שלום לכולם!!שבוע-טוב!!

g a l i 1 0 1

New member
שלום לכולם!!שבוע-טוב!!

מקווה שעברה עליכם שבת של מנוחה ושלווה!! קראתי את השרשור של ההכנות לשבת נראה שטרחתם המון כל הכבוד! סליחה אני עוד לא מכירה את השמות(סליחה מראש). מי שעובר דירה שיהיה בהצלחה! המון הצלחה לכולם!!!
))))))))))))))))))) שאלה: למה חרדים מקיימים וורט ובמה זה שונה מאירוסין? שבוע נפלא מלא ועמוס בבשורות טובות בע"ה!!!
אמן!!!!!!

שרונס21

New member
בגדול, וורט זהו הכרה בין המשפחות.

בו ההורים מסכמים כמה כל אחד נותן לזוג. כמין פגישת עסקים.... ארוסין זה יותר גדול... סתם ערב בשביל לקבל מתנות,להכיר את הבן\בת זוג למשפחה המורחבת... עוד ערב מיותר בעיני. (הנ"ל מתיחס לבני עדות המזרח. המצב שונה אצל האשכנזים, בו יש משמעות גדולה יותר לארוע) ו... ברוכה הבאה!

g a l i 1 0 1

New member
המון תודההההה

קודם כל,בוקר טוב~~~!!! דבר שני, רציתי לשאול מה המרחק_מבחינת הזמן) בין הוורט לאירוסין?? דבר נוסף, הבנתי שהרבה פעמים בתחתונות מארגנים לחתן ולכה כל מיני הפעלות באמצע החתונה?כמו מה למשל? ודבר לסיום, מישהו/י יכול/ה להמליץ לי על סידור(שכולל תהילים) והוא ממש מפרט מתי זו תפילה שקמים בה וכל מיני? המון תודה!!יום נפלאאאאאאאאאאאאאאאא!! ותודה על הברכות!יום טובבבבבבבבבבבב תבורכו~~!!!!
))))))))

תלוי באיזה מגזר מדובר

בדרך כלל מדובר בשבועיים שלשה, אין בזה כללים כמו במרחק בין האירוסין לחתונה שאז ישנם כללים די ברורים (במגזר החרדי לפחות). "הפעלות"? לגבי סידור, ישנם המון המון סידורים, שוב, תלוי במגזר, אם מדובר במגזר החרדי, הייתי ממליץ על סידור "בית תפילה" יש בו גם את ספר התהלים, כמובן תלוי גם בנוסח התפילה, אשכנז/ספרד/ספרדי. בהצלחה

g a l i 1 0 1

New member
שלום בחור כארזים...

תודה לך. אני מדברת על סידור בנוסח אשכנזי. הפעלות-משחקים בזמן הריקודים בחתונה. לא מוכר לך? יום מקסיםםםםםםםם

אם בחתונה חרדית עסקינן

בחתונות חרדיות אני יודע שבעיקר בעזרת נשים ישנן פעילויות מיוחדות, אצל הגברים ישנם לפעמים ריקודים מיוחדים כמו "פתחו שערים".. מעבר לזה לא ידוע לי.. לגיב הסידור, כמו שכתבתי יש את סידור "בית תפילה" שמופץ בכל הנוסחים.

candy77091

New member
יש הפעלות בחתונות לא מה שאמרו כאן

אלא -הצגה היתולית,מקהלות של נגיד אחיינים או ילדי המשפחה,זה מה שאני מכירה. ראיתי גם הפרחת יונים עם השם של בני הזוג קשור לרגליי היונים(2) יש כאלה שמביאים גם כל מיני הפעלות..לוליין וכו'..

שרונס21

New member
לגבי הפעלות:

באמת, כמו שבחור כארזים אמר, ההפעלות יותר מהצד של הכלה. יש זריקת סוכריות מהכלה לחתן (החתונה מופרדת כמובן... ) זריקת ביצים הריקות מתוכן וממולאות בנצנצים לתקרה. הן נשברות ומתפזרת האבקה. שערים- כאשר הכלה והחתן יוצאים מחדר יחוד הכלה מתקבלת ע"י חברותיה תחת שערים באגף הנשים. מה עוד?? אמממ... חבל העשוי ממפיות המונחות בשולחנות (אולי להזכיר לכלה חויות מהילדות??
) זהו בגדול מה שאני זוכרת. (לא הכל עשו בחתונה שלי.. יש דברים שהרגשתי דבילית, אז ויתרתי.....) לגבי הסדור: תפני לניק נועה IL מפורום דתיים ותבקשי הפניה לסדור מיוחד שכזה. היא תתן לך קשור לאתר המפיץ אותו.

לא רק החרדים עושים "וורט"

"וורט" זה טקס כזה שבא לעשות הכרות בין שני הצדדים כמו פגישת עסקים (מדברים על כסף, מי מביא מה וכו') ויש גם כאלה באותו מעמד שוברים צלחת, ואחרי זה, יש את המסיבה הגדולה שנקראת "ארוסין"\או "חינה" (או מסיבות... אצלנו היו שתיים - מסיבה לחברים ולחברות בבית ההורים של אישי, ולכל שאר המשפחה - חינה באולם)

לא רק חרדים:

וורט ידוע גם בשם "ביקושין". מין טקס חצי רשמי בו הורי החתן מבקשים את יד הכלה עבור בנם. הרעיון כמו שכתבו כאן הוא בעיקר היכרות בין המשפחות ודיוני הקשורים לסידורי החתונה, הסדרים כספיים וכיצא בזה. בדרך כלל לקראת סוף הוורט מודיעים לחברים על ההסכמה. אירוסין היא מין מסיבת הכנה בו שני הצדדים נותנים מתנות לחתן כלה ומכירים אחד את השני טוב יותר.

g a l i 1 0 1

New member
שלום לכם והמון תודה על התשובות!!!

ממש למדתי הרבה! כמה זמן זה מקובל להיות מאורסים? ומה לגבי ההפרדה, יש בינכם כאלה שעשו הפרדה מוחלטת בין גברים ונשים או רק בריקודים? ומה לגבי מוזיקה, זה תלוי עדה או שיש מוזיקה די קבועה? יום מקסים!!!

שוב תלוי במגזרים

וגם במגזר החרדי עצמו ישנם הבדלים רבים במנהגים, ישנם את החסידים, שגם שם ישנם הבדלים, למשל, בחסידות גור ועוד כמה הזמן המקובל בין האירוסין לחתונה הוא כשנה! אצל הליטאים והספרדים זה בערך שלש ארבע חדשים בדרך כלל. לגבי הפרדה, אצל החרידם ודאי הפרדה מוחלטת בכל מהלך החתונה. לגבי מוזיקה, שוב פעם תלוי במגזר ובעדה..

g a l i 1 0 1

New member
היי שוב בחור כארזים..

אהבתי את הכינוי שלך! ברור שבמגזר החרדי תהיה הפרדה מוחלטת. התכוונתי יותר לזרם הדתי. אגב,העניין של שבירת צלחת בוורט זה מנהג אשכנזי או ספרדי?

עוד1ת

New member
הייתי אומרת שהולכים לפי הבעל,

הרי בד"כ מנהגים והלכות אשה הולכת אחרי בעלה. אבל כיון שאני מכירה אישית זוג, הוא ספרדי והיא חצי חצי- שהולכת לפי אשכנזים כי אבא שלו האשכנזי- שכן שברו צלחת- אענה לך שכנראה תלוי מה מתחשק להם :) אולי בגלל שאירוסין הבחורה בד"כ עושה, והיא נוהגת כאשכנזיה, היא שברה? יכול להיות.

למעלה