שלום לכולם, שאלה :)

שלום לכולם, שאלה :)

אני מעוניין ללמוד פסיכולוגיה, בעיקרון אני כבר יודע פחות או יותר מה אני רוצה לחקור (יש כמה נושאים שמעניינים אותי בפסיכוליגה קוגניטיבית\ מדעי הקוגניציה)
אני מתחיל ללמוד באת"א תואר ראשון ואני מתלבט מה לשלב איתו כדי להגדיל את הסיכויים שלי להתקבל לתואר שני בקוגניטיבית\ קוגניצה באת"א.

1. תואר ביולוגיה-פסיכולוגיה בדגש מדעי המוח.
2. תואר מדמ"ח-פסיכולוגיה.
3. סטטיסטיקה-פסיכולוגיה.
4. פילוסופיה-פסיכולוגיה.

מכל האפשרויות אני חושב שהכי קל (וגם הכי מעניין) יהיה השילוב עם פילוסופיה אבל השאלה היא עד כמה בקבלה לתואר שני (מחקרי) מסתכלים על החוג השני? או שאולי מעניין אותם רק ציונים?

אשמח לעצות, חג שמח :)

Columbina

New member
היי

בעיקרון מה שחשוב בקבלה לתואר שני זה עניין במחקר ורצוי גם ניסיון (חוץ מהציונים). החוג השני לא משמעותי כל כך מהבחינה הזאת.

אבל-

לחוג השני יש משמעות כשאתה מנסה להחליט איך סוג של מחקר תרצה לעשות כי זה מאפשר לך לרכוש ידע וכלים בתחום מסויים.

אם אתה מתעניין בנוירופסיכולוגיה, הייתי אומרת שהאופציה הראשונה היא המתאימה ביותר.
אם מעניינים אותך תהליכים קוגניטביים ופחות מוח, מדמ"ח פותח לך את האפשרות להמשיך במדעי הקוגניציה (גם פילוסופיה, אבל זה פשוט יותר להשלים אח"כ או בזמן חופשי). האם אתה מתעניין במודלים חישוביים או מתמטיים של תהליכים קוגניטביים? האם יצא לך להתעניין במדעי הקוגניציה? זה לא שילוב פשוט, אבל אם אתה שוקל את התחום זה השילוב ההגיוני ביותר. אם אתה חושב יותר בכיוון של פסיכולוגיה קוגניטיבית זה באמת פחות קריטי.

תודה על התשובה :)

1. איך צוברים ניסיון לפני התואר השני?

2. אני מעוניין ללמוד באת"א, ואין שם מדעי הקוגניציה בתואר ראשון.

3. אם אני מתעניין במידול תהליכים (במיוחד בעבודתו של מריוס אושר) והקשר שלהם לפעולות במוח על איזה שילוב את ממליצה?

Columbina

New member
בכיף,

1. יש כמה אופציות. אפשר לנסות למצוא עבודה כעוזרי מחקר, באונ' ת"א או באו"פ ברעננה. אפשר לעשות מחקר מודרך אצל חוקרים, אפשר לפנות לחוקרים ולהציע להתנדב ולהתשלב באחד המחקרים, עבודות סמנריוניות אמפיריות וכד'.

2. זה לא משנה. מדעי הקוגניציה אפשר ללמוד גם לתארים מתקדמים ואין בעיה להגיע עם רקע בפסיכולוגיה ומדמ"ח. אחרי הכל, זה תחום אקלקטי שמשתמש בידע משני התחומים האלה ולפעמים עוד כמה (ולפעמים רק מתחום אחד).

3. אני לא מכירה את העבודות של מריוס אשר, אבל לדעתי כדאי לך לפנות אליו ולשאול מה דעתו.

שיהיה בהצלחה

למעלה