שלום לכולם-שאלה על חישוב יחסי גנאש

יניביש1

New member
שלום לכולם-שאלה על חישוב יחסי גנאש

נניח יש לי 100 גרם שוקולד חלב- ואני רוצה לעשות גנאש לציפוי , אני יודע שהשמנת צריכה להיות ב יחס של 1.5
שזה אומר 150 גרם של שמנת כאילו??
 

יניביש1

New member
תוספת לשאלה

שאלתי לפני כמה ימים לגבי גנאש לציפוי עם מראה מבריק ואמרתם להוסיף כמות מסוימת של גלוקוזה .
אם אני מוסיף גלוקוזה היחסים של השמנת לא אמורים להשתנות? כי אני יודע שגלוקוזה גם מייצבת בין היתר...
 

שגיב23

New member
הפוך

היחס הגבוהה מתכוון לשוקולד
אם תשים יחס גבוה לטובת השמנת יצא לך גנאש נוזלי ושקוף
היחס הוא
מריר - 1:1 (100 גר' שמנת ל 100 גר' שוקולד)
חלב 1:1.5 (100 גר' שמנת ל 150 גר' שוקולד)
לבן 1:2 (100 גר' שמנת ל 200 גר' שוקולד)
 

יניביש1

New member
תודה רבה שגיב,

ולגבי הגלוקוזה שצריך להוסיף? היא משנה את היחס בין השמנת לשוקולד? ז"א אם אני שם גלוקוזה אז לשים פחות שמנת?
 

שגיב23

New member
גלוקוזה....

אני אישית לא אוהב להוסיף גלוקוזה לגנאש
גם ככה הגנאש כשלעצמו מתוק מאוד אפילו עם שוקולד מריר
אם אתה ממש רוצה להבריק את הגנאש
לא נראה לי שיש איזה שינוי בכמויות מקסימום תפחית מהשמנת את משקל הגלוקוזה
 
למעלה