שלום לכולם

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

לאחר שנתיים של לימודים (BA במדעי המחשב במרכז הבינתחומי, עוד שנה לסיום) הצטרפתי לעולם ה-QA בחברת סטארטאפ קטנה בהרצליה פיתוח. לאחר עיון בפורום הגעתי למסקנה שהתחום רחב מאד ומגוון מאד. אציין שהחברה שכבר שנתיים מפתחת מוצר שהוא ביסודו אלקטרוני, אולם יש לו מספר תוכנות, שאחת מהן היא אפילו מחולל יישומים מורכב למדי. כל התוכנות הללו מעולם לא נבדקו בשום צורה, ועכשיו יש לחברה פחות מחודשיים לספר גרסא ראשונית של המוצר (יש כבר קונים חתומים). כעת, לאחר שהגעתי לחברה ולמדתי את התוכנות במשך יומיים (ולמעשה סיימתי את ה"הכשרה" שלי), אני מתחיל באמת לעבוד. ופה טמונה הבעיה. אני מגיע ביום ראשון הקרוב לעבודה, שותה קפה, מתיישב ליד המחשב, בודק דואר, מתחבר למסנג'ר ו... ... ... אין לי מושג מה אז. כבר התחלתי לשחק עם התוכנה (ומצאתי ביום אחד 40 באגים, ש7 מתוכם מרסקים את המערכת. כנראה שכל המשחקים בכתיבת עולמות לABUSE וDOOM השתלמו
), אבל בסופו של דבר אין הרבה מה לעשות מעבר. החברה לא יכולה להשקיע בצוות QA גדול ומנוסה ובכלי בדיקה אוטומטיים, ולמעשה התוכנית ל-QA כרגע היא להמשיך באופן ידני לגמרי, ולא מקצועי במיוחד לטעמי. אז פה נכנסת הבקשה שלי. ראיתי בפורום דיונים על מתודולוגיות בדיקה, שימוש בכלים מסויימים, STP, STD וכד'. הייתי שמח אם מישהו פה ימצא את הזמן לתרום לי מניסיונו, ולתת לי איזשהם GROUNDS לפיתוח "מערך בדיקות" (ככה קוראים לזה?) לתוכנות שאני בודק, ובכלל עצות לחדשים בתחום, שאין להם ר"צים או מנהלים שמבינים בו.
מראש לכל העונים...

l i o r 4 u

New member
שלום רב וברוך בואך ...

ובכן נקו, אנחנו שמחים לקלוט אותך במשפחת ה - QA ומקווים שתיהיה מרוצה, מסופק ומאותגר כמונו, טוב לפחות כמו רובנו
בכל מיקרה כפי שציינת עולם ה - QA אכן מגוון ורחב מאוד, קיימים בו לא מעט פינות ונישות שלא תמצא סביר להניח בענפים ומקצועות דומים ושונים. המלצתי לך היא פשוטו כמשמעו לעבור על ההודעות בפורום ולהכנס לכמה שיותר הודעות ותגובות, בפורום קיימים כמעט את כל סוגי השאלות הרלונטיות לך במיוחד אם אתה בתחילת דרכך, הייתי עוזר לך אילו היה משהו יותר ממוקד במכתבך, אך מכוון שזה לא המצב צר לי. אני בטוח שתשאב מידע רב, חיוני ושימושי משיוט בפורום. מקווה שעזרתי ולו במעט. ליאור.

neko

New member
המממ.. זה בכל מקרה משהו שהתכוונתי

לעשות (לטייל בפורום), אבל מה הכוונה ב"יותר ממוקד"? דווקא הייתי בטוח שאף אחד לא יטרח לקרוא הודעה כ"כ ארוכה ומפורטת לגבי סוג העבודה שאני עושה. בעיקרון, הגעתי לתפקיד סטודנט, ואני מוצא את עצמי בתפקיד ר"צ (למרות שאני מנהל רק את עצמי
), אחראי על כל תחום הבדיקות, ואין לי מושג איך עושים את זה בתכל'ס. קיוויתי שיותר מנוסים, לרבות ר"צים, יתנו לי רעיונות איך להיות יותר יעיל מאשר לשבת ולשחק עם התוכנה כל היום.

2

New member
הצעה

תתחיל בכך שתבקש מסמך איפיון SRS = Softwrae Requirement specification שמתאר את ההתנהגות\חוקיות של התוכנה ומשם תמשיך הלאה.

עפר פרת

New member
כמה עצות

שלום שלום לך. 1. היתרון הגדול של QA במציאת באגים על פיתוח ועל משתמשים אחרים הוא השיטתיות - בנה רשימות שמתארות את המוצר, את הסביבות בהן הוא אמור לרוץ, את הפעולות השונות שהוא אמור לבצע, את סוגי הנתונים שהוא אמור לעבד. אפשר בהחלט להסתפק ב-Word או Excel בשביל זה. 2. בנה את הרשימות בשלבים, כך שבכל רגע נתון יהיה לך תאור מלא (אם כי ברזולוציה נמוכה) של המוצר. לדוגמא, מעבד תמלילים גנרי מורכב מ: (1) טיפול בקבצים (2) הצגת המסמך (3) עריכת המסמך. לאחר מכן ניתן לפתח כל אחד מהנושאים הללו הלאה: טיפוך בקבצים מורכב מ: (1) פתיחת קובץ קיים (2) שמירת קובץ לדיסק (3) שמירת קובץ לדיסק בשם אחר וכן הלאה. הגבר את הרזולוציה של הרשימות תוך כדי בדיקות המוצר. 3. אני מתאר לעצמי שאין למוצרים שאתה עובד עליהם מסמכי אפיון: Software Requirements Specification = SRS Top Level Design = TLD וכו'. אם זה נכון, אני מציע לך להשתמש ב-User Guide כמקור שממנו תבנה את הרשימות. כך גם תוכל לאתר אי-התאמות בין המוצר לתעוד שלו. אל תצפה שהתעוד יכיל הכל. בחברות כמו שלך, המוצר קודם לכל והפיתוח הוא זה שקובע (דה-פקטו) מה תהיה התכולה. העיקר הוא להגיע לרשימת Features שמוסכמת (פחות או יותר) על כולם. 4. נסה להצמיד Priority לכל אחד מהסעיפים ברשימה - אתה רק בודק יחיד ולא תוכל לבדוק את הכל באותה מידה. נסה להגיע להסכמה עם מי שאחראי על המוצר מה חשוב יותר ומה חשוב פחות. חשוב שיבינו שאתה *באמת* תעבוד לפי סדר זה. לפריטים החשובים הקדש תשומת לב רבה, את הפריטים החשובים פחות בדוק במהירות, רק כדי לראות שהם אכן קיימים ולא גורמים לקטסטרופות. 5. לגבי הבדיקות עצמן - יש ספרות בנושא, המתארת שיטות מקובלות לבניית בדיקות - אני ממליץ לך לקרוא את Testing Computer Software, למשל. עד אז, תאלץ להסתפק בשכל ישר. 6. בכל זאת, כמה טיפים: המטרה שלך היא למצוא באגים במוצר, ולכן אתה חייב לדעת מה היא ההתנהגות המצופה, ולנסות למצוא דרכים שיגרמו לתוכנה לסטות ממנה. מקובל בדרך כלל להשתמש במגוון סוגי בדיקות, כגון: בדיקה פוזיטיבית - משתמשת בפעולות ולידיות על מנת לקבל תגובה אינולידית (למשל - הכנסתי שם משתמש באורך המקסימלי המותר, וקיבלתי הודעת שגיאה) בדיקה נגטיבית - משתמשת בפעולות אינולידיות על מנת לקבל תגובה ולידית (למשל, הכנסתי שם משתמש ארוך מהמותר, לא קיבלתי הודעת שגיאה וגיליתי שהתוכנה קיצצה אותו כך שב-Login התוכנה אינה מכירה את שם המשתש שלי. בדיקות אנליטיות - פרוק כל חלון לגורמים ובדיקת כל גורם בפני עצמו, תוך התעלמות משאר הגורמים. בדיקות אינטגרטיביות - בדיקת רצף פעולות, המדמה פעילות של לקוח ומערב רכיבים רבים. 7. לגבי תעוד הבדיקות: תעוד לפי סטנדרטים מקובלים הוא כבד מאוד. אתה צריך למצוא דרך יעילה לסיטואציה שבה אתה נמצא. אני מציע לך לפתוח עבור כל גורם ברשימה שלך רשימה חדשה שתתאר בקצרה מה בדקת ומה היו התוצאות. אם החברה תצליח ותגייס עוד אנשי QA, רשימות אלו יהוו בסיס למערכת בדיקות. 8. אחרון, אבל מאוד חשוב!!! - כלי למעקב אחרי באגים. זה יכוך להיות גליון Excel (במצב shared, שבו כולם יכולים לכתוב לתוך אותו מסמך בו-זמנית), זה יכול להיות Access, זה יכול להיות כלי חינמי מהאינטרנט, אבל זה חייב להיות. אחרת, העבודה שלך תרד לטמיון. חשוב גם שתוכל לדווח להנהלה על מצב הבאגים במוצר, על-מנת שיוכלו להחליט בצורה מושכלת אם אפשר כבר לשסות אותו בקליינטים. בהצלחה רבה לך

neko

New member
יפה מאד, ../images/Emo51.gif, אני אנסה ליישם

לפחות חלק ממה שנתת לי כאן. כרגע כל מה שאני עושה זה בדיקות אינטגרביליות שמתועדות במסמך EXCEL...

למעלה