שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

הפורום עובר שינויים בימים אלו, לגביי הודעות פירסומיות אני מבקש לפרסם בלוחות ולא על גביי הפורום. ועכשיו לטנטרה... מהטנטרה היא מסע פנימה והחוצה, תוך כדי התבוננות ומודעות מה ההתנסות הזו של מדיטציה גרמה לכם כשניסיתם? האם אתם מרגישים בדר"כ שאתם בהווה או שמחשבותיכם נמצאות בדר"כ בעבר או בעתיד?

פרם שי

New member
בהצלחה../images/Emo50.gif

אני מקווה שתהיה לך הצלחה בהרמת הפורום הזה, מהשממה שהיה בה עד עכשיו. לשאלתך - הלוואי כל הזמן בתרגולים להיות בהווה, ואפילו שם בקושי. אבל ברור שזה לא כך. זה כך לרגעים, לעתיםפ לדקות, לעתים לסשן שלם (נדיר אצלי). אתה יכול לתת דוגמא לתרגול שבו אתה חש את הדברים האלו? ברור שביום יום המחשבות נודדות - עצם זה שיש מחשבות אומר שאנו לא רק בהווה.

תודה, דוגמאות..

טוב שינם הרבה טכניקות, לדעתי קודם כל צריך לתרגל מודעות, כלומר נניח שאתה יושב - אז להרגיש את משענת הכסע על גבך, לחוש, לשים לב לרוח על גופך , ידך אוחזת בכוס להרגיש את קרירות הכוס וכן הלאה... זו רק דוגמא אבל לזה אני מתכוון כשאני מדבר על מודעות , אתה נמצא בהווה , השלב השני הוא להיות מודע למחשבות החולפות, פשוט לצפות בהם בלי להזדהות איתם - גם זו מודעות לא לתת למחשבות לקחת אותך מן ההווה לעתיד, לעבר וכן הלאה...

פרם שי

New member
זה מובן,

כל מה שתיארת זה בבסיס המודעות והמדיטציה, חשבתי שאתה מתכוון לתרגול טנטרי. הדיון הזה מתאים יותר לפורום מדיטציה, והייתי שמח לדעת יותר באוריינטציה טנטרית

טרגול טנטרי הוא גם...

טכניקות שונות של מדיטציה יש הרבה טכניקות טנטריות ורובם עובדות על מודעות למרות שהן טכניקות שונות זו מזו ולפעמים אפילו סותרות אחת את השנייה

דוגמאות שונות..

יכולות להיות לדוגמא 2 טכניקות הללו: הראשונה היא לזכור את עצמך בכל רגע ורגע במהלך היום, זהו דבר לא פשוט באנגלית זה פשוט להרגיש "I AM" פשוט להרגיש ולזכור את עצמנו, ברגע שאתה מתחיל לחשוב על דברים אחרים איבדת את זה , הטכניקה הזו מדגישה את המרכוז בעצמנו ואז לאט לאט אנו מגלים שהעולם מסביבנו הוא כמו דרמה או משחק. טכניקה אחרת לדוגמא יכולה להיות ע"י להתמקד בחפץ כלשהו (פרח,אבן...)ופשוט להרגיש אותו עד שאנו מרגישים שאנחנו זהו החפץ, פשוט לשכוח כל דבר אחר,לשכוח את עצמנו מלבד החפץ אז בעצם יש לנו פה 2 טכניקות שונות ומנוגדות אך המטרה בהם זהה, להביא אותנו אל מעבר..

למעלה