שלום לכולם

Just me1990

New member
שלום לכולם

אני סטודנטית לפסיכולוגיה שנה א' לאחר התלבטויות רבות אני די בטוחה שאלך ללמוד עבודה סוציאלית קלינית ז"א אצטרך לעשות הסבה..אך יש משהו במטריד אותי..אני סובלת מחרדה חברתית ואני לא מפסיקה לחשוב איך אני אוכל להיות מטפלת?זה אפשרי בכלל?
זה מתסכל אותי כי זה הדבר היחידי שמעניין אותי.כל הזמן חושבת מה אעשה כשאסיים את הלימודים ..איפה אעבוד..הרי אין לי את התכונות של האסרטיביות וכל מה שנדרש במקצוע הזה.
אולי לפנות לתחום אחר?:/
אם מישהו היה במצבי כמובן אשמח לשמוע ובכלל דעות של אנשים.
לילה טוב..

אמיתמי

New member
לימודי פסיכולוגיה

יכולים להוות לחץ איום, בשל הפרפקציוניזם שהם דורשים, וגם הנבירה בנפש. זה יכול להוות טריגר למצבים נפשיים לא פשוטים. דבר ראשון , אני ממליצה ללכת לטיפול. אם את לומדת באוניברסיטה, יש שירותי יעוץ לסטודנטים, שנותנים טיפול מוזל, אני מאוד מאוד ממליצה לך לעשות את זה. לגבי המשך לימודים, נשמע שיש לך עוד זמן לזה. אבל כדאי שתפני ליעוץ, כדי לעבד גם את החרדה החברתית וגם את הקשיים שמן הסתם הלימודים אינם מסייעים להרגעה שלהם.

לילית462

New member
טפלי בעצמך ואז תוכלי לטפל באחרים

יש מגוון שיטות שהן יעילות לטיפול בחרדות בכלל ובחרדה חברתית בפרט. מצאי לך מטפל מתאים שיעזור לך להתגבר על הנושא.

איך את מסתדרת בלימודים עם החרדה שלך?

Just me1990

New member
תגובה

כן אני חייבת למצוא מטפל ולהתחיל כבר טיפול בתקווה שזה יעזור..לפחות קצת.
בלימודים בסדר .אני מכירה 2 בנות אז אני איתן בהפסקות אבל אם לא הייתי מכירה אותן לפני אז המצב היה על הפנים.בספק אם הייתי מצליחה ליצור קשרים חברתיים.

אמיתמי

New member
לא יודעת אם חרדה חברתית מוכרת לך מהעבר

אבל בתור סטודנטית פסיכולוגיה בעברי, אני יכולה בהחלט להגיד שאת נמצאת במקום לא קל. מדובר בלימודים קשים ובאוירת לימודים מאוד מאוד תחרותית ופרפקציוניזם.לא מדובר בחוג חינוך או אפילו עבודה סוציאלית. אלא בחוג מאוד קשה. אם הגעת עם חרדה חברתית מ"הבית", זה לא יפתר מעצמו. מחזקת את ידייך ללכת לטיפול וגם חשוב לי לציין שיש משהו סביבתי שלא מאוד עוזר לך.

מחזקת את ההמלצה ללכת לטיפול

ברוב מוסדות הלימוד יש גם טיפולים מוזלים בדקאנט הסטודנטים, כדאי לך לבדוק את זה.

KFIRB

New member
האם רופא חייב להיות בריא?

האם דיאטנית חייבת להיות רזה? כזו שלא חוותה השמנה?

בדר"כ המטפלים או העובדים במקצועות הטיפול שהיו גם בצד השני של המתרס הם בעלי רגישות הבנה ומקצעיות טובה יותר

לילית462

New member
נכון, רופא לא צריך להיות בריא אבל

הוא צריך להיות מספיק בריא בשביל שיהיה מסוגל לטפל בחוליו.
מה שדיברנו בשרשור אחר - השאלה אם מתפקד או לא מתפקד

KFIRB

New member
או האם האדם משליך את הקשיים שלו

בחדר.

הרי אנחנו הכלי, בניגוד לרופא המשתמש בתרופות, באיזמל, אנחנו כאן הכלי.

יש לי כרגע מרצה מדהימה , שמעודדת אותנו למבט פנימה, ולשתף אותה במייל פרטי, אישי על האינטרוספקטיביות הזו, אני יכול להגיד לך שהחושפנות הזו בפני עצמי לימדה אותי יותר מכל ההדרכות ושכלול הכלי בטיפולים כאלו או אחרים.
תהליך המקביל הזה, הוא תהליך נכון שכן הוא גם בודק איפה המטופל, המפגש בהרצאה פוגש אותנו, וכיצד ניתן לסייע למטופל בשני אופנים- האחד כיצד אנחנו היינו מתמודדים, והשני כיצד אנו מונעים מעצמנו לזלוג לחדר הטיפול.

יש סטודנטים שמאוד התנגדו לשיטה הזו. אני אישית לאור מה שכתבתי בשרשור הקודם, בדקתי עם המרצה עד כמה הסביבה היא בטוחה, והיא מצידה עשתה ככל שאפשר שהסביבה תהיה בטוחה מצידה (אין ציון על המטלות, קיימת סודיות בינינו והכל נשאר אצלה ועוד).

זה תהליך חושפני אך לא פחות מכך, גם מלמד ומעמת ומאמת.

אמיתמי

New member
אבל מדובר בסוג של תהליך שצריך לעבור

כדי להיות מסוגל לסייע לאנשים. מטפל יכול ללקות בחייו בדכאון, בפוסט טראומה וכו' או להתמודד עם חרדה חברתית, אבל חשוב שיהיו לו הכלים להבין מה קורה לו. כשמדובר בסטודנטית שנה א', חשוב מאוד שחלק מתהליך ההתפתחות המקצועית שלה, יכלול גם טיפול, אחרת א. היא לא תשרוד ברמה האישית ב. לא תתכן התפתחות מקצועית. מסכימה מאוד, שיחד עם טיפול אישי, ולמידה, יכולה להתהוות אישיות מקצועית מאוד מאוד יחודית ומתפקדת. אבל דרוש כאן תהליך.

לא חייבת

להיות רזה, אבל כן רצוי שתהיה אחת שהתנסתה פעם בדיאטה כלשהיא. זה יעזור ללקוחות שמולה לראות דוגמא.
הדייטן שלי לדוגמא אמנם חטוב אך הוא כך בזכות אימונים רבים של ספורט שממנו קיבלתי טיפים רבים שמאוד עזרו לדיאטה שלי.
רופא לא חייב להיות בריא אבל רצוי שיישם את הצעות הבריאות שלו גם על עצמו.

למעלה