שלום לכולם! שאלות הגירה

ray2602

New member
שלום לכולם! שאלות הגירה

קצת רקע עלינו- משפחה של 6 נפשות, 4 ילדים בגילאי 3-10 שעוסקת בגידול צאן ובקר ובעלי אטליז.

אנחנו בענף כבר למעלה מ30 שנה ומדכא אם כי ריאלי לומר קבל עם ועדה שמאסנו בחיים בישראל בכל הנוגע לכך, מהרבה בחינות, קצרה המקלדת מלתאר.. כך שגמלה ההחלטה בליבנו לעזוב ולנסות מזלנו מחוץ לגבולותיה הזעירים של מדינת ישראל.
כאן נכנסות הקושיות- ריאלי לחשוב על חוות גידול בתחומי אוסטרליה? או שכדאי ללכת על כיוון אחר בכלל? אנחנו חושבים על מקום להשקעה

מישהו מעורה בסגנון חיים שכזה ?
אשמח אם יש למישהו תובנותו\או הכוונות בעניין.

ברוכים הבאים

אני אישית לא מעורה בתחום שאתם עוסקים בו, כך שיקשה עלי להשיא עצות פרקטיות. כמובן שגם קשה לומר לכם מה לעשות בנוגע ל"כיוון אחר בכלל" (מה בכלל אפשר לומר למישהו ששואל שאלה כזו?) וכנ"ל גם לגבי "מקום להשקעה" (איזה מקום? איזו השקעה? יש לכם כסף? מה המטרה בצעד כזה? וכו' וכו').
&nbsp
באוסטרליה בהחלט תחום גידול ומכירת בשר הוא פעיל, וממה שאני זוכר מדיוני עבר בפורום, אם יש לכם ניסיון ואתם מוכנים לעבוד, יש כל מיני מפעלים ומשחטות שתמיד שמחים לידיים עובדות. אני גם מכיר פה ושם ישראלים שהעבירו עיסוקים חקלאיים מישראל לאוסטרליה (מטע זיתים ובית בד, למשל).
&nbsp
זה מה שיש לי לומר בינתיים

ANZ1

New member
הערה קטנה (או גדולה)

בישראל הקטנטונת חקלאות זה עבודה של משפחה, כל "מושבניק" ישראלי קיבל 30 דונם מהמדינה, אני גדלתי במושב בשרון, והיה בחצר מחסן, קראו לו רפת, כי כשהקימו את המושב, כל משק קיבל רפת כזו עם 2 פרות.
הפרות הלכו מזמן, אבל נשאר המבנה עם השם.
גם החקלאים מסביב שהתמחו בפרות והיו מעטים כאלו בכפר ויתקין וכפר הס גידלו כמות קטנה של פרות.
ובגלל זה בישראל אפשר או היה אפשר לחיות מגידול פרות לחלב או בשר, כי יש מעט מאד בשר טרי לאיטליזים יוקרתיים והמחיר בשמים.
באוסטרליה וניו זילנד יחסי הכוחות והגדלים שונים לגמרי, חוות ענק, עם עדרים ענקיים, שכולם חיים על צמחיה, הפרות והבשר כולם "אורגנים" משמע צריך גם הרבה יותר אדמה, הרבה יותר פרות, הרבה יותר השקעה ראשונית והרבה יותר כח אדם, צירפתי קישור לחווה אחת שנמצאת למכירה בניו זילנד, יש מאות חוות כאלו למכירה באופן קבוע, זאת חווה קטנה, רק 500 הקטר (הקטר = 10 דונם), משמע 5000 דונם, עם מאות פרות, מבנים, אתם רוצים \ מסוגלים \ יכולים כלכלית להחזיק ולנהל חווה כזו ?
אגב, יש יתרון לניו זילנד על אוסטרליה, בגלל הגודל, חווה בניו זילנד נמצאת "יחסית" קרוב לעיר או ישוב נורמלי, באוסטרליה חווה חקלאית יכולה להיות במרחק כמה ימי נסיעה מישוב.
http://www.nzfarms.co.nz/2787685

למעלה