שלום לכולם שאלת תם לי

• פותח הנושא dusa
  • פורסם בתאריך

dusa

New member
שלום לכולם שאלת תם לי

שלום לכולם, אני חובבת נגרות אך דלת אמצעים. עובדת עם ג'יגסו ומשייפת. ואיתם בניתי כוננית קטנה, ספה, ועכשיו בונה אי למטבח. אני שוקלת לקנות מסור נימה ואשמח לדעת למה הוא משמש (כך אדע אם הוא יענה לצרכי או לא). האם הוא יכול לחתוך בעץ בעובי 7-10ס"מ? בכל סוגי העץ? מה כדי לבדוק כשקונים כזה? למה לשים לב? אודה לכל תשובה ועזרה הדס

yulevi

New member
מסור נימה

לא יתאים לצרכיך ,מאחר והוא מיועד לעבודות עדינות בעיקר,בחלק ממסורי הנימה ניתן לנסר עד עובי 3 סמ.גם אני התחלתי עם ג'יגסו מברגה ומשייפת פשוטה,תעלי תמונות של היצירות עם הכלים שלך,מסקרן כיצד את בונה את האי

zvika f

New member
לבנות אי במטבח עם משור נימה

זה כמו לעשות ספונז'ה עם נירות טישיו זה כמו להכין סטייקים עם סכין גילוח זה כמו לנקש את העשבים בגינה עם פינצטה

dusa

New member
כבר ניקשתי פעם את הגינה עם פינצטה

עכשיו נשאר האתגר הבא.
המחשבה על מסור נימה נובעת מהרצון שלי ליצור כל מיני צעצועים לבני הקטן. לא בשביל האי במטבח.

yulevi

New member
כמה את מוכנה להשקיע

לצעצועים זה יכול להתאים תלוי עם איזה עץ את מתכוננת לעבוד,אני השתמשתי במסור נימה בעיקר להכנת פאזלים לנכדים,תשקלי אולי מסור סרט קטן אבל שוב תלוי מה את רוצה להנות ועם איזה עצים את מתכוננת לעבוד

milch

New member
מסור נימה

רוב מסורי הנימה חותכים עד 5 ס"מ עובי בתלות בסוג/קושי העץ. יש מסוריות עם צפיפות שיניים שונה לסוגי עצים שונים ודיוק ניסור. יש הבדל במה שמוגדר כעומק הזרוע שקובע את גודל הלוח שניתן לתמרן על השולחן של המסור, 40-50 ס"מ בד"כ. יש חשיבות לאופציה של הטית השולחן עד זוית של 45 מעלות. עדיפות לכלי שהמסוריות המתאימות הן בעלות פין לצורך קיבוע. מסור נימה מתאים לחיתוך חלקי צעצועים, פאזלים וכד'. ניתן לקנות התקן לג'יגסאו שהוא מעין שולחן קטן כאשר המסור מותקן מלמטה. יש מסוריות שהן יותר צרות (לא יותר דקות). באמצעות השילוב הזה ניתן לבצע עבודות כמו עם מסור נימה.

yulevi

New member
מניסיון עדיף

מסור נימה שהמסוריות ללא פינים כך המבחר גדול יותר,כמו כן לא מומלץ המתקן לג'יגסו הוא מעלה אבק אצל חלק מחברי הפורום.

yulevi

New member
רמי אפ אתה צריך לפרוייקט בודד

אשאיל לך את שלי,תבדוק באתר של ורשבסקי יש לו 2 דגמים

arsar

New member
מסור נימה -

בכיתה שלי ישנו מסור נימה שרכשתי לפני כ-17 שנים. הוא מאפשר עבודה במסוריות עם פינים וכן במסוריות ללא פינים. עובד אצלנו נון סטופ ועדיין במצב טוב. וכפי שאלכס אומר - אפשר גם לנסר בעובי עד כ-5 ס"מ, למרות שלא הייתי ממליץ על עבודה כזו שמאמצת מאד את המסור ושוחקת את העצבים. מסור זה מתאים בעיקר לסוג העבודה שהיינו עושים פעם בבית ספר עממי בשימוש בסנדביץ. מסור כזה נקרא באנגלית (כפי שצביקה כבר העיר) - Scroll Saw . אם רוצים לבצע גם ניסור לצעצועים וכדומה - יש לרכוש או ג'יגסו או מסור סרט קטן. כמובן קיימת גם האפשרות למסור דיסק שולחני. אבל - יש להזהר משנה זהירות בעבודה עם כלים כאלה ומאד כדאי להשקיע וללמוד סוג עבודה זה אצל בעל ניסיון. בהצלחה.

dusa

New member
העצים שאני רוצה לעבוד איתם

וכרגע הכל בגדר משאלות לב ופנטזיות בולי עץ בעובי של עד 10 ס"מ מאלון, אקליפטוס אורן וזית, ואשמח גם להתנסות ולהכיר עצים אחרים. ותודה על התשובה המפורטת

yulevi

New member
עם עצים כאלה

מסור נימה לא יעזור לך אלון הוא עץ קשה אקליפטוס וזית קשים אפילו יותר ,שאלת סקרנות מהיכן תשיגי בולי אקליפטוס וזית

dusa

New member
אני לא צריכה בולי עץ עבים או גדולים

מה שהופך את זה להרבה יותר זמין עבורי זית - מחבר שיש לו מטע זיתים אקליפטוס - מאיפה שנופל, רק צריך לדעת איפה
הכי קשה מבחינתי להשגה זה דווקא האלון שאני עובדת עם ענפים שמוצאת שנופלים בשמורת אלונים ליד הבית ואם יש לך רעיונות נוספים לאיפה אני יכולה להשיג אותם אז גם אשמח לשמוע

dusa

New member
אז איזה מסור כן יעזור?

שוב - לחיתוכים עדינים של צעצועים

zvika f

New member
גוגל -איזה מנוע חיפוש נפלא

תיכנסי לגוגל ותקישי scroll saw בלחיצת כפתור ייענו כל שאלותייך

dusa

New member
ועוד שאלה -

האם יש מקום שאפשר לבוא ולהתנסות בעבודה ממשית עם כלי עבודה כאלה ואחרים - למשל מסור נימה, גירונג, סרט, מקצועים וכו'? וכמובן, אם כן אז איפה? תודה

למעלה