שלום לכולם, שאלה

שלום לכולם, שאלה

שלום, שאלה שקשורה לפורום, אשמח אם מבינים יענו לי. התגייסתי לפני שבוע לצבא וגילו אצלי גוש באשך הימני. הגוש הוא די גדול, בערך שליש או יותר מגודלו של האשך והוא מחובר אל האשך מלמעלה. הרופא עצמו בכלל לא נראה מודאג, אולי בגלל שהוא רופא כללי ולא ממש מומחה בעניין. בכל מקרה, הוא קבע לי תור לאורולוג (אין לי מושג למתי) ובינתיים חזרתי לטירונות כרגיל (טירונות קרבית). מחר אני חוזר לצבא. השאלה היא שלי היא מה עושים במקרה של גילוי גוש באשכים? האם כל גילוי מצריך ניתוח? מצריך בדיקות רפואיות רבות? כמה זמן יכול לקחת כל התהליך? תודה לעונים והחלמה מהירה לכולם.

מיכלי56

New member
למשכיל

תקשיב ,אתה לא אמור להתגייס ובטח לא לעשות טירונות עם גוש באשך. עצתי לך: גש למיון בבית החולים הקרוב (מותר לך),ונסה להתחיל תהליך של בדיקה דרכם. ובכל מיקרה סרב לעשות כל פעילות פיזית עד שלא תיבדק על ידי רופא מומחה.הצבא מעולה בגרירת בדיקות ודחייתן-זוהי הבריאות שלך!! תעמוד על זה שהתהליך יהיה מסודר. ואם אפשר עוד עצה קטנה-שתף את ההורים ותגרום למעורבות שלהם בכל מה שעובר עליך כי ככה זה בצבא-כשהם רואים הורים באיזור ההתיחסות הרבה יותר רצינית.תכין לך תיק עם כל מסמך רפואי שקיבלת מהצבא,תצלם ותשמור העתק של כל פתק. בינתיים,מחזיקה לך אצבעות שזה שום דבר רציני

תודה מיכלי :)

מחר שאני אחזור אני אברר מה קורה עם הבדיקות. בקשר להורים, אני כמובן אספר להם בקרוב מאוד. האמת שמאוד הופתעתי מהאדישות של הרופא ועל זה שהוא שלח אותי חזרה אחרי 5 דקות. בכל מקרה, אני מקווה שזה באמת שום דבר רציני. ועוד שאלונת- אם באמת הכל יהיה בסדר ויתברר שזה לא משהו רציני כמו סתם נפיחות או גוש שפיר כיצד יהיה הטיפול? להתחיל להכין את עצמי לניתוח ולגימלים מהצבא?

night mistress

New member
מסכימה עם מיכלי

הצבא נוטה לזרוק זין ולא לאבחן שום דבר, וזה מניסיון שלי.. גש למיון, תתלונן על כאבים (ואפילו מדומים) על מנת שיבדקו אותך מכף רגל עד ראש.. אל תזלזל בבריאות שלך, כי אם חלילה זה יתפתח לאנשהו הצבא ישים עליך פס ויסיר מעצמו את האחריות.. הבריאות שלך בידיים שלך, לא בידיים שלו. לך למיון ותיבדק.

גש למרפאת קצין העיר דחוף

תתלונן שכואב לך ושהגוש מציק לך הם כבר יפנו אותך דחוף למיון זה יכול להיות ממאמצים , וזה יכול להיות מדלקת או גוש אבל הרופא של קצין העיר לא יזלזל כמו הרופא בטירונות

אחשל

New member
נותר לי רק לחזק את התגובות שקיבלת

לפני שתתחיל להתלבט ולהתחבט על הטיפולים האפשריים - צריך קודם כל לדעת מה קורה שם. כמי שעבר חווייה דומה מאוד במהלך השירות הצבאי - אל תסמוך על התבא ורופאיו, ובטח לא על המפקדים שלך בעניין הזה. יכול להיות שהכל יזרום מהר ותגיע צ'יק-צ'ק לבדיקות אצל רופא מומחה, אבל אם זה לא יהיה ככה, אל תתן לצבא "להרדים" אותך ותלחץ לקדם את הטיפול. שלא יסחבו אותך יותר משבוע עד הבדיקות
מבחינת בדיקות - אולטראסאונד פשוט יכול לתת לרופאים מושג די טוב מה קורה אצלך בפנים, וזה בטח הדבר הראשון שיעבירו אותך (בנסוף לבדיקות דם ושתן). תחזור לספר לנו מה קורה, טוב

דגנילי

New member
תומכת בכולם..

אחי כבר שנה משוחרר מגיבעתי. אבל שהתגייס היו לו כאבים ברגל, הוא "התבייש להתלונן" בתחילה - אבל במהלך הטירונות הוא לא יכל לסבול יותר, והלך לרופא - הרופא הסתכל ואמר לו שזה כלום, כנראה שברי הליכה (למרות שהכאבים התחילו לפני הגיוס שעוד היה סטל"ן). אחי שוב לא רצה שיחשבו שהוא רכיכה - ובסיום הטירונות כשכולנו לחצנו עליו, הוא הסכים ללכת לקצין העיר. התברר שהיה לו גידול ענק ברגל - היה לנו חודש מורט עצבים, אבל בסוף זה היה גידול שפירי והוציאו לו אותו בניתוח של יומיים. ואז התחילו המלחמות: הוא נלחם להישאר בגבעתי ולא להיות ג'ובניק, היה לו חשוב להישאר עם האנשים ושישאירו אצלו את הנשק,אבל את אף אחד זה לא עניין. ורק בהתערבות עם ויטמין P - הוא הצליח להישאר ביחידה. אף אחד לא התחשב בו וזרקו עליו זין חופשי - נתנו לו משימות שלא בשבילו.. בקיצור לאף אחד, אבל לאף אחד לא אכפת ממך! אם לא תדאג לעצמך!! אף אחד לא יעשה זאת בשבילך! אני מקווה שזה סתם גוש שפירי ויוציאו אותו ובזה זה ייגמר. בריאות שלמה.

כחלחל

New member
אל תחכה לצבא

אם תוך יום יומיים לא הגעת לרופא מומחה אל תחכה יותר מידי. לך לרופא מומחה פרטי, קבל ממנו יעוץ על מה להתעקש מה להגיד ומה לשאול את הרופאים/אדמיניסטרטורים במערכת הצבאית. בדיקה כזו גם תוכל לשמש לך "מנוף" אם תזדקק להתלונן לדרגים גבוהים יותר להזיז דברים. נדמה לי שיש (או שפעם בזמני היה) מעין נציב קבילות בקרפ"ר - שווה לבדוק ולפנות במכתב מנומס ענייני אך תקיף אפילו ישירות לקרפ"ר.

מאמינה שיטפלו בזה במרפאה

יכול להיות שהמאמץ גרם לגוש , זה קורה לעיתים אבל יש שיכחות גבוהה בגיל הזה לבעיות שונות באשכים לכן נבדקים הגברים בצו 2 ובעת הגיוס ע"י רופא מקווה שהוא יעדכן בחופשה הבאה שלו מה עלה בגורלו

חזרתי ../images/Emo13.gif

טוב, קודם כל תודה לכולם על התגובות, חלק מהן קראתי רק עכשיו. למרות מה שחלקכם כתבתם, כבר ביום שני (יום אחרי שחזרתי לצבא) שלחו אותי לאורולוג במרפאה צבאית והוא הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד ואמר לי לקבוע אותה בעצמי וקבעתי אותה ליום חמישי. המפקדים קצת הרימו גבה שאמרתי להם שקבעתי תור בעצמי (זאת הייתה הוראת הרופא..) אבל שיחררו אותי לבדיקה כי הם הבינו שזה חשוב וראו כמה הייתי לחוץ. יצאתי יום חמישי, עשיתי את הבדיקה ולמזלי הכל בסדר. כמובן שבהתחלה חשבתי על הכי גרוע אבל התברר שזאת רק ציסטה או משהו כזה שלדברי הרופא זה בכלל לא מסוכן. החזרתי את התשובות לרופא ביחידה והוא אמור להעביר את התשובות לאורולוג להמשך טיפול. בינתיים הכל בסדר, תודה לכולם על התגובות והדאגה

למעלה