שלום לכולם! שמעתי שיש כאן הרבה שעברו מעקף אחר

שלום לכולם! שמעתי שיש כאן הרבה שעברו מעקף אחר

שרוול?
אני עברתי שרוול לפני כחמש-שש שנים ועכשיו רוצה לעבור מעקף עקב עלייה במשקל.
האם יש כאן מישהו שהיה או נמצא במצד דומה לשלי?

אני לא באותו מצב - אבל יש לי המון המון שאלות

השאלות נובעות מכך שאני עוד מעט שנתיים לאחר ניתוח ומפחד, כמו כולם, מעלייה במשקל. מאוד חשוב לי להדגיש שמדובר בשאלות עבורי ולא בניסיון למתוח ביקורת:

1. מתי השרוול הפסיק לעבוד אצלך? מתי התחלת לעלות במשקל?
2. מה היה ה-BMI שנכנסת איתו לניתוח? מה ה-BMI שאיתו את עכשיו?
3. והכי חשוב: איזה עצות את יכולה לתת למשורוול כדי לא להגיע למצב של עליה במשקל?

אני מאד מודה לך על התשובות.

פחד

איש היגון, אתה מפחד לעלות במשקל?
האם זו תחושה שמלווה אותך זמן רב, או בעיקר לאחרונה?
האם אתה חש ברגרסיה מסוימת עם הזמן? נאמר אוכל יותר, קיבה מתרחבת, החשק עולה וכו.
אני שואל כי אתה מהווה מעין דוגמא אישית,
אז זו מעין הצצה לעתיד.

אז ככה

הסטטיסטיקה לא משקרת, לפי המחקרים שקראתי - אחרי 3 שנים לא מעט אחוזים מתחילים להעלות במשקל. אחרי 6 שנים 60 אחוזים מעלים שוב - נכון שלא את כל המשקל, אבל מעלים במשקל. לפיכך החשש תמיד היה קיים. ידעתי שבשנה הראשונה, 'שנת הקסם', אין מה לדאוג אז לא דאגתי.

הקיבה בהחלט מתרחבת ואפשר לאכול יותר. זה לא רק מהתרשמות אישית אלא גם הדיאטנית שלי אמרה לי שזה קורה. אני לא מתקרב לכמויות של פעם מן הסתם, ואפילו לא לכמויות של אדם נורמלי, אבל אני אוכל נניח 75 אחוז מאיש נורמלי. אף אחד לא פותח עלי עיניים בארוחה. מבחינת חשק - יש יותר חשק למתוק אבל זה אף פעם לא היווה בעיה מבחינתי וקוביה של שוקולד מדי פעם זה לא נורא. ליבי כתבה פה שאחרי שש שנים השרוול עדיין מגן עליה. גם אני מרגיש את ההגנה הזו אבל זה ממש לא כמו בהתחלת התהליך.

בחודשים האחרונים אני מאד מודע לאוכל, אני מנהל יומן אכילה וסופר קלוריות. לא רק כדי לא להשמין אלא גם כדי לא להרזות.
אני לא אוכל אוכל מטוגן או שמן - כלומר פעם בכמה זמן אני יכול לאכול שניצל או מעט צ'יפס, אבל בטח שלא באופן יומיומי או אפילו שבועי. אני משתדל מאד לאכול אוכל בריא ללא קלוריות ריקות. נכון, לפעמים אני אוכל פתי בר או שוקולד - אבל זה בעיקר בימים שבהם אני שורף המון קלוריות. כשאני כותב את השורות האלו, למשל, אני אחרי ארוכה של 18 ק"מ ואני בגרעון של 2500 קלוריות - אז היום אני בהחלט צריך וחייב לאכול שוקולד ופתי בר או מזון אחר שיש לו ערך קלורי מאד גבוה.

ככל שאני מגביר את הפעילות הגופנית שלי, באופן פרדוקסלי, אני צריך לשים לב יותר לתזונה שלי - אבל ככה זה אצל כל מי שעושה ספורט עצים ולא רק אצלי/ מנותחי שרוול.

אזעקת הרגעה

השרוול אצלי לא נעשה כמו שצריך
זה לא אמור לקרות אצלכם.
אבל לשאלתך, היום אני bmi35 , לא זוכרת ה היה הbmi כשעשיתי שרוול
אבל ירדתי 50 ועליתי 25.
אחרי 4 שנים התחלתי לאכול הרבה, ממש כמו פעם כמעט אותו הדבר בכמויות אבל בהחלט אותו הדבר במתוקים ושטויות.
עצה- לא להיכנע, גם אם עליתם קילו זה לא נורא להמשיך לעשות דיאטה...

יש מישהו שעבר כאן מעקף?

תודה רבה

המון המון תודה על המענה.

אבל שאלה נוספת - מה זאת אומרת השרוול לא נעשה כמו שצריך?

ליבי3617

New member
לפי הידוע לי אין

אני חושבת שבפייסבוק יש קומונת מעוקפים בניהולה של פרי, מנותחת מעקף.
פעם הייתה גם בתפוז קומונה.. הם עברו לפייס.

מה זאת אומרת כמעט אותו דבר בכמויות?
לגבי ממתקים ושטויות - זה אפשר בלי סוף. אני יכולה להוריד חבילת במבה וחבילת שוקולד באותו מעמד בלי שום בעיה (ואחר כך גם עוגה או משהו בסגנון).
ברור שאני לא מרשה לעצמי.
אגב אם אנסה לאכול מנת דג או אפילו סנדוויץ' זה לא יעבוד. מתוקים וחטיפים כן.
כל שעה לאכול - בטח שכן.

עליתי בתקופות גם 7-8 ק"ג.

אבל אצלך מעניין מה באמת קרה שהקיבה התרחבה ולמה העלייה במשקל הייתה רק לאחרונה.

ecohen11111

New member
שאלת הבהרה

למה אתה מתכוון כשכתבת: " השרוול אצלי לא נעשה כמו שצריך"?

למעלה