שלום לכולם...

Honey girl17

New member
שלום לכולם... ../images/Emo13.gif

הייתי רוצה לשאול אותכם,
למה אתם מגדירים את עצמכם חרדים בעל כורחכם? למה אתם מרגישים כך?
מי מכריח אותכם?
ומאיפה באה פתאום הגישה הזאת? אני הרי מניחה שלא הרגשתם כך מהיום הראשון בו נולדתם למשפחה חרדית או נקלעתם למצב בו כל משפחתכם חזרה בתשובה. אשמח לתשובות עינייניות
ערב טוב וסופשבוע רגוע :)

פשוט מאוד

ברגע שהגענו למסקנה שהחרדיות/הדת היא שקר אחד גדול ורק בגלל הילדים/ההורים/החברה אנחנו לא יוצאים לגמרי, מאותו רגע אנחנו נכנסים תחת הגדרה של חרדים בעל כרחינו!הלוואי ונזכה לצאת מזה מהר...

Honey girl17

New member
אולי הדת בכללה נכונה,

ואילו הדרך בה חונכתם לא היתה מתאימה לכם? בגלל זה עוזבים את הדת? לי זה נראה שזה בא ממרמור. ואתה יכול לצאת מזה כל רגע! אפילו עכשיו! מי מחזיק בכם?! אפילו הקב"ה נתן לכם בחירה חופשית! אז שההורים שלכם יעשו לכם פוזות?

בחירה חופשית?

איזה בחירה חופשית יש בדת כשמבטיחים לך גיהנום אם תבחר לעשות עבירות?

../images/Emo45.gif|דבש|

היהדות לטעמי מקסימה, לא כך ה"בעלות על אלוהים" שלוקחים על עצמם כל הזרמים, כל אחד וה"אמת" או ה"אלוהים" שלו. כל זמן שפחד וצורך בשליטה מקופלים בתוך אותם זרמים, וכל זמן ששוללים את אותה בחירה חופשית שיש לאדם מעצם היותו, בשם "דת" כזו או אחרת, הרי שזה מה שקורה. מלחמות של אגו ויוקרה, ולא שום דבר שקשור ביהדות "המקורית". למען הסר ספק - אני חילונית שמאד אוהבת את היהדות.

אJוכי

New member
התשובה שלו, קצת דמגוגית

הוא צודק בהנחה הזו, שהבחורה השואלת נוצריה, היות וככה נולדה... אבל אין בכך תשובה לשאלה. על השאלה מה עם אתה טועה, יש כמה אפשרויות... למשל, אני אהיה מאוכזב... או למשל, אני לא אהיה מאוכזב, כי הלכתי עם אמת שהייתה נראית לי.. זה למעשה מה שכל אחד צריך להגיע בינו לבינו, לדעת מה האמת הפנימית שלו. עם מה הוא באופן אישי מרגיש שטוב ונעים לו ללכת ולחיות.. גם רגעים של קושי, ואפילו משברים ופריצת גבולות כאלו ואחרים. אינם מהווים סתירה לאמת הפנימית, ולדרך אותה האדם רואה כנכונה עבורו. בדיוק כמו שכשאדם חולה, הוא לא הולך לעבודה.. אדם יכול לומר לעצמו שברגע קשה הוא מתרפה... זה עדיין לא אומר שהוא איבד את הדרך. ומי שמרגיש נוח לבדוק דרכים נוספות, גם זה לגיטימי. וגם זה יכול לבוא ממקומות כאלו ואחרים בנפש, בניהם גם מקומות שעדיין מחזיקים בדעתו הבסיסית יחד עם בדיקת דעות נוספות. בשורה התחתונה, אני מנסה להגיד, שעיקר השקר שקיים הוא באופן בו אנשים מרגישים בעלים על הבחירה האישית שלך. אנשים שטועים לחשוב שמעשיך תמיד מבטאים את תחושות הלב שלך. שאם עשית היום כך, סימן שכך אתה מאמין וכך תחיה לאורך ימים. שמעשה אחד שלך, מעיד על אישיותך, ומשהו בינך לבין אלוקים.. משליך על ההערכה של מה שקורה בינך לבין הזולת.. הרבה מן התסכול, מתחיל באנשים הללו. והרבה מאד מן ההשלמה האישית, של אדם עם עצמו, בין אם הוא משלים עם היותו מאמין, בין אם הוא משלים עם היותו כופר.. ככל שימהר להבין שהדת היא בינו לבין אלוקיו. ואותם אנשים.. אינם כלום במשוואה הזו. (למרות שהם סיוט מתמשך, ולמרות שבמשוואות אחרות, הם עלולים להוות טריגר רב משמעות) בין אם יחליט להיות דתי ובין אם יחליט שלו, ייטב לו מאד מאד.

לא דמגוגיה וכן עונה

Honey girl17 תהתה על כך שאולי הדת כן נכונה, ורק הדרך בה חונכנו לא נכונה. הסיכוי שזה נכון, (הדת) דומה לסיכוי שהציג דוקינס לגבי שאר דעות, אמונות ודתות. העובדה שאני ואתה נולדנו לתוך מערכת אמונה מסוימת לא הופכת אותה לאמת אבסולוטית, עם כל הרצון שכך יהיה. אתה מבין לבד שרובם של הדתיים סביבנו לו היו נולדים למשפחה פרוטסטנטית לדוגמא, סביר שהיו גם מתים שם, מבלי לחקור אחר אמת אחרת? אי שם בהמשך הודעתך, נאבדתי. דברים אולי נכונים, אבל איך זה קשור לנכונות הדת? זה קשור אולי לבחירות של בנאדם, האם יטב לו או לא לחיות בצורה כזו או אחרת, אין קשר בין זה לבין אמת.

אJוכי

New member
האמת, את צודקת...

אחרי ששלחתי את ההודעה, היו לי ספקות שעירבתי שני תחומים שונים. לגבי הנקודה שסביר להניח שהיכן שההיינו נולדים, כך היינו חיים, וכנראה גם מתים.. כל מילה, אמת! תודה על הבהרת העניין,

יוניבי

New member
מתוקה אין מה לנסות להבין ואם את בת 19

עדיף לך לחפש מקומות יותר בטוחים לבלות בהם, רוב האנשים כאן עברו תהליכים מסויימים בחיים, שהובילה אותם להתנגדות כזאת או אחרת לממסד החרדי רבני השולט, חלקם איבדו א תהאמונה על הדרך, וחלקם נשארו עם אמונה כזאת או אחרת, גיל 19 לדעתי גם אם יש לך בילבולים ותהיות, חפשי תשובות מאנשים שיתנולך אותם בתוך המסגרות הקיימות, כאן לא נותנים תשובות, כאן זה המקום לשאלות

Chasidisher

New member
Honey, when i got older and opend

My eyes the world is much more exiting than the jewish world love and girls you can mix and enjoy...

יהודי31

New member
אז תגיד שאתה רוצה בנות... וזהו...

עצה שלי... תחכה קצת ותתחתן... והכל יבוא בשלום..

מה זה חרדי?

לא מגדירה את עצמי בעל כורחי, אני יודעת שיש אנשים שכן. אם חרדים זה מי שכיפה על ראשו או חצאית למתניה, אז כן, אני חרדית. בעל כרחי? לא ממש, אפ'חד לא עומד לי עם קנה בעורף, 'לכי עם חצאית'.. אני בוחרת יום יום איך להתלבש, מה לעשות, לאן ללכת, ומה לומר... אם היו שואלים לדעתי, הייתי בוחרת שם אחר לפורום: פורום חילונים בלב. (על משקל נהג המונית שמצהיר: 'אל תראי אותי ככה, אני דתי בלב', כל שבת מניח תפילין...)

סוג ב

New member
השאלה היא

למה את הולכת עם חצאיות, אם זה מתוך אמונה שזה מה שצנוע, את צודקת- זה לא בעל כורחך.. אבל אם את הולכת עם חצאית, כי את תפסידי הרבה אם לא, אז זה בעל כורחך, זה לא חרדים בכפייה... זה חרדים בעל כורחם=מחוסר ברירה...

למעלה