שלום לכולם, שאלה קצת מביכה...

evgi ram

New member
שלום לכולם, שאלה קצת מביכה...

הכרית ספוג הזאתי שאמורה לספוג את המים עם ה פי.ג'י ולהדיף אותם בחלל היומידור לא ממש סופגת מים, נראה כאילו היא ספוגה מאת היצרן בשעווה או חומר עם תכונות דומות. אצלי זו מן קופסת פלסטיק שחורה עם שבכה ומתחת רואים איזה שהוא אריג ירוק שאמור לספוג. בינתיים אני משקה את העץ כדי לשמור על הלחות. יש איזה שהוא חומר שאמור לאתחל את השימוש בו? תודה למתאמצים. רם

מני.ת

New member
שלום רם ../images/Emo13.gif

החומר הירוק הוא אותו חומר שמשתמשים בו לסידור פרחים. זהו ספוג סופח מים., זה שאתה לא מרגיש שזה סופג את המים (משלש את משקלו לפחות) אומר שיש בעיה בהיומידיפייר הזה. בשום אופן לא להשקות או להרטיב את העץ מאחר וזה יתנפח ויהרס. הכי פשוט, לגשת לחנות הסיגרים הקרובה לביתך ולרכוש היומידפייר חדש בכמה שקלים.

או להחליף את הספוג

גוש ספוג ירוק כזה עולה כמה שקלים בודדים. פתח את המכסה, תוציא טת הספוג הקיים, תטביע את הצורה בספוג החדש, ישר קצוות עם סכין חדה או מיתר מתכת, סגור והנה חדש...

שור3

New member
ניסית לנענע?

היה לי מקרה כזה וגיליתי שאם אני דופק את היומידיפייר על השיש המים בסוף נספגים. בשום אופן לא להרטיב את העץ.

evgi ram

New member
אהלן אהלן.

במקרה שלי זה לא הספוג הירוק לסדור פרחים, זהו אריג ירוק שעוטף איזה שהוא ספוג. הוא לא משלש את משקלו ולא סופג או מוריד את מפלס המים בצנצנת ההשריה, לצורך העניין הוא גם לא ממש נרטב אחרי טבילה ארוכה. התשובה של שור נראית לי הכי בכוון, כנראה שכמו שהחומר מתקשה לספוג כך הוא אמור לווסת את הנידוף. אל תדאגו לעץ, לא קורה כלום ממטלית לחה או קצת מים, מדובר בהיומידור איכותי. תודה רם

שור3

New member
יש לי אותו דבר

דופק אותו על השיש או לוחץ קצת עם גפרור והוא נכנע השריה לא עובדת עליו

ocigar

New member
פתרון פשוט וטוב

כנראה שהספוגית יבשה מדי. אתה יכול לקנות ספוגית חדשה באייס או בחנות פרחים, לגזור לגודל המתאים, להרטיב ולשים בקופסא במקום הספוג המקורי. ופעם הבאה כשאתה קונה יומידור תתעקש לקבל הסבר על אופן השימור המומלץ, וגם שיכינו לך אותו לפני השימוש (צריך ללחח את העץ במשך כמה ימים).

למעלה