שלום לכולם...

• פותח הנושא aqz
  • פורסם בתאריך

aqz

New member
שלום לכולם...../images/Emo112.gif

אני חדש בפורום, ורציתי את עצתכם בנושא אופרה... אני מאוד רוצה ללכת אבל אני לא מבין בזה שום דבר...מי טוב, מה טוב וכו'... לכן, לאיזה אופרה הייתם ממליצים לי ללכת אם יתאפשר כמובן....ומה ניתן לראות בימים אלו? תודה תודה שי

L m a o

New member
נהנים הרבה מאופרה שמכירים

לכן אני ממליץ לך לשמוע קודם אופרות.. אפשר להתחיל ממוצארט וורדי.

xMaShin

New member
ממממ אני אוהב:

מאוד אוהב את "יבגני אונייגין" של צ'ייקובסקי - גם שמתי לב שיש חלק מאחת המערכות השבוע ב"קול המוסיקה" אז תבדוק בעיתון מתי זה. וגם את ורדי - אתמול היה ב"קול המוסיקה" בשעה שמונה את Pavarotti שר אופרה שלו.

L m a o

New member
אופרה מדהימה- מנגנים אותה בארץ

לא זכור לי איפה, ראיתי פרסום.

יבגנני אונייגין

תוצג בעונה הנוכחית באופרה הישראלית, אאל"ט זו האופרה האחרונה העונה, אז נדמה לי שזה יהיה בסביבות יוני. בינתיים מבחינת אופרה - בתחילת ינואר תעלה "כוחו של גורל", בסוף ינואר או פברואר מבצעים בפילהרמונית את "אאידה" (שתיהן של ורדי). ובהזדמנות זו - ב-8/1 בביה"ס למוסיקה באונ' ת"א תעלה האופרה הקאמרית החדשה "חוות החיות" של מתן פורת (בינתיים יש תאריך רק להופעה אחת, כנראה שיהיו עוד), וב-17/1 ביצוע חצי מבוים של "האיפרסריו" (מוצרט). יותר בקרוב - 21/12 הופעה אחרונה (לבינתיים) של "כתמ". עוד לא ראיתי אבל שמעתי רק דברים טובים.

yonti261

New member
תראה את

"דידו ואנאיס" באופרה הישראלית.האופרה נפלאה,בייחוד הקינה של דידו שחותמת את האופרה.את ההפקה לא ראיתי עדיין.עוד משהו ששוה ללכת אליו היא האופרה "המסע לריימס".מומלץ לשמוע דיסקים של אופרות חוץ מללכת להופעה חיה,שזה למרבה הצער יקר מאוד.אם תרצה אני אתן לך המלצות לדיסקים של אופרות עם ביצועים מומלצים.כדאי לך גם לקרוא את הספר "אופרה" של שלמה הד,שמתאר את הזרמים האופראיים ומביא את עלילתן של 120 אופרות.

GustavM

New member
../images/Emo45.gifמצטרף בחום להמלצה על הספר של שלמה הד

ספר מאוד נגיש וידידותי, שמהווה מבוא נהדר למתחילים בעולם האופרה. הספר מאוד מאוד עזר לי כשרק התחלתי להקשיב לאופרה. לא חייבים לקרוא את כל הספר בבת אחת, מספיק לקרוא כל פעם פרק בהתאם לחשק ולעניין.

aqz

New member
תודה רבה לכולם!!!

אחזור לספר חוויות בקרוב... שבוע טוב לכולם

למעלה