שלום לכולם, תגידו זה נורמלי?

שלום לכולם, תגידו זה נורמלי?

עשיתי בדיקת שתן והיה לי שם חלבון רבבבבבב. ככה הבנתי מהבדיקה וכך גם הרופא אמר. עכשיו לא הבנתי כלום מהרופא הזה, אני יודעת שחלבון רב בשתן זה בעיה בכליה , אני טועה??..... הרופא טוען שאם לא שורף לי כשאני עושה , אז אני צריכה ללכת לרופא נשים. מה הקשר?????? לא הבנתי כלום. אולי מישהו יסביר לי. המון תודות מראש.

Avraham F

New member
מה זה נורמלי

לאמא, חלבון בשתן, מצביע לרוב על בעיה כלייתית. הרופא שאליו פנית הוא נפרולוג או סתם חובב ? אין קשר בין צריבה או אי צריבה בהשתנה לרופא נשים. את בטוחה שהוא בכלל רופא? הוא לא יודע מה משמעות של חלבון בשתן ? סליחה על ההתערבות, אבל תלכי לנפרולוג אחר ! בריאות טובה יותר.

שלום לך והמון תודה,אני ידעתי את זה

כי אני יודעת שיש לי בעיה בכליות. הייתי המומה שהוא אמר לי ללכת לרופא נשים. לא, זה לא נפרולוג, זה רופא משפחה שאני לא הרבה זמן אצלו , ( נראה לי שהוא כמו הקודם, לא יודע כלום, מסתבר). אלך שוב לאחר כל התשובות של הבדיקות לנפרולוג.( מזל שהנפרולוג אצלנו הוא מעולה). בנוסף לזה יש לי גם בעייה נוספת: חוסר ברזל, סובלת בשנה האחרונה מאנמיה . תמיד היה לי תוצאות טובות בבדיקת ברזל, הבנתי שהבעיה נוצרת כשיש בעיות בכליות. המון תודה לך .

Avraham F

New member
חוסר ברזל

לאמא, 1. אל תשכחי להגיד לנפרולוג מה אמר "רופא" המשפחה. 2. הנפולוג יתן לך תרופות לתוספת ברזל/טיפול באנמיה. (אגב, ללא קשר, ברזל נמוך הוא אחד מסימני הריון). שרק תהיי בריאה, (רופא משפחה עאלק),
בריאות טובה יותר וחג שמח.

חחחחחחח הצחקת אותי.../images/Emo6.gif

רופא משפחה עאלק. אני מטופלת בכדורי ברזל. הריון אין סיכוי. תודה רבה לך. רק בריאות לכולם אמןןןןןן. חג שמח.

D o r o t h y

New member
אולי בדיקה גיניקולוגית היא לא לגמרי מיותרת

לפעמים מגלים שחלות פוליציסטיות או ציסטות אחרות שיכולות לגרום לרמת חלבון גבוהה בשתן.

Avraham F

New member
לדורית

כאשר רופא משפחה, מעדיף חו"ד מרופא נשים על הפנייה לנפרולוג, כאשר הסימפטומים: הפרשת חלבון גבוהה (ולא פתאומית), אנמיה וחוסר ברזל מטופל והשתנה מרובה, כאשר ידועה כבר מחלה כלייתית במשפחה, לדעתי, הרופא דילג על יותר מכמה שעות לימוד, מהקורס בנפרולוגיה. כאשר הפציינטית טוענת שאיננה בהריון, למה להמציא לה מחלות חדשות ? US כליות, היא בדיקה עם מהימנות גבוהה לנושא. או אולי עלויות הבדיקה/הסריקה, יקרות לקופה ? דורית, ממני, חג פסח כשר ושמח, עם בריאות טובה יותר, השתלה קרובה ומוצלחת

היי אברהם, הכל נכון חוץ מזה שיש מקרה במשפחה.

אין לנו תודה לאל מקרה במשפחה. הבדיקה שאתה מתכוון, זוהי בדיקה שרואים כמה כל כליה מתפקדת? אם כן אז עשיתי אותה לפני כמה חודשים ואז גילו שהכליות שלי חולות. בהתחלה גילו את זה באולטראסונד כליות. נזכרתי במשהו שכבר סיפרתי לך בעבר אם אני לא טועה, הוא גם חוסך למכבי בהפניה לדיאטנית נפרולוגית. הוא לא הרופא היחידי , אורולג אמר שמגיע לי לאחר ששאלתי אותו, ועוד הוא אומר תבקשו ואל תגידו שאני אמרתי לכם( לי ולבעלי הוא אמר). הלכתי לנפרולוג והוא אמר שכן מגיע לי והוא גם לא נתן לי, רופא משפחה טוען הם המליצו שהם יתנו לך והנפרולוג אמר שהרופא משפחה יתן לך. פשוטטטטטט בושה.

Avraham F

New member
קחי עיצה

אמא, 1. תגידי לנפרולוג שאת לא יודעת מה צריכה להיות התזונה שלך. 2. בקשי ממנו הפנייה לתזונאית נפרולוגית מהקופה. 3. תוסיפי לבקשה להפנייה מכתב בו את מטילה אחריות, לגבי מצבך הרפואי המתדרדר על סירוב הקופה להפנותך לדיאטנית נפרולוגית. אל תשכחי לכתוב למטה, "העתק לנציבת הקבילות ל"חוק ביטוח בריאות ממלכתי" 4. פני בתלונה לנציבת הקבילות ל"חוק ביטוח בריאות ממלכתי", עם כל הסיפור. (ראי קישור מצ"ב). אפשרות נוספת: או בקשי מהרופא הפנייה בגלל מצב רפואי גרוע, (חוסר תיאבון, חולשה צמרמורת עודף נוזלים והרגשת עילפון וסחרחורת אנימיה ועוד) לחדר מיון או למחלקה נפרולוגית בבית חולים (שם יש גם דיאטנית). טופס 17 אם לא יינתן לך, תגידי בקופה שאת מתכוננת לפנות אל: נציבת הקבילות ל"חוק ביטוח בריאות ממלכתי", עם כל הסיפור. אני בטוח שזה יעבוד. בריאות טובה יותר.

דורית שלום לך, מה שלומך.

הבנתי שאת לפני השתלה. המון הצלחה. רק בריאות וכל טוב לך. חג שמח.

למעלה