שלום לכולם.. שאלת מילואים

gurmanov

New member
שלום לכולם.. שאלת מילואים

לחמתי במבצע צוק איתן במשך 49 ימי מילואים, כעת קיבלתי זימון לשבוע מילואים (אימון) לדצמבר.
אני חייב להודות שאין בי כרגע את הכוחות הנפשיים והרצון לבצע את האימון הזה ואני מעונין בתקופת ״צינון״ לא קצרה עד הפעם הבאה שאלבש מדים. האם ישנו חוק מטכ״לי על פיו אוכל לוותר על הופעה לאימון (בעקבות מס׳ ימי המילואים הרב אותו ביצעתי) ?

תודה מראש על המענה,

איליה.

מחפצה

New member
הנה פקודות מטכל רלבנטיות לשחרור (זמני) ממילואים

יש כמה פקודות מטכ"ל העוסקות בנושא שחרור ממילואים
נראה שזו הפקודה הרלבנטית לשאלתך
31.0607 - ביטול או דחיית קריאה לשירות מילואים מסיבות אישיות, בזמן רגיעה
הנה הקישור שכדאי לקרוא והסבר על פקודה זו

http://www.army.co.il/page/154

כמו כן, לאלה שמעוניינים בפירוט נוסף:
מתוך פקודת מטכ"ל 31.0807 קריאת חיילי מילואים להתייצבות

שחרור מוקדם משירות פעיל ופיצול שירות
33. הוראות בדבר שחרור משירות מילואים שנתי, קיצור שירות מילואים שנתי, דחייתו או פיצולו ניתנות בפקודות האלה:-
א. דחיית שירות מילואים בזמן רגיעה מסיבות משקיות ולימודים בבתי ספר גבוהים - ועדות תיאום – פקודת מטכל 31.0603.
ב. דחיית שירות מילואים בעת חירום – פקודת מטכל 31.0605.
ג. דחיית שירות מילואים בעת חירום מסיבות אישיות - פקודת מטכל 31.0606.
ד. ביטול או דחיית קריאה לשירות מילואים מסיבות אישיות בזמן רגיעה - פקודת מטכל 31.0607.
ה. דחיית שירות מילואים מסיבות משקיות בזמן חירום - פקודת מטכל 31.0608.
ו. פיצול שירות מילואים, שחרור פעיל ושחרור מוקדם - פקודת מטכל 30.0315.
ז. דחיית שירות מילואים, קיצורו או ביטולו - תלמידים ומרצים בבתי ספר גבוהים - פקודת מטכל 31.0825.
34. ההודעה על ביטול שירות מילואים פעיל או על דחייתו, כאמור, תועבר למפקד יחידת המילואים ולקצין השלישות של הפיקוד, לקצין השלישות של החיל או לקצין השלישות של הזרוע. במידה שההודעה הועברה בעל פה תינתן תגובה, תוך שבעים ושתיים שעות, לכל היותר, במכתב.

את רוב פקודות המטכל אפשר לאתר דרך http://dover.idf.il/IDF/info/information_resources/pkodot/01.htm 
ואם לא אז כמובן גוגל.

בהצלחה ובהצדעה למילואימניקים שלנו.

guya72

New member
מילואים

האם ישנה הערה כלשהי ע ל הצו ? משהו בסגנון של : שירותך מותנה בחתימה...או משהו דומה ?
&nbsp

למעלה