שלום לכולם - שאלה :עופרת בעיפרון

נועה בת

New member
שלום לכולם - שאלה :עופרת בעיפרון

עפ המאמרים אתן משתמשות בערונות B6'B8 אבל גם הם מכילים עופרת, זה לא מסוכן/ רעיל ? הרי העוגות מיועדות במיוחד לילדים ... ולכן אני קצת חוששת . אנא תשובתכן, ותודה !! שבת שלום

nila77

New member
קניתי בקרביץ עיפרון B8 לא רעיל

זה בעצם הפיתרון לרעילות העופרת, אך מה ? כשהייתי אתמול בגרובשטיין נאמר לי על ידי מישהי שמעצבת עוגות שהיא משתמשת בעיפרון רגיל וכמות העופרת ממש זניחה (נניח לעומת מה שיש במי הברז שלנו). אבל אני.... אני לא שותה מי ברז... אז גם לא מציירת עם עפרון רגיל אלא עם כזה שאינו רעיל. 5 ש"ח בקרביץ.

nila77

New member
כן, זה העיפרון האפור

וביקשתי במפורש עיפרון לא רעיל ונאמר לי, שזה זה. בגרובשטיין אמרו לי שהם לא מחזיקים עפרונות כאלה, וזו שהמליצה לי, קונה בקרביץ (אחת המוכרות שם).

t a l talim

New member
עפרונות ורעילות...

קודם כל, לידע כללי- בארץ יש איסור על מכירת עפרונות המכילים עופרת. כל העפרונות מכילים גרפיט (ולא עופרת), כיוון שזהו חומר בטוח ואינו רעיל. העופרת מסוכנת מ א ו ד , יותר ממה שחשבו פעם, וגורמת נזקים גם לילד אשר "רק" לועס את קצה העפרון- ולכן איננה קיימת יותר. כל העפרונות בטוחים, אך למשנה זהירות- מומלץ להסתכל על האריזה ולוודא שכתוב עליה כי העפרונות אינם רעילים. כדאי להשתמש בעפרונות רכים- 4-8B. (התשובה שלי ניתנת לאחר מספר שיחות בעבר עם היחדה למניעת הרעלות בבי"ח רמב"ם)

nila77

New member
תודה רבה טל

אני בטוחה שזה מידע שמרגיע הרבה אנשים. אני באופן אישי מודה לך מאד זה הרגיע אותי.

למעלה