שלום לכולם
שאלה לי...

kitsi666

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif שאלה לי...

האם נדרשים אישורים לבניית גג רעפים קטן מעל לדלת הכניסה למרות שמדובר במשהו דקורטיבי בלבד?

איריסג

New member
היחידים שיכולים לתת תשובה מוסמכת

נמצאים במחלקת רישוי בניה במועצה המקומית או בעיריה שבה אתה מתגורר.

בינא

Member
אין דבר כזה "היחידים שיכולים לתת"..

עם כל הכבוד לידע הרב שצברת ועדיין את צוברת לאורך התכנון והבניה של ביתך הפרטי, לפעמים תשובותיך אינן בדיוק משרתות את המטרה ו/או עוזרות לשואלים, אלא, איך להגיד בעדינות וחס וחלילה בלי לפגוע..."עשויות להטעות" הפקידים היושבים ברשויות השונות אינם ה"אורים והתומים" של הידע בנושאי התכנון והבניה. תקנות התכנון והבניה נמצאות אצל כל מי שעוסק בתכנון והגשה לרשויות ובדרך-כלל, אם יש מישהם שמתמצאים היכן לחפש אם התקנות מתאימות או לא למוצע, הם מהנדסי הועדות. אלו שמתחתם, לוקים בדרך-כלל בהבנת הנקרא, נותנים פרשנויות שונות ומשונות לתקנות, שבדרך-כלל מטעות במקרה הטוב וגורמות להוצאות מיותרות במקרה הרע. מניסיוני לאורך השנים, כמגיש בקשות לבניה מזה שנים רבות בועדות בנין ערים בכל הארץ, אין מה ללכת לשאול ברשות המקומית, אלא כמוצא אחרון בהחלט. עדיף לברר בפורום זה, בפורום שיפוץ ובניה, פורום אדריכלות ואפשר כמובן גם לברר אצל אדריכלים ומהנדסים העוסקים בהגשות, אצל מפקחי בניה ומלוי בניה מקצועיים מכל הסוגים. באשר ל"יחידים שיכולים לתת" - יש בעיה עם העברית...כי אין דבר כזה "יחידים". יש "יחיד", יש "יחידה" ויש "יחידות" בצבא, אבל "יחידים" = כמה / קבוצה, או אולי התכוונת "אחדים"(?) = יחידי סגולה כאלה, כי זה הם במפורש לא!

איריסג

New member
כמה מילים מיותרות

ועוד שיעור בעברית - כדי להראות (כרגיל) שאתה הכי חכם... אתה מייעץ בחוסר אחריות מוחלט להעדיף התייעצות בפורום אינטרנטי (שכבודו במקומו מונח) - ולא ללכת למי שמוסמך. מועצה מקומית, מהנדסי וועדות - וואט אבר... אני משערת שהשואל קצת יותר אינטילגנטי מהקרדיט שאתה נותן לו והוא הבין שתשובתי התכוונה לכך שבענייני רישוי (שמשתנים ממועצה למועצה, ע"ע הארונות של כתר שאתה ממשיך להתעקש עליהם) - יש לקבל ממי שבסופו של דבר יבוא וייתן את הקנס במידה והדברים לא נעשים כפי שקובעות התקנות. האם כאשר האיש ישקיע כסף, יבנה את הגגון ויחטוף קנס - אתה תשלם לו את הפיצוי? אני מעדיפה להאיר את עיני השואל שלא כאן המקום לקבל תשובה חד משמעית. אתה מעדיף לכתוב תילי תילים של מילים - שבשורה התחתונה שלהם עשוי להיות נזק לשואל. מה עדיף?

בינא

Member
תקנות הבניה נכונות לכל הארץ!

כל הועדות עובדות עם אותן תקנות. זה מה שמאפשר לאדריכלים לתכנן בכל הארץ. על מילים מיותרות ומרובות , ללא ספק, לך הבכורה. עם כל הכבוד ל"קנסות" שיכולים להטיל, ניתן גם להתנגד להם ולבטל אותם. חלק מעבודתי כרוך ב"קנסות" כאלה וחלק מתפקידי "להוכיח" לקונסים כי טעו. מה לעשות? במקרה זה אין צורך לשאול את הפקידים, אפילו אם יש להם כח לקנוס. גם בנושא הארון של כתר ניתן להוכיח שהקנס לא היה במקום ולבטלו. נכון, אני מתעקש על-כך, כי בניגוד לך, אני יודע על מה אני מדבר מהרבה מאוד ניסיון. כבעל מקצוע בתחום, אני גם מוצא חובה להמשיך ולהסביר, גם למי שלא מוצא חן בעיניו. הציטוטים שהובאו על-ידי בתשובה היו מתקנון התכנון והבניה, תיקוני 2002 בנושא סטיות מקוי בניה. לא כולם מכירים את הנושאים האלו ולכן אנשים כמוני שמטפלים כמעט כל חודש בבעיה כזו, יש להם את הידע והניסיון להודיע גם מעל גלי הפורום הנכבד הזה שאין מצב, אם נוהגים בהתאמה לתקנות, שרשות מקומית יכולה לקנוס אדם שביצע התקנה של אביזר כמו גגון או העמיד ארון /מחסן גינה בשטח שלו ואם נקנס, יש למי לפנות כדי לבטל את רוע הגזירה.

בינא

Member
לא נדרש אישור לגגון דלת כניסה

על-פי תקנות הבניה, בתנאים הבאים: 1 - הגגון מתחיל ונגמר מעל גובה של 2.40 מ' מפני הקרקע/משטח הכניסה 2 - אורך הבליטה של הגגון לא יעלה על 3 מ'. 3 - מרחק הגגון מגבול המגרש לא יקטן מ-0.6 מ'. לגגון אסור שיהיו עמודים, הוא חייב להיות תלוי על המבנה. אסור שיהיו לו קירות צד משום סוג. המלצה חמה - לבצע את הקונסטרוקציה מפרופילי מסגרות ולא מעץ. אפשר אח"כ לצפות בעץ , אם מאוד רוצים אבל צריך לצבוע אותו כל שנה.

kitsi666

New member
תודה רבה וצר לי שגרמתי לויכוח../images/Emo140.gif

כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי ולכן אני מוסיפה תמונה של המקום אותו אני רוצה לסגור ברעפים. אני שוב מודה לכם

בינא

Member
אכן ההסבר לא תאם את התמונה

אבל הויכוח לא נסב על ההסבר אלא על העיקרון. במידה והגגון בתמונה הוגש כגגון שטוח בהגשה להיתר בניה ועכשיו את מבקשת לשנות את הגגון לגגון מכוסה ברעפים, זה נחשב לשינוי שעליו יש להגיש תוכנית שינויים, כמו על כל שינוי חיצוני אחר, אפילו בגודל חלון. אין כאן בעיה של תוספת שטח אלא שינוי צורה חיצונית. מסר נשלח בנוסף לתשובה זו.

למעלה