שלום לכולם, שאלה....

Zlusik

New member
תודה רבה על התשובה

בעלי מתמחה בכימיה בתחום פיתוח חומרים לייצור תרופות, ובעקרון זהו תחום שיש לו דרישה. אם כך, לפי נסיונך, אילו משכורת נחשבת למקובלת עבור דוקטורנט / פוסט דוקטורנט?

Zlusik

New member
שלום לכולם, שאלה....

בעלי נמצא בשלבי מו"מ עם אוניברסיטה בלונג איילנד בעניין פוסט דוקטורט שלו. השכר השנתי שמוצע לו עומד היום על 27500 $, כולל ביטוח רפואי בסיסי עבורו וביטוח בתוספת תשלום קטנה עבורי. אינני יודעת עד כמה תוכלו לעזור לי אך השאלה היא האם השכר שמציעה האוניברסיטה נחשב לשכר טוב? האם זה מספיק רק להוצאות מחייאה או שגם מעבר לכך (במחירי ניו יורק)? ממה שאנו מבינים דירת סטודיו זולה כבר תגזול מאיתנו חצי המשכורת, כ- 850-1000 $, כמה יעלו התחבורה, התקשורת, מצרכי מזון וכו'? בקיצור - האם אפשרי לחיות ברמה סבירה בניו יורק עם משכורת כזו בתנאי שאינני מקבלת ויזה שמאפשרת לי לעבוד. אני אודה מאוד על כל ייעוץ בנושא.

פוסט דוקטורט

אני יכולה רק לספר לך מנסיוני- התקבלתי לפוסט-דוקטורט בהרווארד והשכר המוצע לי הןא 35,000 דולר + ביטוח בריאות. ככה שנראה לי שיחסית מציעים לבעלך די מעט.

roy269

New member
אם תשווי את עלויות המחייה

בין לונג איילנד ובוסטון - תגלי שסה"כ שניכם קיבלתם את אותה ההצעה. בהנחה שהאוניברסיטה לא נמצאת בצמוד למנהטן אלא בלונג איילנד עצמה (סטוני-ברוק?) - עלויות המחייה משמעותית יותר נמוכות. חשוב לבדוק איזה סוג של ויזה מציעים לו - אם יקבל F1 ואת F2 - לא תוכלי לעבוד. אם יקבל J1 ואת J2 - תוכלי לבקש אישור עבודה ואין ספק שזה יתרום משמעותית לאיזון חשבון הבנק בסוף החודש.

חשוב מאוד לגבי J1/J2

תצטרכו להוכיח שיש לכם מספיק כסף לקיום, כיוון שאסור ע"פ החוק שתבקשי אישור עבודה על מנת לפרנס אתכם. תצטרכו להראות שאתם יכולים להסתדר מבלי שתעבדי ולהוכיח שהכנסתך אינה מיועדת לפרנס את בעלך. לגבי השכר, הוא נמוך מאוד ויותר דומה לשכר שמוצע לדוקטורנטים שעושים TA (מתרגלים) ולא לפוסט. באוניברסיטת קורנל שם עלות המחיה כ-30% נמוכה יותר מלונג איילנד, אני מכירה פוסטים שמקבלים 50K לשנה. הממוצע שם הוא בערך 35-40. אל תשכחי שעל הסכום הזה עוד מנכים מסים. אם תרצי הערכות יותר מדוייקות לגבי הוצאות אני אשמח לנסות לעזור.

פוסט דוקטורט- מילגות...

אני מסיימת השנה את הדוקטור בפסיכולוגיה ובכוונתי חחנחפש פוסט לשנה הבאה. אתם יודעים איך מקבליך מילגות בארץ? אני יודעת שיש את קרן פולברייט שמסייעת- אבל מה קורה במידה ולא מקבלים מילגה מהארץ? האם ניתן לקבל הצעה סבירה מאוניברסיטה בחו"ל ולחיות רק מזה... (( הקטע הכספי מאוד מלחיץ אותי--- אני עם בן זוג וילדה--- איך חיים ממשכורת של 30 אלף בשנה????? בניו יורק כמובן...))

17205

New member
הכל שאלה של ביקוש והיצע

בשורה תחתונה צריך לשקלל את כל המרכיבים. לדוגמא באם אתה הולך לעשות פוסט אצל חתן פרס נובל סביר שתקבל הרבה פחות ובהרבה מקרים לא תקבל כלום. יש הרבה שתשיג מלגה באופן עצמאי. יש עקרון הפוך בנושא עלויות מחיה ומשכורת, מקומות שבהן עלות המחיה זולות המלגות גבוהות כי אין הרבה ביקוש.

למעלה