שלום לכולם שאלה של מתחילים...

luluz1

New member
שלום לכולם שאלה של מתחילים...../images/Emo12.gif

שלום לכל חברי הפורום, פעם ראשונה שלי כאן .... (בבית שלנו אני לא אחראית על הבשר אלא על האפייה והקינוחים) למרות זאת, יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי (ואת זה שאחראי על הבשר) ואף אחד לא ידע מה לענות לנו: לפני כמה ימים קנינו מספר נתחי אנטריקוט והקצב אמר לנו שזה "אנטריקוט מיושן" מה הכוונה ב"מיושן" ? איך מיישנים בשר, והאם יש דרך שונה ליישן אנטריקוט ? תודה והמשך יום נעים
 

אחשל

New member
יישון = הבשלה, ריכוך של הבשר ../images/Emo13.gif

בשר טרי יוצא בד"כ מאוד קשה ללעיסה אם מכינים אותו במצבו הטבעי, ולכן צריך ליישן אותו. מיישנים בשר בשתי דרכים עיקריות -
סגור בוואקום, מאוחסן בקירור בטמפ' 0-4 מעלות, למשך שבועיים-שלושה (תלוי בסוג הנתח וגודלו). זו השיטה המקובלת והנפוצה.
תולים את הבשר בחדר מקורר (שוב, 0-4 מעלות) ויבש (לחות מינימלית) למשך שבוע-שבועיים - בשיטה הזו, לפני הכנת הבשר, צריך לנקות ממנו חלקים שנרקבו או גידלו עובש. מגעיל? אולי, אבל אומרים שזה טעים לאללה... אגב, בארץ יש מושג שנקרא "מיושן מקפוא" - מייבאים בשר קפוא מחו"ל, מפשירים, מחלקים לנתחים ואז מיישנים.
 
למעלה