצורת פחמן דו חמצני בעיקר. האנרגיה שנוצרת לא שוקלת שלום. היא נמצאת בקשרים הכימיים שבין האטומים של פחמימות, השומנים והחלבונים. אין דבר כזה שריפת אנרגיה. אנחנו שורפים את החומרים, ונפלטת אנרגיה בתהליך. אותה אנרגיה נפלטת כחום וכחיכוך (כשהשריר מתכווץ למשל). זה ממש בכללי.
 

eyalstr23

New member
חוק שימור האנרגיה

בעת פעילות גופנית אנו משתמשים באנרגיה הפוטנציאלית האגורה במאגרי האנרגיה שלנו לטובת "דלק" למאמץ. מאגרי האנרגיה שלנו הם: פחמימות (מאגר מידי) ושומנים (מאגר עיקרי), ניתן להפיק אנרגיה גם מחלבונים אך התהליך מורכב יותר והעלות האנרגטית זניחה ביחס לשאר. חוק שימור האנרגיה אכן נישמר, אנרגיה פוטנציאלית שהייתה אגורה כחומר מוצק (למשל חומצות השומן בגופנו), הופכת בתהליך חילוף החומרים לאנרגיה מכאנית, וחלקה לאנרגיית חום. התהליך דומה למכונית: האנרגיה הפוטנציאלית אגורה בצורת נוזל (דלק), ובתהליך השריפה (עבודת המנוע) הופך הדלק לאנרגיית חום וגז, שמתורגם לאנרגיה מכאנית. בגופנו, סך כל הריאקציות הכימיות יוצרות את האנרגיה לפעילות.
 
למעלה