שלום לכולם. שאלה: עוגה בחושה עם ליים, הולך?

כרמיון

New member
שלום לכולם. שאלה: עוגה בחושה עם ליים, הולך?

אני אופה מאוד טרייה (מבשלת כבר שנים, מתחילה לאפות רק ממש בימים אלה). אתמול הכנתי עוגה בחושה, שיצאה יפה אבל היא מאוד פשוטה ובסיסית. רציתי לאפות אותה שוב, אבל הפעם להוסיף לה גרידת תפוז או לימון כדי לתת לה איזשהו טעם נוסף. אבל היום אצל הירקן בדרך הביתה לא מצאתי תפוזים ולימונים, היה לו רק ליים. אז לקחתי ליים. מה יקרה אם אוסיף לעוגה גרידת ליים במקום גרידת תפוז או לימון? השכנה שלי טוענת שגרידת ליים לא מתאימה לעוגות ושזה ייצא מר ולא טעים. היא אומרת שעדיף שאוסיף מיץ ליים במקום גרידה. אבל אם אני אוסיף מיץ אני צריכה להביא את זה בחשבון שהעוגה לא תהיה לחה מדי, ולהוסיף גם עוד קמח? תודה מראש על כל תשובה
 
|עוגת תפוזים בחושה מיץ תפוזים פריגת איפשר

עוגת תפוזים מאחת המחברות הישנות מאד/פירגה 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית 28 עגולה גודל: 30 ס"מ אורך 10 ס"מ רוחב העוגות יוצאות גדולות ותפוחות. 6 ביצים שלמות 4\3 כוס שמן 2 כוסות סוכר כוס מיץ תפוזים 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה מעט ליקר פירות/תפוז אופן ההכנה: מקציפים את הביצים שלמות מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר) את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז אפיה בחום 175 כ-40 דקות ציפוי: לפזר אבקת סוכר או--------......... קרם לעוגה: להקציף מיכל שמנת מתוקה+4\3 כוס מיץ תפוזים+שקית אינסטנט פודינג+2 כפות סוכר
 
למעלה