שלום לכולם תיקרא זה חשוב

tanay111

New member
שלום לכולם תיקרא זה חשוב

הסמים תופסים אותך בכל מקום . אנחנו שומעים על הבעיה מכל עבר , איך לא עושים הרבה על מנת למגר את התופעה . אני נתקלתי לראשונה בסמים בגיל מוקדם מאוד . במקרה שאני יספר לכם אליו שמעתי אליו בתוכנית הרדיו של אייל מדני שמשדר ברדיו המוצי שבת בשעה 23:00 ברדיוס 100 לב המדינה ובכל יום רביעי ברדיו 91 קול הרגע ממליצה לשימוע את התוכנית , אייל מדני עזר להרבה נרקומנים , ופועל הרבה בשביל למגר את התופעה . התקשרה אליו אימא של בחור בן 35 שמשתמש בסמים למעלה מ20 שנה . כבר בגיל 13 , נתקל בסם לראשונה ומאז ניסה מספר פעמים להיגמל איך לא הצליח . הוא נפל למעגל המוות וקשה לו מאוד לצאת ממנו . למעגל הזה לא נופלים לבד , אוספים איתנו את האנשים שהכי חשובים לנו , את המשפחה החברים וכל הסובבים אותנו . לאט לאט נוטשים אותנו ומה שנשאר זה רק אנחנו והסם . אותו בחור חיי עם הריו המבוגרים . יש לו 2 אחים איך הם ניקו איתו כל מגע . רק הוריו נותרו עימו וגם הם כבר לא מצליחים להתמודד איתו ועם המחלה שהוא נגוע בה . הוריו סילקו אותו מספר פעמים מהבית אך בכל פעם מתגבר על אימו הרגש האימהי והיא מחזירה אותו הביתה . כעבור כמה ימים הוא חוזר להיות אלים ותוקפני ודורש כספים ושוב הוא מסולק מהבית וכך הם חיו למעלה מעשרים שנה . לפני כמה ימים סיפרה אימו של הבחור היה צריך את הסם שלו ולאחר שמכר כבר את כול רכושו הפרטי פנה שוב לאימו ודרש ממנה עוד כספים על מנת לקנות סמים . האם , שלא נותרו לה כספים , התחננה בפניו שיוותר לה הפעם כי אין לה כסף לתת לו . הוא לא ויתר , הוא הרי חולה וצריך את הסם כמו אויר לנשימה . הוא החל להכות את אימו עד זוב דם. האם נכנעה ופנתה לחדר השינה , פתחה את קופסת התכשיטים והוציאה משם שרשרת זהב שקיבלה אותה מתנה מאימה ז"ל מעבר לערך הכספי , לשרשרת היה ערך סנטימנטאלי רב והאם בלית ברירה נאלצה לוותר עליה וזאת כדאי לרצות את בנה . הוא לא היסס , לקח את השרשרת ורץ למכור אותה תמורת סמים . האם התקשרה לאייל מדני והתחננה שאייל יעזור לבנה . אייל מדני הכניס את הבכור למרכז גמילה ואני מקווה שאכן הוא יצליח להתגבר על המחלה הנוראית הזו שנקראת התמכרות לסמים ויגאל את משפחתו ואת עצמו מהייסורים אותם הם עוברים יום אחר יום . לפעמים המחלה הזו מובילה אותנו לדרך ללא מוצא ולא כול מי שניכנס לגמילה , יוצר נקי ונשאר כך . המציאות שלנו קצת שונה . אז לפני שאתם מחליטים לנסות את הסם , קראו שורות אלו ותבינו עד כמה במחלה הזו קשה , כמה אתם מקריבים למענה וכמה קשה לצאת ממנה ולעלות על דרך . שלכם טניה רק להיום 43 יום נקייה בזכות הכוח העליון המשפחה והחברים .

טניה, כשאת כותבת "נחשפים לסמים"

באיזה אופן בדיוק נחשפים אליהם? אם את רוצה להזהיר מפני השימוש הראשון , כדאי להוסיף כאן איך צריך לנהוג כשנחשפים, לדעתי.

tanay111

New member
נכון את צודקת נורית

ותודה על העזרה בכתיבה אני גם עולה חדשה וקשה לי אבל ללר ספק תודה לך צריך לשנות את זה

לא קשור לעברית, נשמה

קשור לזה שזה חשוב ומעניין לדעת איך נתקלים בסמים בפעם הראשונה ומה כדאי אז לדעת . בקיצור, המפגש הראשון עם הסם. איך הוא מתרחש, למה משתמשים, למה לוקחים את הפעם השניה....כל זה. תודה ובהצלחה

ruti9

New member
היי טניה

יחסית לעולה חדשה את ממש משתדלת וכותבת יפה

tanay111

New member
תודה רותי ../images/Emo24.gif

המון המון תודה

למעלה